اماکن شهری
عبادتگاه ها
عبادتگاه ها، محل مناسبی برای انعکاس دادن عمیق ترین اعتقاد های انسانی ست. جایی ست که می توان مردم را در کنار ابنیه هایی زیبا به تصویر کشید. این تصاویر معمولا به مجموعه عکس های سفر شما روح و عمق خاصی می بخشند.
فراموش نکنید علاوه بر پرتره، مردم را در محیط عبادتگاه ها نیز عکاسی کنید. از لنز های واید بهره ببرید و فضا را از بالاترین جایی که قابل دسترسی ست عکاسی کنید. اگر اجازه ی عکاسی از داخل عبادتگاه به شما داده نشد، آن را در فضای ها بیرونی مثل خیابان، فروشگاهی مدرن و یا چشم اندازی دور، کادربندی کنید و تصویری واقع گرایانه تر از محیط به ثبت برسانید.
معبدی در جزیره ی بالی اندونزی. سعی کنید از عبادتگاه ها را با محیط اطرافشان هم عکس بگیرید
از آنجایی که استفاده از فلاش کاربرد خاصی در فضا های وسیع ندارد و از طرفی بسیاری از این اماکن به شما مجوز استفاده از آن را نخواهد داد، بهتر حساسیت دوربین را روی اعداد بالا تنظیم کنید.
سه پایه برای نوردهی بالا بسیار مفید خواهد بود. در عین حال لنز تله برای گرفتن عکس های جزیی از معماری بنا و لنز واید برای اغراق در بلندی و یا بزرگی فضا به شما کمک خواهد کرد.
با استفاده از لنز واید می توانید بلندی یک بنا را با شکوه بیشتری به تصویر بکشید عکس: استفان
به یاد داشته باشید که این اماکن برای عبادت ساخته شده اند و همیشه پیش از عکاسی، از مردم و یا مسئولین عبادتگاه اجازه بگیرید.
اجازه بدهید مردم به شما و حضور دوربینتان عادت کنند تا بتوانید از آنها در حالت های طبیعی عکس بگیرید.
عکاسی از جزییات یک بنا
برجستگی ِ یک دیوار، خمیدگی یک ناودان، سنگ هایی با اشکال خیال انگیز و حتی یک کوبه ی فلزی بر در یک خانه ی روستایی می تواند از جمله سوژه های جالب در سفر باشد. به دنبال جزییات چشمگیر، عجیب و حتی خنده دار در یک عمارت باشید. گاهی تصویر بسیار جزیی از یک عمارتِ بزرگ می تواند نماینده ی آن فضا و آشکار کننده ی هویت آن باشد.
در نماهای جزیی، نور یک عنصر مهم است
مهمترین نکته در این عکس ها، کادربندی بسیار بسته از سوژه است. شما باید کادر را تا حدامکان با سوژه پر کنید و فضایی را در اطرافش خالی رها نکنید. در این صورت شما دقیقا به بیننده، سوژه ی مورد نظرتان را نشان خواهید داد. بسته به دوری یا نزدیکی سوژه غالبا به لنز نورمال و یا تله احتیاج پیدا خواهید کرد.
نور زیبای غروب بر کاشی های مسجد اصفهان عکس: استفان
به نور توجه خاصی داشته باشید. نوری که از اطراف به سوژه بتابد بهترین حالت برای برجسته کردن جزییات سوژه است چراکه به آن بُعد و عمق می بخشید.
موزه
موزه ها بسته به اهمیت و انواع آن، می تواند یک اتاق کوچک و یا عمارتی بسیار بزرگ باشد. اکثرا به شما اجازه ی عکاسی بدون سه پایه و فلاش را خواهند داد. البته حتما قبل از عکاسی از این موضوع مطمئن شوید. بهتر است حساسیت دوربین به نور را روی اعداد بالا تنظیم کنید. بسیاری از موزه ها هزینه ی هنگفتی برای نورپردازی و طراحی نور بر اشیا پرداخت می کنند، پس چنانچه به شما اجازه ی استفاده از فلاش نیز داده شد سعی کنید تا جای ممکن از نور های مصنوعی طراحی شده بهره ببرید. البته فراموش نکنید که دوربین را باید در حالت عکاسی با نور تنگستین تنظیم کنید.
موزه ی آبگینه ی تهران عکس: استفان
بهترین سوژه ها در موزه، مجسمه ها هستند. خیلی برای عکس گرفتن از یک نقاشی خودتان را به زحمت نیاندازید و بهتر است کارت پستال آن را از فروشگاه موزه خریداری کنید. در عوض از محیط، جزییات اشیای به نمایش در آمده، و بازدیدکنندگان در فضای موزه عکاسی کنید. اگر با محیط موزه آشنایی ندارید بهتر است انواع لنز تله و واید را همراه داشته باشید.
سعی کنید با حفظ فاصله مزاحم تمرکز بازدیدکنددگان نشوید
توجه داشته باشید که بسیار از بازدیدکنندگان از نقاط بسیار دوری برای دیدن موزه آمده اند، پس به حریم خصوصی آنها احترام بگذارید. تا جای ممکن سریع عکس هایتان را تهیه کنید تا به تمرکز بازدیدکنندگان خللی وارد نشود. / پایان
با تشکر از سایت خوبی که دارید.”شاد باشید”