عکاس؛ استودیو
33,000 تومان
ارائه يک چارچوب در زمينه عكاسی استوديويی
ناموجود
توضیحات
توضیحات
مقدمه مترجم
عکاسی استودیویی، بهعنوان شاخهای از عکاسی که فضای گستردهای را در دنیای عکاسی به خود اختصاص داده است، به همراه شاخهها و زیرمجموعههای آن، به جهت ارتباط نزدیکش با دنیای اقتصاد و وجه تجاری عکاسی جزو یکی از مهمترین ژانرهای عکاسی است. پرداختن به این مقوله، و به مهارت رسیدن در آن، علاوه بر تجربه نیازمند آشنایی نظاممند با کارهای مطرح در این زمینه، و آموزش سیستماتیک و پلکانی دراینخصوص، خواهد بود. در جامعهای مثل ایران، که به لحاظ ساختارهای خاص اقتصادی و نظام تولید تقاضا برای عکاسی تبلیغاتی بسیار محدود است، رشدنایافتگی این شاخه از عکاسی امری بدیهی به نظر میرسد و عکاسی تبلیغاتی، بهعنوان قسمت عمده عکاسی استودیویی، در حوزه آموزش نیز دچار ضعف و نقصان خواهد بود. از سویی، عکاسی پرتره با جذابیتهای چشمگیر آن از ابتدای اختراع عکاسی موردتوجه جدی عکاسان بوده و با پیشرفت تجهیزات عکاسی به اوج خود رسیده است، بااینحال آموزش آن در جامعه عکاسی ایران بیشتر برپایه آموزشهای سینهبهسینه و مبتنی بر آزمونوخطا بوده است. در این کتاب تلاش شده است تا با پرداختن به مباحث پایه و استانداردهای عکاسی استودیویی زمینههای لازم برای آموزش به علاقهمندان این ژانر عکاسی فراهم آید. درعینحال، نکته قابلتوجه در این کتاب این است که در کنار آموزشهای کلاسیک و قاعدهمند طرحها و روشهایی برای رسیدن به خلاقیت و نگرشی حرفهای در این حیطه معرفی و ارائه میگردد. بااینحال، باید اذعان نمود بهجهت گستردگی بحث عکاسی استودیویی و شاخههای آن و پیوند این شاخه از عکاسی با تکنولوژی و ابزار این کتاب صرفاً تلنگر و اشارهای است فهرستوار به مباحثی که هریک فصلی مفصل است و پرداختن بدان کتابی مستقل میطلبد. ازاینجهت، شاید بیراه نباشد اگر هنرجویان و دانشجویان عکاسی و نیز علاقهمندان مبتدی عکاسی استودیویی را مخاطبان اصلی این کتاب بدانیم.
پیشگفتار
عکاسی استودیویی دامنه وسیعی از ژانرها را در بر میگیرد: از سادهترین شکل یعنی تهیه عکسهای پرسنلی تا پیچیدهترین حالت آن یعنی عکاسی تبلیغاتی و صنعتی و در این گستره پرترهنگاری، عکاسی مُد، طبیعت بیجان، و عکاسی فیلم و تئاتر همه در همین فضا تعریف میشوند. در پارهای از موارد عکاسی صنعتی ممکن است اقتضائات و الزامات عکاسی استودیویی وجود نداشته باشد، اما با درنظرگرفتن این نکته که در اکثر شرایط و موقعیتها شرایط نوری ناکافی یا نامناسب است و باید با نورهای مصنوعی تکمیل و تصحیح گردد میتوان عکاسی صنعتی را نیز در همین حیطه تعریف نمود. همچنانکه نورپردازی مقولهای ضروری در عکاسی است درک این مهارت، و پیشرفت در آن، در موفقیت در عکاسی استودیویی نقش بسزایی دارد و مباحث این مجموعه متمرکز است بر درک و بهکارگیری مهارتها و فعالیتهایی که برای عکاسی استودیویی جزو ضروریات به حساب میآید: فعالیتها و تمرینهایی که با تأکید بر تکنیک، ارتباط برقرارکردن با مخاطب، و دیزاین عکاس را در دستیابی به نتایج قابلقبول کمک خواهد کرد و در بسیاری موارد نیازی به مقادیر زیاد تجهزات گرانقیمت ندارد.
رویکرد آموزش ساختاری
مباحث طرحشده در این مجموعه با رویکردی نظاممند و الگوریتموار درجهت ارائه یک چارچوب در زمینه عکاسی استودیویی به آموزش سیستماتیک این مقوله خواهد پرداخت و ضمن ارائه تمرینها و فعالیتهایی، با درنظرگرفتن گزینشهایی برای عکاس، دربرگیرنده درجهای از انعطاف خواهد بود و جا را برای خلاقیتهای فردی عکاس محفوظ خواهد داشت. این امر موجب تشویق عکاس در پیگیری علایق شخصی اوست. این رویکردْ حداکثر فرصتها را برای گسترش تجربیات شخصی در اختیار عکاس قرار خواهد داد.
توجه به این نکته بسیار حائزاهمیت است که بسیاری از عکسهای خوب و بدون نقص در حیطه عکاسی استودیویی با تجهیزاتی ساده عکاسی شدهاند، چراکه درک مناسب و دقیقی از نور و شرایط مختلف آن داشتن و بهکارگیری درست آن برای رسیدن به روشنایی مناسب، کنتراست دلخواه، و پرسپکتیو صحیح از اشیای سهبُعدی و نیز خصوصیات دیگر بصری بسیار تعیینکننده است. لذا، مباحث این مجموعهْ عکاسی استودیویی را با حداقل امکانات آموزش میدهد و در پارهای موارد صرفاً به یک دوربین نیاز خواهید داشت، هرچند در حالت ایدئال به منابع نور مختلف و استودیوی تاریک و عایق در برابر نور و پارهای تجهیزات گرانقیمت استودیویی برای رسیدن به درک درست و روشنی از نور و نورپردازی احتیاج خواهد بود.
اطلاعات تکمیلی
اطلاعات بیشتر
نويسنده | |
---|---|
مترجم | |
تعداد صفحات | ۱۸۸ صفحه |
قطع | |
نوبت چاپ | |
انتشارات |
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.