فیلم «میم را به نشانهی مرگ بگیر» به کارگردانی آلفرد هیچکاک، روز یکشنبه۲۱ شهریورماه ۹۵، ساعت ۱۷ در سالن «سینما تک» موزه هنرهای معاصر تهران با همکاری کانون معماری این موزه به نمایش درمیآید.
این فیلم که در ادامهی بخش «سینما و معماری» و محصول سال ۱۹۵۴ آمریکا است، به مدت ۱۰۵ دقیقه به زبان اصلی و با زیرنویس فارسی نمایش داده خواهدشد.
«میم را به نشانهی مرگ بگیر» در نهایت زیر سایهی «پنجره عقبی»(۱۹۵۴) که یکی از بزرگترین دستاوردهای هیچکاک بود، قرار گرفت و چند ماه بعد از آن پخش شد. امروز از «میم را به نشانهی مرگ بگیر» به عنوان فیلمی برای آزمودن سیستم سهبعدی و به کارگیری خلاقانهی فضا یاد میشود. فیلمبردار آن، رابرت بورکس، از فنآوری دوربین سهبعدی نیچورال ویژن (ابداع میلتون لول گانزبرگ) تصویربرداری آن استفاده کردهبود. از این دوربین در همان زمان هم برای خیلی از فیلمهای سهبعدی استفاده میشد. بدینترتیب «میم را به نشانهی مرگ بگیر» تمرینی بصری برای کارگردان شد تا شیوه و تکنیک دوربینی را امتحان کند که بهگفتهی گریس کلی «بهاندازهی یک اتاق بود» و بدینترتیب به کیفیت تئاترگونهی فیلم افکتی سینمایی ببخشد.
بیشتر اتفاقات «میم را به نشانهی مرگ بگیر» در یک لوکیشن اتفاق میافتد و بازیگرها در برداشتهای طولانی و بدون کات ایفای نقش میکنند؛ به طوری که بین هر دوصحنه به آنها استراحت میدادند. تونی (با بازی ری میلاند) از مارگوت (با بازی گریس کلی) میخواهد در آنتراکتِ نمایشی که قرار است با مارک به تماشای آن برود، به او زنگ بزند. بعدتر، وقتی مارگو موفق میشود کاپیتان لسگیت (با بازی آنتونی داوسن) را بکشد، نوبت استراحت ما میشود. فیلم با وجود تئاترگونه بودناش، به خاطر استفادهی خوب از فضا و سهبعدی بودنش حال و هوایی سینمایی دارد.
علاقهمندان میتوانند برای استفاده از برنامههای نمایش فیلم در فصل تابستان، روزهای یکشنبه و چهارشنبه هر هفته، به موزه هنرهای معاصر تهران واقع در خیابان کارگر شمالی مراجعه و یا جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۸۸۹۵۱۹۶۵ تماس حاصلکنند.