Riccardo_Zipoli_9

 همزمان با چهلمین جشنواره‌ی هنر محیطی هرمز، عکس‌هایی از ریکاردو زیپولی، عکاس ایتالیایی و استاد زبان فارسی دانشگاه ونیز، با عنوان «یک خلیج، یک تنگه و یک دریا» از ۲۷ آذرماه جاری در محل هنرمندسرای پردیس (رزیدنسی هنر) هرمز به نمایش در آمده است.
 ریکاردو زیپولی در این نمایشگاه مجموعه‌ای شامل ۳۶ عکس‌ از بندرعباس، چابهار، قشم و هرمز که در فواصل زمانی مختلف در سال‌های ۱۳۵۱ تا ۱۳۷۳ گرفته شده‌اند را برای نمایش عرضه کرده است. گفتنی‌ست این نمایشگاه، که تا ۲۸ فروردین‌ماه ۹۲ دایر خواهد بود، با حمایت دپارتمان مطالعات آسیایی و شمال آفریقای دانشگاه کافوسکاری ونیز برگزار شده است. قرار است این عکس‌ها در شماره دی‌ماه مجله‌ی «آینه» هم، که ویژه‌ی جزیر‌ی هرمز منتشر می‌شود، به چاپ برسند.
 این عکاس ایتالیایی در بخشی از یادداشت معرفی این نمایشگاه درباره‌ی نخستین تجربه‌ی مواجهه‌اش با طبیعت زیبای جنوب ایران می‌نویسد: «دی‌ماه سال ۱۳۵۳ زمانی بود که تهران و کلاس‌های درس را برای اولین سفرم به خلیج فارس ترک کردم. مقصد جزیره‌ی هرمز بود، آنجایی که دوستانم از کوه‌های رنگینش افسانه‌ها می‌گفتند. طرف‌های ظهر بود که رسیدم و برای گردش در جزیره موتور سیکلتی کرایه کردم، گردشی که آیند‌ی سفرهایم به ایران را تحت تأثیر و تغییر قرار داد. آمیخته‌ای از صور و رنگ‌های دل‌انگیز را یافتم: رسوب نمک سفید، زمین سرخ‌شده از آهن، صخره‌های تیره رنگ آتشفشانی، چشمه‌ها و برکه‌های مملو از آب شفاف و رنگین از املاح معدنی، بوته‌هایی اینجا و آنجا، تک‌درخت‌ها، تپه‌های دندانه‌دار و یک آسمان آبی درخشان. مناظری که به نظر غریب و غیرحقیقی می‌آمدند و فقط حالا، بعد از سال‌ها، دلیل آن را بهتر می‌فهمم. آن مجموعه از صور و رنگ‌ها به‌نظر فاقد آن بعد سومی می‌آمد که دنیای روزمر‌ی ما را شکل می‌دهد.»
 ریکاردو زیپولی استاد «زبان و ادبیات فارسی» و «درک و خلق عکس» در دانشگاه کافوسکاری ونیز متولد سال ۱۳۳۱ در شهر پراتو در مرکز ایتالیاست. او طی دو دور‌ه‌ی مجزا در مجموع ۱۲ سال مدیریت دپارتمان مطالعات اروپایی و آسیایی این دانشگاه را هم برعهده داشته است. تالیف آثاری در حوزه‌ی تاریخ و سبک شناسی ادبیات فارسی و نیز چندین ترجمه در کارنامه او به چشم می‌خورد. او پیش از این یک‌بار در اردیبهشت‌ماه ۸۴ در گالری راه ابریشم و پس از آن در اسفندماه ۸۶ در قالب بخشی از نمایشگاه گروهی «چشم درون» بخشی از آثار عکاسی خود را در ایران به نمایش گذاشته است. وی همچنین در شهریورماه ۸۶ بانی برگزاری نمایشگاهی با عنوان «ایران: مردم، راه‌ها و مناظر» بود که با آثاری از ۵۶ عکاس معاصر ایرانی و نیز مجموعه‌هایی از عباس کیارستمی و خود این عکاس و استاد دانشگاه ایتالیایی در گالری کاندیانی شهر ونیز برگزار شد.