عکس شارپ چیست و با رعایت چه نکاتی میتوان عکسهای شارپ گرفت؟
رپرتاژ آگهی – عکسهایی که سوژه در آنها مرزهای مشخصی با اطراف خود ندارند، عکسهای زیبایی نیستند، مگر در مواقع خاص. در مقابل حتما گاهی اوقات به عکسهایی برخورد کردهاید که حس میکنید سوژه در آنها خیلی برجسته و یا به قولی شارپ و مشخص است. این یکی از کارهای موثری است که عکاسان هنگام عکاسی و حتی بعد از آن انجام میدهند تا عکسهای باکیفیتی داشته باشند. اگر در مورد گرفتن عکسهای شارپ کنجکاو هستید، دعوت میکنیم تا در این مطلب با تمام چیزهایی که برای گرفتن عکسهای شارپ نیاز دارید، آشنا شوید.
نکات ضروری برای گرفتن عکسهای شارپ
عکسهای شارپ تکنیکهای خاص خود را دارند. برای مثال عواملی مانند تمیزی لنز دوربین، فاصله کانونی، انواع تنظیمات فوکوس، اندازه دیافراگم و حتی کنتراست در شارپ بودن تصویر نقش بسیار مهمی دارند. بنابراین در ادامه با ما باشید تا نگاه دقیقتری به نکات شارپ کردن تصاویر داشته باشیم.
افزایش فاصله از سوژه یا فاصله کانونی
فاصله کانونی در عکاسی، فاصله بین نقطه کانونی لنز تا سنسور دوربین است. اگر از فاصله نزدیک به سوژه و با دیافراگم بازتر عکس میگیرید، عمق میدان شما کمتر میشود. برای اینکار باید فاصله خود را از سوژه بیشتر کنید یا با دیافراگم بستهتر عکس بگیرید تا عمق میدان شما افزایش یابد و تصاویر، شارپتر و متمرکزتر به نظر برسند.
برای هر شات فوکوس را تنظیم کنید
منطقی است اگر شاتهای سریع و بدون توقف و پشت هم بگیرید، فوکوس شما روی سوژه کمتر خواهد بود. بنابراین توصیه میشود برای فوکوس بیشتر و در نتیجه گرفتن عکسهای شارپتر، هر دفعه که عکس میگیرید، دوباره فوکوس را تنظیم کنید.
با سرعت شاتر بیشتری عکس بگیرید
بسیار اتفاق افتاده است که تصاویر شما کمی مبهم به نظر میرسند. دلیل این اتفاق این است که تکانههای دوربین باعث حرکت دوربین حین عکاسی شدهاند. در کل باید بدانید که سرعت شاتر باید بیشتر از فاصله کانونی باشد. مثلا فرض کنید که فاصله کانونی شما چیزی حدود ۷۰ میلیمتر است، باید سرعت شاتری که استفاده میکنید حدودا ۱.۷ ثانیه باشد. حتی این موضوع را برای سوژههایی که ثابت هستند هم در نظر بگیرید اما در مواقعی که سوژه در حال حرکت است، باید از سرعت شاتر بسیار بیشتری استفاده کنید.
با ISO پایین عکس بگیرید
ISO در عکاسی نشان دهنده Sensitivity است و این یعنی حساسیت سنسور دوربین شما به نور چقدر است. عکاسی با ISO بالا نه تنها معمولا نویزهایی در تصاویر ایجاد میکند بلکه باعث میشود تصاویر شما کدر و جزئیات ناپدید شوند. در این صورت عکس شما به اصطلاح Soft به نظر میرسند. باید این نکته را در نظر بگیرید که برای عکاسی با ISO پایین نباید سرعت شاتر را کم کنید.
چند نکته درباره ی فوکوس
فوکوس همیشه بحث مهمی در ارتباط با گرفتن عکسهای شارپ بوده است. زمانی که فوکوس درستی وجود داشته باشد، عکسهای شما باکیفیتتر و شارپتر به نظر میرسند و در مقابل اگر از فوکوس مناسبی استفاده نکنید، عکسهای شما به صورت تار و مبهم در میآیند که جلوه خوبی ندارند. در ادامه توجه شما را به چند نکته در رابطه با فوکوس برای ثبت تصاویر شارپتر جلب میکنیم:
- انواع تکنیکهای فوکوس را در نظر بگیرید و با آنها عکاسی کنید
- از نقطه فوکوس مرکزی استفاده کنید
- سنسور فوکوس خودکار دوربین خود را تمیز کنید
- نقطه فوکوس واقعی را پیدا کنید
لنزهای خود را کالیبره کنید
کالیبره کردن در واقع فرایندی است که شما در آن اجزای اپتیکی درون دوربین را با دقت تنظیم میکنید تا مطمئن شوید دوربین شما رنگ و نور را درست ثبت میکند تا تصاویر دقیقتر و واضحتری بگیرید. برای این کار بهتر است ابتدا کلیه لنزهای خود را کالیبره کنید تا متوجه شوید که آیا برخی از لنزهای شما نیاز به تنظیم دارند یا خیر. معمولا دوربینها تنظیماتی دارند که از طریق آن میتوانید لنزهای دوربین را به طور دقیق تنظیم کنید.
با دیافراگم کوچکتر عکاسی کنید
عکاسی با دیافراگم باز به معنی خلق تصاویر بهتر نیست. این موضوع حتی میتواند باعث ایجاد تصاویری با فوکوس پایینتر شود. نکته مهم این است که میخواهید عمق دقیق میدان را به دست بیاورید. تا جای ممکن سعی کنید فقط زمانی از دیافراگم بازتر استفاده کنید که میخواهید مخصوصا در همان حالت عکاسی کنید. در غیر این صورت کار دیگری انجام ندهید تا دوربین بتواند به شما عمق میدان و انعطاف بیشتری بدهد.
از کنتراست کافی مطمئن شوید
عکسها زمانی شارپ به نظر میرسند که در تصویر درون کادر تضاد بیشتری وجود داشته باشد. بنابراین اطمینان حاصل کنید که عکس شما از کنتراست کافی برخوردار است تا عکسهای شارپ بهتری در خروجی کار خود داشته باشید.
مدل مناسبی برای فوکوس خودکار انتخاب کنید
دوربین شما دارای حالتهای مختلفی از فوکوس خودکار است. سعی کنید مناسبترین حالت فوکوس را پیدا کنید. بسیاری از عکاسان حالتهای فوکوس یک نقطهای را ترجیح میدهند که قدرت بیشتری به فوکوس خودکار میدهد. فوکوسهای چند نقطهای فقط در بعضی موارد میتوانند مفید باشند. ولی در کل فوکوسهای گروهی پتانسیل این را دارند که فوکوس شما را خراب کنند.
تعمیر دوربین
اگر بعد از امتحان کردن همه راهها باز هم دیدید دوربین شما نمیتواند به درستی فوکوس کند، بهتر است آن را برای تعمیرات بفرستید. فقط به این نکته توجه داشته باشید که تا جای ممکن سعی کنید منشا مشکل را مشخص کنید و سپس به مراکز تعمیرات دوربین بروید.
شارپ کردن تصاویر بعد از عکاسی
در اکثر مواقع شارپ کردن تصاویر با نرم افزارهای ادیت تصویر مانند فتوشاپ میتواند نتیجه بهتری داشته باشد. زیرا دوربینها شارپ بودن زیادی را روی تصاویر اعمال نمیکنند. البته به این نکته هم باید دقت کنید که شارپ بودن بیش از حد میتواند دانههای نامناسبی ایجاد کند و کاملا اثر معکوس داشته باشد. این را همیشه به یاد داشته باشید که تقریبا هیچ شارپ کنندهای نمیتواند تصاویر بسیار مبهم را کاملا ترمیم کند.
خرید بهترین تجهیزات عکاسی از فروشگاه اینترنتی فلاشیران
اگر شما هم از علاقهمندان به عکاسی هستید، برای خرید کاملترین تجهیزات عکاسی با بهترین کیفیت میتوانید سری به فروشگاه اینترنتی فلاشیران بزنید. تنوع محصولات فلاشیران همواره توجه خریداران را به خود جلب کرده است. فلاشیران با سابقه طولانی در فروش تجهیزات عکاسی از معتبرترین فروشگاهها در این زمینه به شمار میآید. برای خرید کافی است سفارش خود را آنلاین ثبت کنید تا در اسرع وقت محصول خود را دریافت کرده و لذت خریدی مطمئن را تجربه کنید.