با پایان مهلت ثبت نام عکاسان غیر مشهدی در اردوی کشوری دومین جشنواره سراسری عکس خانه دوست و متقاضیان مشهدی شرکت در کلاسهای ایدهپردازی گرنت آموزشی این جشنواره، راس ساعت ۱۲ شب یکشنبه ۲۳ آذرماه ۹۳، تعداد ۴۲۵ رزومه و شرح فعالیت برای حضور در اردوهای کشوری و ۱۲۳ درخواست برای حضور در گرنت آموزشی این جشنواره واصل شد.
کیارنگ علایی دبیر دومین جشنواره سراسری عکس خانه دوست، ضمن سپاس از مشارکت عکاسان صاحب نام و تجربه از سراسر ایران و تقدیر از تلاشهای شبانه روزی همکاران اجرایی جشنواره در بخشهای مدیریت اجرایی و دبیرخانه، از تشکیل جلسه بررسی و رتبه بندی رزومهها بلافاصله پس از اتمام مهلت ثبت نام خبر داد.
در این جلسه از میان رزومههای رسیده برای اردو ۱۰۰ عکاس و از میان درخواستهای رسیده برای گرنت آموزشی ۵۶ متقاضی به این برنامه دعوت شدند. دبیرخانه جشنواره ضمن تبریک به این عزیزان اسامی منتخبین را به شرح ذیل اعلام میدارد:
اسامی عکاسان منتخب جهت حضور در اردوی کشوری:
آبشناس غدیر (بیرجند)، آخوندی خرانق محمدرضا (یزد)، آقایی اسحاق (یاسوج)، آقائی محمدرضا (شیراز)، آل مؤمن دهکردی مریم (شهرکرد)، اسماعیلزاده مجتبی (ارومیه)، افروخته سعیده (کیش)، اکبری مینو (اراک)، بادامی حامد (همدان)، باقری محمدحسن (قوچان)، برغمدی افسانه (سبزوار)، بقال اصغری محمد (تبریز)، بلباسی احمد (تهران)، بهشتی میلاد (تهران)، پورنصر مهدی (تبریز)، ثابتزاده مسعود (تهران)، جمعهپور فیروزه (سیاهکل)، جوادیان سروش (تهران)، جوانمردی خشایار (رشت)، حاجیمحمدی عباس (تهران)، حامد حقدوست علی (تبریز)، حدائقی سیدحسین (رشت)، حسینی سیدمحمدصادق (شیراز)، حمیدی قراگوزایل محمد (ارومیه)، خالدی رضا (بیرجند)، خدمتی جاوید (اردبیل)، خضری مقدم محمد (کرمان)، دادخواه میثم (همدان)، دانشور نیما (شیراز)، دهداری محمدرضا (شیراز)، ربیعلاله مهرداد (تبریز)، رحمانی امین (قزوین)، رنجبر زیدانلو عطا (قوچان)، زمانی علی (شیراز)، زندآذر سهیل (تهران)، سالاری حمید (نیشابور)، سعادت مهدی (ارومیه)، سوری صادق (زاهدان)، شجاعی پژمان (پاوه)، شریفایی خشایار (ساری)، شریفی محمدصالح (سنقر)، شفیعیها حمیده (قزوین)، شمس آذران جلال (تبریز)، شیدا جواد (دزفول)، شیردل الهام (رشتخوار)، شیرزاد ماهنو (نوشهر)، صادقی نجفآبادی آرزو (نجفآباد)، صالحیان محمدصالح (یزد)، صدری حسین (تبریز)، صفرپور محمد (خواف)، طاهری راد لیلا (تهران)، عبداللهپور عراقی منا (تهران)، عرفانیان فاطمه (تهران)، عسکراوغلی جواد (ارومیه)، علینژاد صابر (تبریز)، عنایتی امیر (تربت حیدریه)، فاضل کاشانی خشایار (قزوین)، فتحی قاسم (ارومیه)، فداییان سعید (تهران)، فرحبخش فرزانه (نیشابور)، فرخادرسولی آیدا (تبریز)، فریبرزی معصومه (اهر)، فطورچیان مریم (رشت)، فهیمی ساسان (سیاهکل)، قادری امیر (اراک)، قاضی صابر (تبریز)، قدیملو داریانی سولماز (تبریز)، قندفروش الناز (تهران)، کاکایی عبدالرضا (کرمانشاه)، کاوه علی (تهران)، کرمی سعید (همدان)، کمالی احسان (بجنورد)، کوچاری عرفان (تهران)، کیائی سعید (تهران)، گلزار ساینا (تبریز)، گلی سلیمان (تربت حیدریه)، گنجه محمد (عباسآباد)، ماستری فراهانی حمیدرضا (تهران)، مافی بردبار امیر (قزوین)، مافی بردبار مهران (قزوین)، متقی کریم (تبریز)، مجرد عبدالرحمن (اردبیل)، مجیدینسب مصطفی (تهران)، محمدحسینی حمزه (دماوند)، محمدی ناصر (زنجان)، مرتاضخو نازی (رشت)، معتمد مهدی (قزوین)، معینی امین نعمتالله (سبزوار)، مقداری محسن (بشرویه)، ملکی حسین (اردبیل)، ملکی قزوینی میثم (محمدیه)، مهدیان مهشید (اصفهان)، میراسماعیلی سیدعلی (تهران)، میرزانژاد صادق (رشت)، میرکمالی سیدحسین (قزوین)، ناطقی مجتبی (کرج)، نظری حامد (تبریز)، نوعی نوشهر مینا (تبریز)، وثاق سجاد (همدان)، وحید علیرضا (تبریز).
اسامی عکاسان مدعو به گرنت آموزشی جشنواره:
اسکندری حسین، اسماعیلی مقدم علی، اشرفزاده سیدصادق، امامی ترشیزی ساناز، انتظار فاطمه، بازدار محمود، بختیارنیا سعید، بیکیان طلیعه، پاکدامن مهرزاد، ثابتنیا محمود، جدی مرتضی، حایری آزاده، حدادیان میلاد، حسینی علیرضا، حیدری قاسم، خالقی مقدم مجید، خانیکی علیمحمد، دارا رشخواری محمدمهدی، ذاکرینپور شهریار، رحیمی بهداد، رضانژاد زهره، سالاران سمیه، سربیشهای مریم، شوریده شادی، شیخزاده سیما، شیرافکن فهیمه، صالحی معین، صدیقزاده بهرام، صفرزاده علیرضا، صیامی ندا، عابدینی بروجردی افروز، عطایی میترا، علیپور امیررضا، غفاریان قالیباف سمیرا، غفوریان مهدیه، غلامی کاظم، فتحاللهزاده علی، فرجادپزشک نسترن، قاضیزاده امین، قندی فرناز، گودرزی محمدمهدی، محبی متانت، محمدآقایی سیدامیرحسام، مرادیاننژاد شقایق، مردانی فاطمه، مصلی سجاد، مصوری وحیدرضا، معتمدی علی، مهرآرا محمد، مهرانی حسین، نادرینژاد نرجس، نجار ایمان، نسیمی محمدرضا، نمازی حمید، نیکبختی سارا، یونس مهاجر مژده.
لازم به ذکر است اردوهای کشوری این جشنواره از تاریخ پنج شنبه ۱۱ دی ۹۳ لغایت چهارشنبه ۱۷ دی ۹۳ در قالب دو اردو برگزار میگردد که نحوه و تاریخ حضور عکاسان منتخب از طریق دبیرخانه جشنواره به استحضار ایشان خواهد رسید.
زمان و تاریخ کلاسهای ایدهپردازی گرنت آموزشی نیز از طریق دبیرخانه به استحضار عکاسان مدعو این بخش خواهد رسید. در ضمن عکاسان سراسر ایران فارغ از شرکت یا عدم شرکت در اردو میتوانند آثار خود را در بخشهای چهارگانه این جشنواره ارسال نمایند.
دومین جشنواره سراسری عکس خانه دوست توسط موسسه آفرینشهای هنری آستان قدس برگزار میگردد و در نخستین دوره از آن بالغ بر ۷۱۱۰ اثر به دبیرخانه این جشنواره رسید.
سپاس و خسته نباشید.
خیلی دوست داشتم من هم جز مدعوین باشم . ان شالله دفعه بعد . به همه خوش بگذره .
جناب آقای عطایی. کم سعادتی ما است که میزبانتان نیستیم. سهمیه پذیرش جشنواره محدود و متقاضی بسیار زیاد و اغلب هم سطح هستند. از میان چهارصد و اندی رزومه، تنها صد نفر دعوت می شوند، این به معنای ضعف سیصد عکاس محترم دیگر نیست، بلکه هیات انتخاب موظف است صد عکاس را از سراسر ایران، و شهرهای استان انتخاب کند. جهت استحضار: تک تک رزومه ها توسط مدیر اجرایی جشنواره، استعلام و صحت و سقم شرح جوایز و…قبل از جلسه هیات انتخاب بررسی شده است. از لطف شما ممنونم.
جناب آقای … من فکر می کنم اصلا به رزومه و سوابق افراد زیاد توجه نشده
احمد تاجی شهرکرد
جناب آقای تاجی: سلام. از حسن نظر! شما نسبت به جشنواره خانه دوست متشکرم. و پوزش می خواهم که به جای آقای خاتمی پاسخ شما را می دهم. جهت استحضار، هیچ جشنواره ای منتسب به هیچ شخص مشخصی نیست. آقای خاتمی مدیر اجرایی جشنواره و قائم مقام آن هستند. من حقیر هم دبیر این جشنواره هستم. هیچ کدام از ما “جشنواره خانه دوست ” نیستیم. جشنواره هویت، قاعده، اصول و رویکرد خود را دارد. طبیعی است اگر قرار باشد به رزومه ها توجه نشود نیازی به انتشار فراخوان اردو نیست و یک تعداد عکاس می توانند در قالب یک دعوت خصوصی از جشنواره جهت عکاسی به مشهد دعوت شوند: رویه ای که اتفاقا خود، می تواند قالب مشخصی برای گردانندگان یک جشنواره باشد. اما وقتی فراخوانی منتشر می شود: طبیعتا یک سوی آن “پذیرش” و سوی دیگر آن “عدم پذیرش” است که درباره هر دوی این حالات، عکاس باید آمادگی رفتار مناسب را داشته باشد. اگرچه امری کاملا مشهود و طبیعی است که همه سیصد نفری که رزومه هایشان جهت اردو انتخاب نشده همه چیز ما را زیر سوال ببرند و در واقع به خاطر رد شدن خودشان، حاضر باشند بدون آگاهی قضاوتی چنین سست داشته باشند. از این موارد در عکاسی ما بسیار است. هر عکاسی که رزومه اش رد می شود شروع می کند به تخریب. آیا این رویه به نظر شما نفی دیگران به قیمت قبول خود نیست؟
جناب آقای کیارنگ علایی با سلام قبل از اینکه حضرتعالی اظهار نظر بفرمائید جناب آقای خاتمی با بنده تماس تلفنی گرفتند و کلی با ایشان صحبت نمودم و به ایشان گفتم در بین افراد منتخب شما کسانی هستند که یکسال است عکاسی را شروع کرده اند و هنوز با دوربین عکاسی به خوبی نمی توانند کار کنند . با آرزوی موفقیت برا ی شما و تیم اجرایی جشنواره
خیلی خوب است که شما چنین اطلاعات جامعی درباره عکاسان تازه کار حتی دارید. در این صورت باید به آن دوستان تبریک گفت که با وجود این که با دوربین عکاسی حتی نمی توانند کار کنند!! رزومه ای قابل دفاع داشته اند و شرح فعالیت شان در همان یک سال فعالیت! مقبول و مورد نظر هیات انتخاب قرار گرفته است.
آقای تاجی. در میان انتخاب شدگان، عکاسانی هستند که در شهرستان های محروم فعالیت می کنند. کانون عکس دارند، نمایشگاه می گذارند و کار اجرایی می کنند. چرا همه چیز را به دلیل رد شدن خودتان زیر سوال می برید؟ روزها و ساعت ها وقت صرف بررسی رزومه ها شده. شما از کدام یک از این تلاش ها خبر دارید که به این سادگی قضاوت می کنید؟ کافیست یک مسابقه کوچک برگزار کنید تا بدانید چه آسان از سوی امثال شما قضاوت خواهید شد!
جناب استاد علایی بنده به دلیل رد شدنم اصلا ناراحت نیستم به حال شما تاسف می خورم که بعضی از منتخبین رزومه ای در حد یک خط هم ندارند آنوقت نمی دانم شما بر اساس چه اصولی آنان را انتخاب کرده اید . بنده اگر بخواهم با هزینه شخصی به مشهد بیایم و عکاسی کنم هیچ مشکلی ندارم ولی فکر می کنم با این ضعف مدیریت وسلیقه شخصی که بکار برده اید باید سال آینده فاتحه خانه دوست را خواند و این خانه به یک ویرانه تبدیل خواهد شد.
جناب آقای تاجی: عکاس محترم “شهرکرد”
رزومه ای یک خطی حتی یک شرکت کننده هم برای ما ارسال نکرده. چگونه شما اطلاع دارید که بعضی از عکاسان مدعو ما با دوربین یاد ندارند کار کنند یا رزومه هایشان چند خطی است؟
خیر برادر. مثلا خانم آل مومن دهکردی – که اتفاقا همشهری شما است – شرح رزومه ارسالی اش از شما نیز بیشتر است.
به دعای خیر شما قطعا خانه دوست : آبادتر و زیباتر از سال قبل خواهد شد.
ارادتمند
جناب کیارنگ اعلایی از این صد نفر بیشترشون همون دوستان پارسال شما هستن . متاسفانه این چنین جشنواره هایی تبدیل به یک ماراتون منافع شخصی شد ه است . شما به هر کجا دعوت میشوید سال بعد از خجالت میزبانتون در میاین اینجا !!!
جناب آقای ایمان دشتی. از ۱۰۰ نفر همشون دوستان من هستند. مگر قرار است بنای من بر دشمنی با جامعه عکاسی باشد؟ ما عکاسی می کنیم تا انسان های بهتری شویم و دوستی هایمان قوام یابد نه اینکه با یکدیگر رقابت و حسد کنیم.
جشنواره جز دردسر، فرسایش و مصائب چیز دیگری برای برگزارکنندگانش ندارد. من نیازی ندارم به جایی دعوت شوم، دوستان لطف دارند و مرا به کارگاه، داوری و… دعوت می کنند. هیچ کجا بنده هیچ تقاضایی از هیچکسی نداشته ام و نخواهم داشت. از آن جا که دعوت از سوی آن ها است، طبیعتا خجالتی نمی ماند که من بخواهم ادا کنم. اگر هم بخواهم ادا کنم سعی می کنم در جای دیگری از زندگی ام به لطف دوستان پاسخ بدهم.
با فلسفه ای که شما دارید؛ به این ترتیب آدم ها باید در غار زندگی کنند که مبادا مکالمه، ارتباط و همکاری ای با هم داشته باشند؛ در این صورت همه در مظان اتهام هستند که دارند به دعوت یکدیگر پاسخ می دهند.
کامنت شما “نشر اکاذیب” است و بنده، شما را به خداوند واگذار می کنم.
با سلام خدمت دست اندرکاران محترم جشنوارهی فاخر خانه دوست
امیدوارم که کارهایتان طبق برنامه پیش رود و همچون دوره ی اول این جشنواره بتوانید دست آوردهای خوبی را به همراه داشته باشید.
چیزی که روند برگزاری این جشنواره نشان می دهد ساختار قدرتمند برگزاری آن است که با توجه به شناخت من از عزیزانی که رهبری این اتفاق مبارک را برعهده دارند بدون شک می تواند یک روند آموزشی برای برگزاری جشنوارههای عکاسی باشد.
همیشه سختی ها و رنج هایی در چنین راههایی وجود داشته و دارد که امیدوارم شما با پشتکار و توسل به حضرت رضا(ع) بتوانید از این گردنه های سخت پیروزمندانه عبور کنید.
امید که در جشنواره سوم کنارتان باشم.
با احترام سید محمدرضا هاشمی- کابل
با سلام و خسته نباشید
جناب علایی عزیز من بشدت به عدم انتخاب خودم اعتراض دارم
آقای مصطفی بذری عزیز. اعتراض شدید شما در فیس بوک نیز به من واصل شد و آن جا پاسخ مبسوطی دادم. کاش به جای اندوه برای عدم انتخاب خود، به عدم قضاوت عجولانه دعوت می شدیم. ما که شبانه روزی در تیم اجرایی جشنواره در حال کار هستیم. نیازی هم نیست این کارها دیده شود – که نمی شود- اما یک چیز مهم است: صبوری، مناعت، و اعتقاد.
شرکت کنندگان یا یک جشنواره را قبول دارند و شرکت می کنید و یا قبول ندارند و شرکت نمی کنند. نتیجه ی انتخاب، نتیجه داوری نباید موضع ما را تغییر دهد.
ضمن سپاس از شما که جشنواره خانه دوست را قابل دانستید، بیشتر از شما ممنونم که مرا قابل دانستید تا دیالوگی با هم داشته باشیم.
ارادتمند
با درود به کیارنگ علایی بزرگوار و دوستان خانه دوست…
هرچند که آخرین لحظات با بی نظمی خودم , از ثبت نام جاماندم ولی
فکر می کنم جناب علایی از دیروز تا حالا هر جایی واکنشی نسبت به انتخاب شدن افراد بوده (هرچند وظیف شان نبوده ) ولی به صورت کاملا منطقی پاسخگو بوده اند , حتی در پست های فیس بوک دوستان , این در نوع خودش بی نظیره و من به شخصه از ایشون درسها آموختم.
ممنون بابت همه چیز.
از حسن نظر شما ممنونم و متاسفم که در زمان مقرر ثبت نام نکرده اید و ما را از دریافت رزومه تان محروم کردید. امیدوارم آثارتان را به جشنواره ارسال فرمایید.
این در ذات ماست که اگر روزگار بر وفق مراد ما نگردد اعتراض را اولین وسیله دفاعی خود برمیگزینیم و من هم مستثنا از این امرنیستم و اولین بار در عمر فعالیت هنریم در تابستان گذشته در یکی از جشنواره ها به رای داوران شدیدا معترض بودم اما بعد متوجه شدم که بسیار عجولانه و احساسی عمل کردم و بسیار از کرده خویش شرمنده شدم ما باید یاد بگیریم که به انتخاب دیگران احترام بگذاریم و این باید فرهنگ سازی شود .سقراط حکیم ۲۵۰۰ سال قبل گفت: ای رهگذر،هیچ چیز در این جهان نو نیست، تو برو خودت را بشناس.
از هزاران ، یک نفر اهل دل اند/ مابقی تندیسی از آب و گل اند
با عرض سلام و خسته نباشیدمحضر تمامی هنرمندان عزیزی که در اردوی خانه دوست ثبت نام کرده اند( مدعو و غیر مدعو ) ،به نظر حقیر این جشنواره با اکثر جشنواره هایی که در کشورمان برگزار میشود خیلی خیلی فرق دارد و خاص میباشد ، چون میزبان ویژه ای دارد که تا صلاح نباشد برای هیچ کس دعوت نامه صادر نمیکند . از بچگی مکرر از بزرگترها می شنیدم که تا امام رضا (ع) خود شخصاً به کسی دعوت نامه نفرستت و نظر ننماید ، انسان هر کاری هم بکند نمیتواند به زیارت ایشان مشرف شود . حقیر سال گذشته ثبتنام کرده بودم که دعوت نشدم ، اما با علاقه و عشقی که در دل واسه زیارت ثامن الائمه (ع) داشتم تمام تلاشم را کردم تا در این اردو شرکت کنم ، خوشبختانه لطف حضرت شامل حالم شد و توانستم باهزینه شخصی (در زمان برگزاری اردو )و زمان تعین شده برای عکاسی در محوطه حرم ) در مشهد مقدس حضور یابم و خیلی هم شاکر و راضی هستم ، امسال نیز دعوت نشدم و بازم شاکرم و ایمان دارم که صلاح نبوده و خوشحالم از اینکه افراد قابل و هنرمندان لایقی هستند که از حقیر ارجح تر میباشند که دعوتنامه شان از طرف مولا صادر گردیده . لذا دوباره تمام تلاشم را خواهم کرد که بطور شخصی در این اردو شرکت کنم ، حال چشم به راه عنایت دوباره غریب الغرباء هستم که اگر صلاح بدانند دعوتنامه ام را امضاء نمایند ، و اگر صلاح نباشد انشااله سال آینده …
البته خودشیرینی نکردم که سال آینده دعوت شوم ، برای سال آینده تلاش خواهم کرد تا رزومه قابل قبولی به خانه دوست ارسال کنم تا دوست خود عنایت کند و ردم نکند .
” اسلام علیک یا غریب الغربا ، یا معین الضعفا ، یا علی بن موس الرضا(ع) … ”
آقای پرویز گلی زاده:
در آتشم، در آبم، چون محرمی نیابم
کنجی روم که یارب! این تیغ را سپر کن
گفتی ملول گشتم، از عشق چند گویی
آن کس که نیست عاشق، گو قصه مختصر کن!
*
در خانه دوست، آن قدر کم سعادت بودیم که نتوانستیم میزبان شما باشیم: میزبان آینه ای که چه قدر کم می بینم در اطرافمان.
اما نزدیکان من می دانند: در خانه من به روی همه باز است. شخصا خیلی خوشحال می شوم به بهانه عکاسی، خودم میزبان شما باشم.
سلام و عرض ارادت آقای علایی ، سپاسگزارم از بزرگواری جنابعالی و دستندرکاران خانه دوست ، شما حقیر را نمی شناسید ، ولی جنابعالی استاد سرشناسی هستین که بیشتر از هنرتان هنرمندیتان شهره خاص و عام هست و کمتر کسی پیدا میشه که با نیت و اخلاق خوب جنابعالی آشنا نباشه ، سال قبل حقیر توفیق یافتم در زمان برگزاری اردو در مشهد مقدس حضور یابم و از جنابعالی و خصوصاً آقای خاتمی عزیز تشکر و قدردانی می نمایم که با لطف و محبت وصف ناپذیرتان اجازه دادید در ورکشاپهای این دوره شرکت نمایم که خیلی برای حقیر آموزنده و مفید بود ، یک سلام گرم و پاک جنابعالی و آقای خاتمی به دنیا می ارزد که در خانه دوست به تمامی هنرمندان این سرزمین هدیه مینمایید.
اگه قرار باشد که در اون گیر و دار حقیر و امثال حقیر بجای کمک ، بیاییم و سربارتان شویم ، آنوقت باید در خانه دوست را تخته کنید .
در آخر از بزرگواری جنابعالی و آقای خاتمی کمال تشکر و قدر دانی می نمایم که با درایت و تدبیر بزرگانه خود با حوصله و آرامش به همه اعتراضاتی که از سوی هنرمندان غیر مدعو به دستندرکاران خانه دوست می شود پاسخ می دهید .
خسته نباشد و خدا قوت …
واقعا چه زیبا گفته اندکه:” مردان بزرگ ، بزرگ می اندیشن”
سلام به تمام برگزار کنندگان تمام جشنوارها و بخصوص برگزار کنندگان و عوامل اجرایی جشنواره حانه دوست. بنده بسیار علاقه مند بودم رزومه خودم هم که چشم گیر نیست ارسال کنم ولی تنها دلیل نداشتن دوربین مناسب بود. وقتی اسامی دوستان هنرمندی که در لیست میبینم و دورا دور می شناسم و از تجهیزات آنها باخبر هستم کمی سست میشوم.
نمی دانم نحوه انتخابات چگونه بوده ، ولی بعضی اسامی اگر اشتباه نکرده باشم در دوره قبلی هم دیده می شود.و این نشان از توان هنرمند عکاس است.
در بعضی از همین اردوهایی که با شرایط رزومه برگزار می شود اسامی کسانی دیده میشود که عکسهای بسیار عالی از مشهد و با موضوع زیارت از گذشته دارندو یا بطور هدفمند ازاین موضوع عکاسی کرده اند و کسانی که با عضویت در خبرگزاریها و استفاده از کارتهای خبر نگاری می توانند برای این امر استفاده کنند. اگر جای گزین این افراد کسانی مانند من که اول راه و به دلایل مختلف نمی توانیم با دوربین وارد زیارتگاه ها و حرم امام رضا شویم انتخاب شویم بسیار امید وار کننده هست.
شاید هم همین موارد رعایت شده و بنده و امسال بنده اطلاع نداریم.
امید وارم در سال بعد رزومه خود را ارسال و با آن موافقت گردد.
با تشکر
جناب آقای عاصم عزیز. راه شرکت در جشنواره، اردو نیست. اردو فقط یک امکان است به صورت محدود برای عکاسان، که لاجرم به دلیل محدودیت امکاناتمان باید دست به انتخاب بزنیم. جهت استحضار: حدود ۴۸% از عکس های برگزیده دوره قبل ، حاصل کار عکاسان ارجمندی است که در اردو بوده اند. ۵۲% خودشان عکاسی کرده اند.
ضمن اینکه ما که بخش های دیگری نیز در فراخوان داریم، مثل: خلاقه، موبایل، عکس نوشت. شرکت در آن ها که مطلقا نیازی به اردو ندارد!
سلام استاد . تبریک به این همه صبر و حوصله شما در خواندن و جوابهای صبورانه. موفق و پیروز باشید.
با سلام. وقتی به نوشته های دوستان نگاه کردم و با خودم کلنجار رفته و پس از آن به زوایای این اردو به این نتیجه رسیدم که به هیات انتخاب تبریک و دستمریزاد بگویم. م. چیزی که برایم جالب است پراکندگی جغرافیایی عکاسان محترم در مناطق مختلف جهت اردو است و این از حسن نیت دوستان برگزار کننده است. ولی دلنوشته جناب گلی زاده بسیار تاثیرگذار . امید که در آینده توفقی خدمت ناچیز به امام رئوفان از طریق دریچه دوربین داشته باشم.
با سلام جناب آقای علایی
بنده سال گذشته شرکت کردم و دعوت نشدم. امسال هم شرکت نکردم ولی آثار حتما می فرستم.
فقط یک سوال ذهن منو مشغول کرده و این است که آیا صحت و درستی این رزومه ها بررسی می شود؟ آیا مقام آوردن در جشنواره هایی که در حد جامعه هنری ما نیست ملاک دعوت می باشد؟ چرا در جشنواره های ایران ما صرفا فقط تعدادی اسامی رو می بینیم که …؟ من فکر می کنم این معیار خوبی نیست.
یک پیشنهاد داشتم و اون این است که چرا یک فراخوان برای دوستان نو پاتر نمی گذارید تا انگیزه را در این دوستان بالا ببرید و با آموزش های حین جشنواره سطح دانش افراد را افزایش دهید. مگر وظیفه دوستان مثل شما ارتقای سطح عکاسی کشور نیست؟
در آخر اخیرا کتاب پارسال به دست بنده رسید. عکسهایی بسیار خوبی در کتاب بود که نشان از دیدگاه جدید دوستان به موضوع زیارت بود ولی چیزی که منو اذیت می کرد یکی عکس هایی بود که صرفا نوشته به عنوان یک المان گویا مفهوم زیارت بود که در تعدادی از عکس ها استفاده درستی نشده بود.
در تعدادی از عکس ها هم تکرار را می دیدیم و نگاهی جدیدی نبود و من فکر می کنم برای جشنواره ای با این حجم عکس دریافتی این نشان از فقر عکسهای دریافتی می باشد. تعدادی از عکسها صرفا عکس خیابانی بودند که هیچ نگاهی جدیدی نبودند و من هم از این دسته عکسها زیاد داشتم ولی نفرستادم چون جایگاه این عکسها در فضای مجازی است. تعدادی از عکسها اگر جدا از جشنواره به نمایش در می آمدند مفهوم به اسم زیارت در آنها دیده نمی شد و بهتر بود در جشنواره با موضوع سفر شرکت داده می شدند.
اما عکسهای بسیار خوبی هم وجود داشت مثلا عکس چمدانی که سوغات مشهد در آن بود نگاهی جدید بود یا کار فتومونتاژ خانم آرش نگاهی گیرا به موضوع زیارت را نشان می داد یا مجموعه ای که المانهایی از مفهوم زیارت را در مغازه ها عکاسی کرده بود (این مجموعه به درستی از نوشته و عکس درون کادر خود استفاده کرده بودند)
نکته آخری هم که به ذهن من می رسد این است که چرا بخشی به نام عکاسی با موبایل باید جدا باشد وقتی صرفا اینها وسیله اند آیا کسی که گیتار می زند را می گویند با فلان گیتار ساز می زند نه صرفا گفته می شود که طرف گیتار می زند پس چرا در عکاسی این بخش ها از هم جدا هستند.
در کل امیدوارم رویکرد امسال داورها در انتخاب عکس متفاوت باشد و برای اینکه عکسها حجم کافی داشته باشند هر عکسی را نپذیرند چون عکاسان نوپا بعد ها از این دسته عکسها به عنوان عکس خوب یاد می کنن و نگرش خود را به این سمت سوق می دهند این دلیل این می باشد که عکاسان جوان راه درست را در پیش نمی گیرن چون به درستی هدایت نمی شوند.
جناب آقای خادمی: سلام.
در پاسخ به نوشته شما:
یک/ تمامی رزومه ها توسط مدیر اجرایی جشنواره سرچ و از صحت و سقم آن اطلاع کسب می شود، رزومه های غیر واقعی حذف می شوند – جالب است بدانید خیلی از همان ها معترض هستند! –
دو/ جشنواره محدودیتی بابت تکرار اسامی عکاسان نامی و حرفه ای که در بقیه جشنواره ها شرکت می کنند، ندارد و نمی شود به آن ها گفت که شرکت نکنند!
سه/ پارامترهای انتخاب متعدد و زیاد است که معمولا عکاسان به آن توجه نمی کنند. مثلا: اردوی خانم ها جدا است و بر این اساس عکاسان محترم زن، به طور جداگانه قیاس شده اند و نه با آقایان.
چهار/ وظیفه ما ممکن است ارتقای عکاسی کشور باشد، وظیفه جشنواره اما این نیست. ما می توانیم در قالب آموزش، کارگاه، نمایشگاه و حرکت های فردی ، به قول شما کمکی به سطح عکاسی کشور بکنیم. اما جشنواره چنین وظیفه ای ندارد. یک ارگان دارد روی بخشی از یک موضوع مورد علاقه اش، سرمایه گذاری می کند. این ارگان خروجی های قابل قبول می خواهد و هدفش پرورش عکاس نیست.
پنج/ عکس های کتاب توسط هیات داوران و پس از ساعت های طولانی بحث و گفتگو انتخاب می شود، آنچه در کتاب است انتخاب هیات محترم داوران است نه ما.
شش/ مقایسه گیتار با موبایل مقایسه صحیحی نیست. گیتار یک ساز موسیقی است اما موبایل اساسا یک وسیله عکاسی نیست. موبایل یک وسیله مخابراتی است که امکان عکاسی را نیز – با خصیصه های خاص خودش- به مخاطب می دهد. موبایل امکان عکاسی را در فضاهایی که حضور دوربین های اس ال آر محدود است یا با واکنش هایی همراه می شود، آسان می سازد، پرتابل است، سیال است، زیبایی شناسی اش الزاما درگیر و دار استتیک دوربین اس ال آر نیست و رفتار دیگری را در هنگام ثبت می طلبد.
با سلام
و تشکر از دوستان مشهدی
کتاب جشنواره قبل را – ولو در قالب پی دی اف – چطور میشه دید یا تهیه کرد؟