اولین نمایشگاه انفرادی اکبر احمدی با عنوان «پایه‌های ناپایدار» از جمعه ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ در گالری شم برگزار می شود.

دربیانیه نمایشگاه آمده است:
با آغاز فرایند مدرن‌سازی، نیاز به مصالح نوین، همانند شن و ماسه در جهان و به‌تبع آن در ایران فزونی یافت. این مسئله سبب پیدایش معدن‌های شن و ماسه از دهه‌ی ۱۳۸۰ خورشیدی تا به امروز شد. با افزایش چنین معدن‌هایی، تخریب گسترده‌ی طبیعت آغاز گشت و این پدیده‌های نوظهور، به یکی از عوامل شکل‌گیری چشم‌اندازهای جدید در منطقه‌ی همدان ـ جورقان بدل شدند.
این چشم‌اندازها برای من بازتابی‌ست از رابطه‌ی پیچیده‌ی انسان با طبیعت؛ این‌که چگونه طبیعتِ برساخته توسط انسان شکل می‌گیرد. به بیان دیگر مجموعه حاضر، کوششی‌ست برای بازنمایی چشم‌اندازهای جدید؛ آن‌هایی که پیدایش‌شان، نتیجه‌ی تولید و مصرف مصالح ساختمانی‌ست. مصالحی که از دل همین معادن بیرون کشیده می‌شوند. پایه‌های ناپایدار، بخش نخست سه‌گانه‌ای‌ست که در امتداد آن، مجموعه عکس‌هایی درباره کوره‌های آجرپزی و رودخانه‌ی قرچای قرار می‌گیرند.
این پروژه در فاصله میان سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۱ عکاسی شده‌ است؛ شماری از این معادن در همین سال‌ها تأسیس شدند و برخی نیز به‌مرور تعطیل یا به مکان‌های دیگری منتقل شده‌اند.

در یادداشتی براین نمایشگاه به قلم مهدی وثوق نیا آمده است:
مجموعه‌ی حاضر حاصل بیش از پنج سال همراهی و پیگیری عکاسیِ اکبر احمدی است. این آثار که نخستین تجربه‌ی او در مستندسازی چشم‌اندازهاست، به مناظری در منطقه‌ی همدان-جورقان می‌پردازد که رد مداخلات انسانی آن را به اشکال گوناگون تغییر داده است. عکس‌های او آشکارا به سنت زمین‌نگاری نو در عکاسی دهه‌ی ۱۹۷۰ آمریکا نزدیکند؛ جریانی که در آن عکاسان، به جای ثبت طبیعت بکر، بر ثبت محیط‌های تغییر‌یافته به دست انسان تمرکز می‌کردند. در این سنت، نگاه عکاس عمدتاً خنثی، تحلیلی و فاقد قضاوت ارزشی بود؛ رویکردی که در آثار احمدی نیز قابل مشاهده است. چشم‌اندازهای این مجموعه مناظری آشنا هستند. تصاویری که اغلب آن‌ها را دیده اما بی‌تفاوت از کنارشان عبور کرده‌ایم. گویی گستردگی زمین‌های دست‌نخورده همچنان ما را امیدوار نگه می‌دارد تا زخم‌هایی را که زمین به واسطه‌ی حضور ما برداشته جدی نگیریم.

اکبر احمدی متولد ۱۳۶۳ همدان، فعالیت خود را در حیطه‌ی عکاس مستند از سال ۱۳۹۶ آغاز کرد. رویکرد او به عکاسی تحلیلی – پژوهشی است و سعی دارد تا با پرداخت نشانگان تصویری موضوع‌های محیط‌زیستی را به تصویر بکشد. در کارنامه‌ی هنری او می‌توان به نمایشگاه‌های گروهی در داخل ایران اشاره کرد و همچنین همکاری با مجلات فرهنگی-هنری از جمله فصلنامه «تیر» را در کارنامه خود دارد.

۱۲ اردیبهشت تا ۲ خرداد ۱۴۰۴
ساعات بازدید: ۱۶ تا ۲۰
پنجشنبه‌ها گالری شم تعطیل است.
گالری شم: میرداماد، میدان مادر، سنجابی، بن‌بست یکم، پلاک ۸، طبقه‌اول، واحد ۱۲