نمایشگاه عکس و ویدیو نیر احمدپور از روز شنبه ۴ اردبیهشت ۹۵ در نگارخانه حوزه هنری ارومیه برگزار میشود.
در بیانیهٔ این نمایشگاه میخوانیم: «از اولین کسانی که اشیا معمولی و کاغذهای باطله را بهعنوان ابزاری برای خلق اثر هنری برگزیدند؛ هنرمندان کوبیسم هستند؛ که بیشتر جنبه فرمی و خلاقانه داشت. بعد از آنها، داداها اشیا برگزیده از زندگی عادی انسان نوین را بهعنوان اثر هنری معرفی نمودند؛ که انتقاد گزندهای بود از زندگی معاصر. عنصر ناپایدار و پیشپاافتاده توجه هنرمندان پاپ را نیز به خود جلب کرد. ترسیم قوطیهای سوپ اندی وارهال از بهترین نمونههای هنر عامهپسند یا پاپ آرت است. این کلیشههای زندگی مصرفی، طبیعت بیجانهای هنر مدرن بودند.
در این مجموعه نیز سعی شده با ایجاد ترکیببندیهایی تصادفی وگاه گزینشی، این بار با استفاده از اتیکت لباسها بهعنوان نشانههایی از زندگی معاصر که کدهای شناسایی و ارزش گذاری کالا هستند آشفتگی و سردرگمی جامعهها به تصویر کشیده شود. برروی هر یک از این قطعات، نوشتههایی به زبانهای مختلف و با خطوط متفاوت وجود دارد: هر یک نمایندهای از یک کشور و یک صنعت خاص هستند. آیا این دلیلی است بر نزدیک شدن فرهنگها به یکدیگر و یا برعکس مسابقهای بین آنها وجود دارد؟ آیا این لوحههای کوچک اهداف فرهنگی نیز دارند؟ برخی بیشک اصل نیستند!
کثرت و پراکندگی بهواسطه این تنوع فرمها نشانهای است از خود انسانها در جامعه که به دلیل انبوه رویکردها بهسختی میتوانند به یکپارچهٔ دست یابند چه بهصورت جمعی و چه ازنظر درونی و فردی. اینها تولید فکر و دست انسان معاصرند که گریزی از آنها نیست. روزانه تعداد زیادی از این مقواها و پلاستیکهای رنگی تولید میشود و راهی زبالهدان میگردند؛ نشانههای بسیار کوچکی از تولید، مصرف و ضایعه. پدیدهای ناخوشایند که به دست خودساختهایم و از بین بردن آن بهسختی امکانپذیر است.»
به گفتهٔ دست اندرکاران، این نمایشگاه حاوی ۱۶ عکس و ۳ ویدیو است. موضوع نمایشگاه برخورد هنرمند با اتیکتهای کوچک غیرضروری است که در کنار لباسها بهعنوان کد شناسایی کالا ضمیمه میشوند. نیر احمدپور فارغالتحصیل پژوهش هنر از دانشگاه هنر اسلامی تبریز در مقطع کارشناسی ارشد است.
گشایش: ۴ اردیبهشت – ساعت ۱۷
بازدید از این نمایشگاه تا ۱۱ اردیبهشت ۹۵ همهروزه بهغیراز دوشنبه از ساعت ۱۰ تا ۱۳ و ۱۷ تا ۲۱ ادامه دارد.
نگارخانه ارومیه: ارومیه، خیابان شهید امینی، جنب استانداری، نگارخانه حوزه هنری آذربایجان غربی