در این حراج که شامگاه ۱۷ فروردینماه سالجاری برگزار شد ۲۰۸ قطعه عکس، که مربوط به گسترهی زمانی از اواسط قرن نوزدهم تا واپسین سالهای قرن بیستم بودند، به ارزش کلی ۶ میلیون و ۸۸۰ هزار و ۶۵۰ دلار به فروش رفتند تا موسسهی حراج کریستیز پس از سپری کردن پاییزی موفق حالا در آغاز بهار با رسیدن به این رقم خیرهکننده همچنان یکهتاز دنیای اقتصاد عکاسی در جهان باشد. گفتنیست از مجموع آثار عکاسی عرضه شده در حراج نیویورک ۹ عکس به قیمتی بیشتر از ۱۰۰ هزار دلار به فروش رفتند.
Robert Frank
عنوان گرانترین عکس این حراج بهاری مشترکا به دو اثر از ایروینگ پن (۲۰۰۹- ۱۹۱۷)، عکاس برجستهی آمریکایی و رابرت فرانک (متولد ۱۹۲۴ در سوئیس) رسید. هر کدام از این عکسها به مبلغ ۴۳۴ هزار و ۵۰۰ دلار فروخته شدند. عکس ایروینگ پن پرترهای سیاه و سفید است که در آوریل ۱۹۵۰ بر روی جلد مجلهی مشهور «ووگ» چاپ شده بود. این عکس پیش از حراج بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار دلار برآورد قیمت شده بود. عکسی هم که از رابرت فرانک، عکاس آمریکایی سوئیسیتبار، فروخته شد یکی از مشهورترین کارهای او از مجموعهی آمریکاییهاست که سال ۱۹۵۵در نیواورلئان گرفته شده است. جالب اینجاست که این عکس پیش از حراج فقط بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار دلار قیمتگذاری شده بود.
Irving Penn
اما جایگاه دوم گرانترین عکس حراج به ارزش ۲۴۲ هزار و ۵۰۰ دلار در کمال شگفتی در حالی از آن عکسی از ویلیام اگلستون (متولد ۱۹۳۹ در آمریکا) شد که پیشبینی میشد این عکس در بهترین حالت تنها بین ۷۰ تا ۹۰ هزار دلار به فروش برسد. این عکاس سرشناس آمریکایی این عکس رنگی را در سال ۱۹۷۳ گرفته است. سومین عکس گرانقیمت این حراجی هم عکسی از کریستین چاد، نقاش و عکاس آلمانی (۱۸۹۴- ۱۹۸۲) بود. این عکس که در سال ۱۹۱۹ گرفته شده است در برآورد اولیه بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار دلار قیمتگذاری شده بود که نهایتا ۲۱۸ هزار و ۵۰۰ دلار فروخته شد.
پنج عکس دیگر این حراج که به قیمتهایی بالاتر از ۱۰۰ هزار دلار به فروش رفتند هم عبارت بودند از: «چارلستون، کارولینای جنوبی» از رابرت فرانک به تاریخ ۱۹۵۵ به ارزش ۱۸۲ هزار و ۵۰۰ دلار، «Charlene van Tighem, physical therapist» اثری از عکاس شهیر آمریکایی، ریچارد اودون (۲۰۰۴- ۱۹۲۳) به تاریخ ۱۹۸۳ به بهای ۱۷۰ هزار و ۵۰۰ دلار، «Documents pour l’histoire du vieux Paris» از اوژن اتژه، عکاس فرانسوی (۱۹۲۷- ۱۸۵۷) به تاریخ ۱۹۱۰ که به قیمت ۱۵۸ هزار و ۵۰۰ دلار، «Steichen» از ادوارد استایکن، عکاس آمریکایی (۱۹۷۳- ۱۸۷۹) به تاریخ ۱۹۰۶ که به قیمت ۱۲۲ هزار و ۵۰۰ دلار و نیز پرترهی مشهوری که ایروینگ پن در سال ۱۹۵۷ از پیکاسو گرفته است هم به قیمت ۱۱۶ هزار و ۵۰۰ دلار فروخته شدند. در این بین پیشبینی شده بود عکسهای رابرت فرانک و اتژه در بهترین حالت بین ۳۰ تا ۵۰ هزار دلار، عکس استایکن با قیمتی بین ۴۰ تا ۶۰ هزار دلار و عکس ایروینگ پن با قیمتی بین ۵۰ تا ۷۰ هزار دلار به فروش برسند.
Henri Cartier-Bresson
از دیگر عکسهای مشهوری که در این حراجی به فروش رسیدند میتوان به این موارد اشاره کرد: سه عکس به نامهای Hyères، Abruzzo و Rue Mouffetard از هنری کارتیه برسون که به ترتیب ۱۵هزار دلار، ۱۳ هزار و ۷۵۰ دلار و ۳۲ هزار و ۵۰۰ دلار فروخته شدند، دو فریم از ادوارد وستون از مجموعهی فلفلها و صدفها که به ترتیب ۱۲ هزار و ۵۰۰ دلار و ۱۸ هزار و ۷۵۰ دلار به فروش رسیدند، پرترهی مشهوری از دوروتیا لانگ مربوط به سال ۱۹۳۶ که ۳۵ هزار دلار و پرترهی مشهور دیگری از دایان آربوس مربوط به همان سال که ۳۷ هزار و ۵۰۰ فروخته شدند. همچنین پرترهی آرنولد نیومن از ایگور استراوینسکی (پیانیست مشهور روستبار) مربوط به سال ۱۹۴۶ به ارزش ۱۰ هزار و ۶۲۵ دلار.
Edward Weston
ایروینگ پن با ۲۱ عکس، انسل آدامز و یوجین اسمیت هر کدام با ۱۳ عکس و گری وینوگراد با ۱۱ فریم به ترتیب دارای بیشترین تعداد آثار عرضه شده در این حراج بودند. در پایان ۲۱ عکس ایروینگ پن با رسیدن به فروشی به میزان یک میلیون و ۳۵۸ هزار و ۷۷۵ دلار او را بعنوان گرانترین عکاس کریستیز در نخستین حراج عکسش در بهار ۱۳۹۱ معرفی کرد. همچنین در این شب آثاری از دیگر عکاسان سرشناس تاریخ عکاسی مانند لی فریدلندر، رابرت میپلتروپ، ادوارد کورتیس، هیروشی سوجیموتو، هری کالاهان، ماینور وایت، پل استرند، آگوست ساندر، جری اولسمن، سباستیانو سالگادو، من ری و سیندی شرمن هم به فروش رفتند.
موسسهی کریستیز کار فروش آثار هنری را از سال ۱۷۶۶ در لندن آغاز کرده و پس از آن شعبههایی در برخی شهرهای بزرگ دنیا دایر کرده است. در سالهای اخیر مسئولین کریستیز با دستیابی به فروشهای چشمگیر در بازار عکس مصممتر شدند تا برنامههای خود برای برگزاری منظم حراجهای بزرگ ویژهی «عکاسی» را پی بگیرند. این حراجی معتبر، که در زمینهی حراج آثار متنوعی از هنرهای تجسمی گرفته تا جواهرات مشارکت دارد، سال ۲۰۱۰ را با فروش کلی حدود ۵ میلیارد دلار به پایان رساند و در سال ۲۰۱۱ با وجود استمرار بحران مالی در بیشتر اقتصادهای غربی، به فروش کلی ۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار دست یافت که رکوردی در تاریخ ۲۴۶ سالهی آن بود.