فرشته اصلاحی. از مجموعه «سودای پرواز»، نامزد بخش «ورزشی» مسابقه عکاسی ورلد پرس فتو ۲۰۲۱
فرشته اصلاحی و نیوشا توکلیان نامزد جایزه ۶۴مین دوره مسابقه عکاسی ورلد پرس فتو (World Press Photo) شدند.
مسابقه عکاسی ورلد پرس فتو بهعنوان یکی از قدیمیترین و شناختهشدهترین مسابقات عکاسی خبری در جهان، از سال ۱۹۵۵ فرصتی برای توجه به آثار فتوژورنالیستهای حرفهای و گرامیداشت تلاشهای آنها فراهم آورده است. در این رقابت هر سال عکسها و فتواستوریهایی از سرتاسر جهان در حوزهی عکاسی خبری (فتوژورنالیسم) و مستند و نیز تولیدهای چندرسانهای انتخاب میشوند.
در بخش عکاسی ورلد پرس فتو ۲۰۲۱، آثار ارسالی در هشت دسته «مسائل معاصر»، «محیط زیست»، «اخبار عمومی»، «پروژههای بلندمدت»، «طبیعت»، «پرتره»، «ورزشی» و «اخبار لحظهای» داوری و تکعکسها و مجموعهعکسهایی در هر دسته بهعنوان نامزد نهایی انتخاب شدند. از میان این نامزدها، شش عکس نامزد دریافت جایزه «عکس سال» و سه مجموعه نامزد دریافت جایزه «فتواستوری سال» شدند.
در میان نامزدهای منتخب این رقابت، نام دو عکاس ایرانی نیز به چشم میخورد. فرشته اصلاحی با مجموعه «سودای پرواز» که داستان سعید رامین پارکورکار حرفهای که دچار آسیب نخاعی شده را به تصویر میکشد، بهعنوان یکی از سه نامزد بخش مجموعهعکس «ورزشی» انتخاب شد. در توضیح این مجموعه آمده است:
«هفت سال پیش، سعید رامین پارکور کار حرفهای ایرانی، در یک مسابقهی غیرقانونی هنگام فرود بر روی تشک دچار آسیب نخاعی از ناحیهی گردن شد. آسیب بهحدی بود که او تنها میتوانست پلک بزند و بهعقیدهی پزشکانش حتی امکان نشستن روی صندلی چرخدار را هم نداشت. ولی با بازپروری در خانه و خودباوری، بخشی از توانش را بازیافته و بر روی صندلی چرخدار مینشیند. یک سال پس از آسیب، سعید با یکی از شاگردانش «مائده» آشنا شد که بعد از شش سال با او ازدواج کرد. او و مائده باور دارند که روزی سعید از روی صندلی چرخدار هم بلند خواهد شد.
ورزش پارکور در ایران از سال ۲۰۰۳ بهواسطهی دو پارکور ایرانی که در مستند «لندن بپر» حضور پیدا کردند، در ایران رواج پیدا کرد. پارکور در سال ۲۰۱۰ و با این بهانه که ورزش پرخطری است در ایران غیرقانونی اعلام شد. علیرغم درخشش پارکورکاران ایرانی در مسابقات جهانی ترکیه در سال ۲۰۱۸، همچنان این ورزش در ایران متولی درستی ندارد تا با حمایت و آموزش حرفهای مانع از آسیبدیدگی و صدمات جبرانناپذیر برای پارکورکارها شود.»
فرشته اصلاحی (متولد بندر ماهشهر، خوزستان) فارغالتحصیل کارشناسی ارشد تئاتر از دانشگاه هنر تهران است و از سال ۱۳۹۲ بهعنوان عکاس خبری در رسانههای ایران از جمله روزنامه و مجلات همشهری و آژانس عکس همشهری، خبرگزاری میزان، تهران ایمیجز کار کرده و بهعنوان عضو منتورشیپ در گروه پودیوم فتو فعالیت داشته است. او در دو دوره جشنواره عکس خبری دوربین.نت و سه دوره سفرهای عکاسی به مناطق محروم کشور موفق به کسب جایزه شده است.
در بخش «اخبار عمومی» مسابقه عکاسی ورلد پرس فتو ۲۰۲۱، نیوشا توکلیان با عکسی از «مراسم عزاداری سردار قاسم سلیمانی در تهران»، بهعنوان یکی از سه نامزد بخش تکعکس انتخاب شد.
نیوشا توکلیان (متولد ۱۳۶۱، تهران) کار حرفهای خود را از ۱۶ سالگی در مطبوعات ایران آغاز کرد. آثار او در نمایشگاههای هنری و موزههای بینالمللی بسیاری از جمله موزه ویکتوریا و آلبرت، موزه هنری لسآنجلس (لاکما)، موزه بریتانیا و موزه هنرهای زیبای بوستون به نمایش درآمده است. توکلیان سال ۱۳۹۳ پنجمین دریافتکننده جایزه عکاسی خبری بنیاد کارمینیک بود و سال ۱۳۹۴ برنده جایزه پرنسکلاوس شد. او در سال ۱۳۹۴ بهعنوان نامزد عضویت در آژانس مگنوم معرفی شد و بهعضویت در این آژانس درآمد. آثار او در نشریات و روزنامههای بینالمللی نظیر تایم، نیوزویک، اشترن، فیگارو، کالرز، نیویورکتایمز، اشپیگل، لوموند، آنآرسی هاندلسبلاد، مجله نیویورکتایمز، نشنال جئوگرافیک و نیویورکر به چاپ رسیده است.