مراسم اختتامیه هفتمین دوره جشنواره عکس رشد روز گذشته با حضور معاون وزیر آموزش و پرورش، رییس سازمان پژوهش و برنامهریز آموزشی، مسئولان برگزاری جشنواره، هنرجویان و دانشآموزان عکاس و اساتید عکاسی در تالار ایران فرهنگستان هنر برگزار شد.
در این مراسم برگزیدگان هفتمین جشنواره عکس رشد به شرح زیر معرفی شدند.
گرایش آموزش و پرورش، نفرات اول تا سوم: فهیمی ساسان، کریمی احمدرضا، گلچین محمد
گرایش کار و جهاد اقتصادی، نفرات اول تا سوم: پورپیر علی رسول، عطائی حجت الله، قنواتی مهدی
گرایش ایران سرزمین پرگهر، نفرات اول تا سوم: وحید علیرضا، رنجبر عطا، آقایی اسحاق
بخش جنبی؛ دانش آموزی: مصباحی نیا امیر حسین، فرجوند سارا، گوهر چین مهشید، گرامی زهرا، غزنینی عرفان، تقدیری یوسفی ساینا
گرایش زنگ هنر (مشارکت موسسه فرهنگی صبا): فهیمی ساسان، گلچین محمد، تقدیری پویان سالار و عسگری مهدی
بیانیه هیات داوران هفتمین جشنواره عکس رشد
به نام او که زیباست و زیباییها را دوست دارد
با استعانت از توجهات وعنایات پروردگار متعال و در پی استقبال پرشور و گسترده هنرمندان عزیزعکاس، هیات داوران هفتمین جسنواره عکس رشد، پس از بررسی ۹ هزار و ۷۲۴ اثر رسیده از عکاسان و هنرمندان معلم، دانشآموز ودیگر هنرمندان این حوزه، در نهایت و پس از طی فرایند داوری، ۲۹۲ عکس را برای ارائه در نمایشگاه جشنواره در دو گروه سنی دانشآموزی و بزرگسال انتخاب و معرفی کردند.
هنر عکاسی همواره ارتباط عمیق و و ثیقی با محیطهای آموزشی و کودکان و دانش آموزان داشته است. دانش آموزانی که با محیطهای مختلف شهری و روستایی و با موقعیتهای کاملا متفاوت، خود از یک سو موضوع عکس و از سویی دیگر خود عکاس و هنرمندند.
قابلیت موضوعی جشنواره رشد، شاخصه مهمی است که آن را نسبت به دیگرجشنوارهها متمایز کرده و باعث ایجادرویکردهای متفاوت نسبت به آثار جشنوارهای شده است. این رویکرد توانسته است، طیف وسیعی از عکاسان با سلایق و سنین مختلف را پوشش دهد و استقبال وسیع عکاسان را در پی داشته باشد. اینموضوع خود،
آنچه حایز اهمیت است و میتواند به عنوان پیامی از سوی این جشنواره باشد، این است که در قرن حاضر، با توجه به پیشرفتهای حیرت انگیز تکنولوژی تصویر برداری و عکاسی، انتظار میرود، نگاه عکاسان نسبت به موضوع آموزش و پرورش، نگرش و افق تازهتر و چشم انداز جدیدی را فراسوی مخاطبان قرار دهد.
با توجه به بررسیهای انجام شده و نتایج داوری آثار رسیده، آثار انتخاب شده در مواردی با ملاکها و معیارهای موردنظر جشنواره هماهنگی تام و تمام نداشتهاند، اما برای پوشش بیشتر و تقدیر از تعداد زیادتری از مخاطبان جشنواره، این فاصله نادیده انگاشته شده است که امید است در دورههای آتی، این فاصله اندک هم برطرف شود.
هیات داوران جشنواره ضمن سپاس از تمامی عزیزانی که آثار خود را به این جشنواره ارسال کردهاند و تشکر از همه عکاسان هنرمندی که با جشنواره همکاری و همراهی کردهاند، مواردی را برای نصب العین قراردان هنرمندان ارجمند، برای بهبود، تقویت و ارتقا کیفیت عکسهای ارسالی در دورههای آتی به شرح ذیل یادآور میشود.
۱-تلاش بیشتر در تولید و ارائه مجموعه عکسهای مناسب و متناسب با اهداف جشنواره؛
۲-نگاه واقعی و امید آفرین به وضعیت موجود با توجه وتکیه بر توانمندیهای محلی و منطقهای؛
۳-نگاه علمی و حرفهای به مفهوم آموزش و یادگیری در آیینه تصویر؛
۴-فضاسازی و ایجاد زمینه برا ی انتقال پیامهای مورد نظر به مخاطبان از طریق عکس؛
۵-عدم ارسال عکسهای آرشیوی و تلاش در خلق آثار جدید و خلاقه و تاثیر گذار؛
هیات داوران جشنواره بر این اعتقاد است، شرکت کم نظیر و ارسال بیش از ۹۷۰۰ عکس از سوی ۱۰۷۳ عکاس و هنرمند، نشانگر قدرت بینظیر عکس و ظرفیت و پتانسیل بالای عکاسان برای خلق صحنههای بیبدیل هنری است که میتواند پیامهای بسیاری را از طریق عکس به مخاطبان خود انتقال دهد و خوشبختانه جشنواره عکس رشد توانسته است با شناسایی، هدایت و بهره گیری از این ظرفیت عظیم، فضا و زمینه مناسبی را برای علاقه مندان و دست اندرکاران این حوزه جذاب و تاثیرگذار فراهم آورد.
همه نشانهها حاکی از این است که این حرکت برنامه ریزی شده با حمایت مسئولان محترم آموزش و پرورش و همراهی و همدلی اساتید و هنرمندان عکاس منشا اثرات و توفیقات زیادی برای نطام آموزشی کشور خواهد بود.
بار دیگر حضور گرم و پرشور همه شرکت کنندگان هنرمند و عکاس را در هفتمین جشنواره عکس رشد گرامی داشته و امیدواریم این جشنواره بتواند، گامی هر چند کوچک اما تاثیر گذار در راه اعتلای فرهنگ و هنر ایران اسلامی بر دارد و اهداف عالیه تعلیم و تربیت اسلامی را در این زمینه برآورده سازد. بدان امید!
۱۸ مهرماه ۱۳۹۱، تهران
هیات داوران هفتمین جشنواره عکس رشد