تا کنون مقالات زیادی با عناوین شبیه به همین مقاله داشته ایم که بعضا مطالب ذکر شده در آنها تا حدودی تکراری هم بوده است. ولی همیشه در مطالب جدید و نیز تکرار آنچه که حتی می دانیم، مطالبی برای یاد گرفتن است و نگرش های مختلف نویسندگان مختلف به یک موضوع، حاوی مطالبی جدید و تازه است که خواندشان حتی برای حرفه ایها هم، خالی از لطف نیست.
بنابر این در این مقاله به ذکر نکاتی خواهیم پرداخت که رعایت آنها شما را برای گرفتن عکسهای پرتره و یادگاری حرفهای کمک می کند. بدون مقدمه بیشتر به اصل موضوع می پردازیم و این اصول را در ۲۹ مورد و طی یک مقاله دو قسمتی به حضورتان تقدیم می کنیم.
۱-از امکانات دیجیتالی دوربینتان برای عکاسی از بچهها بهره بگیرید
آیا می خواهید از نوزادان یا بچهها عکس بگیرید؟ از امکانات بسیار مهمی که در دوربین دیجیتالتان موجود است بهره ببرید: امکان گرفت تعداد زیادی عکس بدون اتلاف فیلم. اگر می خواهید از فلاش استفاده کنید، سعی نمایید کودکان را در معرض نور خیلی شدید قرار ندهید.
معمولا یکی از مشکلات عکاسی از کودکان بخصوص نوزادان، بیقراری آنها در حین عکاسی است. معمولا نمی توان آنها را دقیقا در وضعیتی که مورد نظر ماست قرار دهیم و موقعیت آنها را در کنار اجزاء دیگری که میخواهیم در عکس باشد تنظیم نماییم، و در عین حال به دوربین نگاه کنند و در حالی که چشمهایشان کاملا باز است به ما لبخند بزنند. معمولا آنها می خواهند پشت به دوربین کنند، خمیازه بکشند یا موی همدیگر را بکشند!
گرفتن عکس در وضعیت دقیق مورد نظر ما، تقریبا غیر ممکن است. سعی نمایید از آنها در حالی که در حال فعالیت هستند و کاری انجام می دهند عکس بگیرید. برای عکس گرفتن از کودکان دوربینتان را در حال آماده باش نگهدارید، گاهی اوقات عکسهایی که در حین فعالیتهای مختلف کودکان می گیرید، بسیار از عکس استودیویی زیباتر و خاطره برانگیزترند. تصور نمایید کدامیک تاثیر گذارتر است: کودکی که روی یک صندلی صاف و بی تحرک و فیگور گرفته نشسته است یا عکس کودکی که در حال سرخوردن در سرسره دستهایش را باز کرده و یا در حال گاز زدن به یک برش هندوانه بزرگ است؟
با گرفتن تعداد زیادی عکس می توانید مطمئن شوید که حداقل یکی از آنها عکس خوبی از آب درخواهد آمد.
۲-از افراد بخواهید به هم نزدیک شوند.
وقتی می خواهید از یک گروه از مردم عکس بگیرید، از آنها بخواهید تا حد ممکن به هم نزدیک شوند. همیشه مطمئن شوید صورت همه کاملا در عکس دیده می شود. حتما شما نمی خواهید که با کادر بندی اتان گوش کسی را ببرید یا نصف صورت یک نفر را در عکس گرفته شده با کادرتان بریده باشید. مطمئن شوید صورت همه کاملا در کادر است.
۳-از ارتفاع چشم کودکان عکس بگیرید
بگذارید عکس دیجیتالتان چیزی را ببیند که از چشم یک کودک دیده می شود. وقتی عکس یک کودک یا نوزاد را می بینید، بطور طبیعی همانند بزرگسالان لنز دوربین را به سمت کودک نشانه می گیرید. ولی این شیوه باعث می شود تا کودک تحت اشعاع بزرگی اشیاء اطرافش قرار گیرد. هنگام عکس گرفتن بنشینید یا زانو بزنید تا دوربین هم سطح چشمان کودک قرار گیرد. این نوع عکاسی بهتر نشان می دهد که دنیا در نظر آنان چطور دیده می شود و عکسهایی جالب تر را ایجاد خواهد نمود.
۴-از سندروم چشمک زدن جلوگیری نمایید
در عکسهای گروهی از چشمک زدن های حتمی افراد جلوگیری نمایید. اگر تا کنون از گروهی ۱۰ -۱۲ نفره عکس گرفته باشید، حتما می دانید سندروم چشمک زدن چیست. بیشتر افراد دارند لبخند می زنند و به دوربین نگاه می کنند، ولی دراین میان یکی دو نفر در حال چشمک زدن هستند. این مشکل ممکن است به کل زیبایی و حذابیت عکس شما ضربه بزند.
چشمک زدن درهنگام خیره شدن به یک نور درخشان یک عکس العمل طبیعی است. حتی اگر برای عکاسی از فلاش هم استفاده نکنید، ممکن است بخاطر عکس العمل عصبی، در هنگام فشردن شاتر، عده ای بطور ناخودآگاه چشمک بزنند. پس برای جلوگیری از چشمک زدن افراد باید چکار کنیم؟
1- اگر مجبورید که از فلاش استفاده نمایید، مطمئن شوید همه قبل از گرفتن عکس آماده هستند. بجای گرفتن تنها یک عکس، دو یا سه عکس بگیرید و معمولا عکسهای آخری برای استفاده بهتر خواهند بود. چون بعد از گرفتن تعدادی عکس، چشمها به فلاش زدن عادت نموده و کمتر چشمک می زند. ولی این را هم توجه نمایید که بخاطر ضرری که فلاش برای چشمها دارد، استفاده از آن در صورت افراد را از حد نگذرانید.
2- اگر ممکن است عکس را در محیطی بگیرید که دارای نور کافی است و نیازی به فلاش زدن ندارید. مخصوصا با دوربینهای دیجیتالی مدرن امروزی، شما می توانید با تغییر سرعت شاتر (و البته خواهش از افراد برای کم تحرک بودن) و یا بالا بردن حساسیت در حدی که نویز به عکس ضربه نزند، از نور محیط استفاده نمایید. اگر قصد چنین کاری دارید به افراد بگویید که فلاش نخواهید زد تا عکس العمل عصبی آنها برای چشمک زدن از بین برود.
۵-از پس زمینههای ساده استفاده نمایید.
تمرکز بیننده عکس را روی سوژه اصلی متمرکز نمایید. وقتی قصد گرفتن یک پرتره را دارید، سعی نمایید برای جلوگیری از به هم زدن تمرکز بیننده از یک زمینه ساده استفاده نمایید. اگر عکس کسی را بگیرید که در مقابل یک زمینه درهم و برهم ایستاده است، چشم بیننده عکس در تمام نقاط سرگردان شده و بر روی سوژه اصلی تمرکز نخواهد داشت.
عکس شما باید ابتدا تمرکز بیننده را بر روی سوژه جلب نماید و فقط بعد از آن به اطراف. بجای اینکه کل یک کوه را در پشت سر فرد بگیرید، طوری عکس بگیرید که فقط بیننده بفهمد سوژه در مقابل یک کوهستان ایستاده است. یا اینکه شما نمی توانید کل یک آسمان خراش را در عکس داشته باشید و باز هم توجه بیننده به صورت سوژه متمرکز شود، با این کار تنها شما به مقایسه تناسب اندازه شخص با آن ساختمان پرداختهاید. اجازه بدهید تصویر سوژه بیشتر منظره یاب شما را پر نماید.
۶-دوربین خود را ۹۰ درجه بچرخانید.
جزء بیشتری از سوژه خود را در عکس نشان دهید. با چرخاندن ۹۰ درجهای دوربین، علاوه بر نازکتر کردن عرض فضای عکستان و در نتیجه کاستن از پس زمینه های مزاحم، می توانید راحتتر کل بدن سوژه را در عکس بگیرید. خصوصا این شیوه هنگامی که سوژه مقابل یک جسم یا پس زمینه بلند ایستاده است کمک بیشتری می نماید.
مثلا وقتی یک نفر جلوی یک مجسمه بزرگ می ایستد، گرفتن افقی عکس یا شما را مجبور می کند که نیم تنه شخص را در عکس بگیرید و یا اینکه دوربین را خیلی دورتر ببرید که باعث دیده نشدن جزئیات می شود.
۷-برای جلوگیری از قرمزی چشم از فلاش دوری کنید
نور لازم را ایجاد نمایید تا مجبور به استفاده از فلاش نباشید. تا جایی که ممکن است عکسهای پرتره را در محیطی با نور مناسب بگیرید. این به شما کمک می کند که هنگامی که از مردم عکس می گیرید مجبور به استفاده از فلاش نباشید و در نتیجه قرمزی در چشمها ایجاد نشود (ایجاد قرمزی در چشم به خاطر انعکاس نور از روی شبکیه است که قرمزی بد منظره ای را در چشمها ایجاد می کند.) بسیاری از دوربینهای دیجیتال دارای مد فلاش کاهش قرمزی چشم هستند، ولی این مد بخصوص در دوربینهای ارزان قیمتتر، خیلی موثر نیست. البته شما می توانید بعدا با نرم افزار این مشکل را حل نمایید، ولی به هر حال نیاز به صرف وقت و کار بیشتری است.
۸-فلاش میتواند انعکاس بدی در لباس داشته باشد.
فلاش می تواند انعکاس بدی از لباس یا جواهرات همراه سوژه داشته باشد. یکی دیگر از دلایلی که بهتر است سوژهاتان را در محیطی با نور مناسب قرار دهید و از فلاش استفاده نکنید این است که اگر سوژه یک انگشتر، ساعت، سگک کمربند براق یا لباسی با دکمه های براق پوشیده باشد می تواند نور فلاش را منعکس نماید و جلوه زیبایی در عکس نداشته باشد.
۹-از قبل همه چیز را مهیا کنید.
اگر میخواهید یک عکس رسمی از یک نفر بگیرید، سعی نمایید تا حد ممکن نور و محیط را از قبل آماده نمایید.
در عکسهایی که بیرون استودیو و در محیط باز می گیرید، از قبل محل را تعیین نموده و آنجا را از اشیاء، شاخه های خشک و … پاک نمایید و شرایط نوری را آزمایش کنید. در عکسهای داخلی، پس زمینه و نور را تنظیم نموده و چند عکس آزمایشی با چند کتاب، یک عروسک، یک حیوان خانگی یا یک دوست و یا هر چیز دیگر بجای سوژه اصلی بگیرید.
وقتی سوژه اصلی وارد می شود، حتما برای شما جالب نیست که منتظر بماند. هر چه سوژه شما کمتر انتظار بکشد، در هنگام عکاسی آرامش بیشتری خواهد داشت.
۱۰ – کل کادر را پر نکنید
برای اینکه بقیه افرادی که در صحنه هستند در عکس نیفتند، کل کادر را با سوژه مورد نظرتان پر نکنید. اگر یک عکاس آماتور یا حتی با تجربه هستید، ولی سیستم ضد لرزش یا سه پایه ندارید، گرفتن عکسهای دقیق و بدون حرکت خیلی سخت است. شما ممکن است فکر نمایید که دقیقا آنچه را که می خواهید عکاسی کنید در مانیتور یا منظره یاب می بینید، ولی وقتی عکس گرفته شد می بینید که سوژه به یک سمت کادر بیشتر متمایل شده است.
با استفاده از یک نرم افزار مناسب ویرایش عکس، شما می توانید براحتی حتی با دقت چند دهم درجه، یک عکس را بچرخانید، تا عکسی را که کج است اصلاح نمایید. اگر شما کل کادر را با سوژه مورد نظر پر کرده باشید، هنگام کراپ عکس برای چرخاندن یا تصحیح ترکیب آن، بخشی از صورت یا بدن سوژه بریده می شود و یک نتیجه نامطلوب بدست میآید. ولی اگر اندکی فضا در اطراف سوژه باقی بگذارید، بعدا براحتی می توانید بر روی آن عکس کار نمایید.
۱۱- به همراه خود آینه داشته باشید.
هر کسی دوست دارد در عکسش زیبا و مرتب دیده شود. به همراه داشتن یک آینه کوچک هنگام عکاسی از یک دوست، همکار، بستگان یا آشنایان ضرری ندارد. مردم دوست دارند در عکس به بهترین وجه دیده شوند و داشتن یک آینه کمک می کند که بتوانند قبل از گرفتن عکس آنطور که دوست دارند خوشان را مرتب کنند. حتی به همراه داشتن یک برس یا شانه نیز بسیار مفید بوده و وزن زیادی را بر تجهیزات شما تحمیل نمی کند.
۱۲-برای عکاسی از نوزادان از سرعت بالای شاتر استفاده کنید
با توجه به اینکه هر کودکی چقدر تحرک و جنب و جوش دارد سرعت شاتر مناسب را برایش انتخاب کنید. هنگام عکاسی پرتره از نوزادان، تا جایی که نور موجود اجازه می دهد، از سریعترین شاتر ممکن استفاده نمایید. شما نمی توانید نوزادان را مجبور نمایید که در موقعیت مطلوب شما ساکن باشند یا لبخند بزنند، حداقل همیشه چنین شانسی ندارید. هنگام عکاسی از نوزادان همیشه منتظر حرکات ناگهانی و سریع آنان و نیز حالات مختلف و لحظه ای در چهره آنان باشید. با استفاده از شاتر و عکس العمل سریع، شانس بهتری برای گرفتن عکسی به یادماندنی خواهید داشت.
بحث و کفتگو در مورد این موضوع در تالار گفتگو
مرجع: malekTips.com
چرا صفحات سایت save نمی شه؟؟
ممنون استاد عزیز. از شما خیلی چیز ها یاد گرفتم و مطمئنم باز هم یاد خواهم گرفت. باور کنید حق بزرگی به گردن من و امثال من دارید. موفق و سلامت باشید. به فتوبلاگ بندرعباس سیتی هم سر بزنید.
تازگی ها دیر به دیر بروز می کنید ، با این حال هنوز هم مقالات بسیار عالی و کاربردی را انتخاب می کنید . ممنون و خسته نباشید .
با سلام:
مطالب سایت شما در واقع یک دانشگاه تخصصی رایگان است.
با تشکر منتظر مطالب جدیدشما هستم.
سلام خسته نباشید
مثل همیشه عالی
امیدوارم کارتان که بسیار عالی میباشد همیشه پر
رونق ادامه یابد.
سایت بسیار بسیار خوبی دارید
من به عنوان یه مبتدی خیلی استفاده بردم
به این کاریتون خواهش می کنم ادامه بدهید
بسیار عالیست این وبلاگتون میتونم بگم تنها وبلاگی که من دیدم اینقدر خوب باشه امیدوارم موفق باشید وبتوانید چیرهای بیشتری اموزش بدید
امید از اربیل عراق اینم ایمیله بنده
umed_kurd84@yahoo.com
با سلام.من بار پیش هم که مطلبی با عنوان ۵ نکته برای عکاسی از گروههای بزرگ نوشته بودید نظر خودم را دادم. و سئوال هایی در مورد کمبود نور مطرح کردم. این بار یک پیشنهاد عالی به من دادید که موارد ۷ و ۹ بود . یعنی این که نور زیاد را برای عکس فراهم کنم. و در جاهایی که نور کم است اصلا عکس نگیرم که مجبور شوم از لنزی که بسیار نور جمع آوری میکند یا از آیسو های بالا که نویز زیادی دارند استفاده کنم و یا این که نوردهی زیاد نداشته باشم
این نظر پیشین من در مورد ۵ نکته در مورد عکاسی از گروهای بزرگ بود.
((((((((((مفید بود اما مشکل اصلی من برای عکس گرفتن در محیطهایی است که نور کم است و نمیدانم که آیا خودتان هم به این مشکل بر خورده اید .من زیاد فرصت ندارم که مهمانها یا آشنایان را نگه دارم و آنها نیز حوصله گرفتن بیش از یک عکس را ندارند ولی عکاسی از طبیعت بسیار آسان تر است زیرا می توان از سوژه بارها و بارها عکس گرفت و بهترین عکس را انتخاب نمود(از آنجایی که دوربین دیجیتال است) بنا بر این در عکاسی از افراد باید همان بهترین عکس را فقط یک بار گرفت که کار خیلی مشکل می شود زیرا کار با نوردهی بدون فلش در محیطهایی که کمی تاریک است طول می کشد و اگر بخواهم که(( آی اس او )) را تغییر ندهم(برای کاهش نویز) مجبورم که نوردهی را بیشتر کنم که در این حالت هم حرکت دست ( در صورت نبود سه پایه) و هم حرکت افراد باعث می شود که عکس مطلوب نباشد. در این مکانها (که میل به استفاده از فلش ندارم)
خود من چند راه به ذهنم میرسد. ۱- (( آی اس او ))را بالا ببرم و نویز تصویر را نادیده بگیرم(که نمیتوان نادیده گرفت) ۲- راه دوم که هنوز امتحان نکردم و امکان آن را نیز ندارم این است که لنزی تهیه کنم که به میزان خیلی زیاد نور جمع آوری کند و نیاز به نور دهی بیشتر نباشد. اگر می توانطد راهنمایی کنید.))))))))
باسلام در صورت امکان با توجه به فصل تابستان و تعطیلات در صورتی در مکانهایی دوره های اموزشی عکاسی برگزار می شود معرفی فرمایید.موفق باشید.
با سلام و خسته نباشید…تشکر میکنم از زحمات شما مطالب عالی هستند
ممنون . امیدوارم مطالب مفید باشد…
mersi matlabe jalebi bood
aya in mataleb dar morede akkasee analog ham beh kar miayad ya na
بله. بیشتر این مطالب در عکاسی آنالوگ هم کاربرد دارند.
با سلام
بسیار سایت جالب و پر محتوائی دارید .
من که شخصا خیلی استفاده کردم و امیدوارم در آینده بیشتر بتونم از مطالب سایت استفاده کنم.
موفق باشید
از تلاش شما سپاسگزارم امیدوارم موفق باشید
ممنون از سایتتون،اگه براتون امکان داره ،چون من خودم بادوربین دیجیتال عکس میگیرم و خودم هم روتوش و منتاژ میکنم لذا از شما بزرگان خواهشمندم درصورت امکان برام نرم افزار عکاسی و یا پشت صفحه عکس،که بعد از کار کردن در روی عکس اضافه میشه ارسال کنید.باتشکر علی
ممنون. عالی بود .
lotf konid dar morede akkaseeye portere takhasositar behesh be pardazid
mamnoon misham
lotf konid dar morede akkaseeye portere takhasositar behesh be pardazid
mamnoon misham
lotf konid dar morede akaseeye portere takhasositar behesh be pardazid
mamnoon misham