در ادامه مطلب معرفی مجلات آنلاین عکاسی، در این قسمت به چند مجله دیگر اشارهای خواهیم داشت. همچنین در انتها، سه مجله آنلاین عکاسی ایرانی نیز معرفی می شوند.
مجدداً تأکید میکنم که معیار انتخاب این مجلات، ارزشمندبودن مطالب همراه با دسترسی راحت به آنها بوده است.
Deep Sleep
این فصلنامه بریتانیایی در هر شماره خود یک تم یا موضوع را انتخاب و یکسری فتواستوری در مورد آن منتشر میکند. عکسها با دقت انتخاب میشوند و تأکید مجله بر نگاههای تازه در عکاسی معاصر است.
تاکنون ۷ شماره از این مجله منتشر شده است که امکان استفاده از همه این ۷ شماره در سایت مجله مهیاست.
See Saw
سابقه این مجله به سال ۲۰۰۴ برمیگردد و تاکنون ۱۴ شماره از آن منتشر شده است. در این مجله که عکاسی معاصر مستند را موضوع کار خود قرار داده است، تأکید بر نگاه بیواسطه بر موضوعات است. هم از عکاسان مشهورتر و هم عکاسان تازهکار، آثار خوبی را منتشر میکند. علاوه بر عکس، در این مجله مواردی چون مصاحبه، بررسی و مطالب جالب دیگر نیز منتشر میگردد.
Purpose
یک مجله خوب دیگر که به دو زبان فرانسوی و انگلیسی منتشر میشود و تاکنون به شماره دهم خود رسیده است. در هر شماره چند مجموعه عکس عالی انتخاب شده و به نمایش درمیآیند. از لحاظ طراحی شبیه مجلات چاپی است و وجود یک موسیقی خاص در پس زمینه، حس دیدن عکسها را کامل میکند.
Fraction
تأکید مجله بر عکاسی معاصر است و تاکنون ۳۸ شماره از آن منتشر شده است. توضیحات بیشتر را قبلاً اینجا نوشتهام.
Ahorn Magazine
یک مجله خوب دیگر در مورد عکاسی معاصر که علاوه بر عکسهای منتخب، مطالب نوشتاری، مصاحبه و خواندنیهای دیگری نیز در ۶ شماره منتشر شده خود دارد.
1000words Photography
مجله آنلاین بریتانیایی در مورد عکاسی معاصر که در هر شماره خود مجموعه عکسهایی از عکاسان را منتشر میکند.
VII The Magazine
مجلهای وابسته به آژانس عکس VII که به عکاسی خبری و مستند در سراسر جهان میپردازد. مجموعه عکسهای عالی همراه با ویدیوهای انتخابی این مجله را از دست ندهید.
Burn
مجله عالی Burn در سال ۲۰۰۸ توسط عکاس مگنوم، David Alan Harvey تاسیس شده است. به صورت منظم و هفتگی عکسهای منفرد، فتواستوریهای منتخب و ویدیوهایی در زمینه عکاسی خبری در این مجله منتشر میشود.
Blur
تأکید این مجله که به صورت فصلنامه منتشر میشود، بر عکاسی خلاق و تاثیرگذار معاصر است. تمام آرشیو مجله را که تاکنون به شماره ۲۵ خود رسیده است، میتوان به صورت فایل دریافت کرد.
Fotoblur
این مجله شامل منتخب عکسهایی است که کاربران به سایت fotoblur ارسال میکنند. در عکسهای این مجله که به شماره ۱۳ خود رسیده است، نامهای آشنایی از عکاسان ایرانی نیز مشاهده میشود.
مجلات عکاسی آنلاین ایرانی
خوشبختانه مجلات عکاسی آنلاین خوبی به زبان فارسی در ایران منتشر میشود که در اینجا به سه مورد از آنها اشاره میکنم:
ماهنامه الکترونیکی عکاسی دیده
این مجله به سردبیری محمدرضا میرزایی، به عکاسی معاصر ایران میپردازد و در هر شماره خود مجموعه عکسی را انتخاب و با متن یامصاحبههایی همراه میکند. بعد از انتشار ۱۵ شماره از این مجله، در حال حاضر مدتی است که شماره جدیدی از آن عرضه نشده است.
از لحاظ ظاهری شبیه مجلات چاپی طراحی شده است و به دو زبان انگلیسی و فارسی منتشر میشد. مطالب و عکسها با دقت انتخاب شدهاند و این مجله را جزو کارهای باارزش در حیطه عکاسی معاصر ایران ساخته اند. امید که انتشارش ادامه یابد.
مجله عکاسی هست
تاکنون دو شماره همراه با یک پیششماره از این مجله منتشر شده است. در شناسنامه مجله تأکید شده است که رویکرد مجله در حوزه عکس و اندیشه و توسعه و اشاعه مباحث نظری آن است. هر شماره مجله شامل چندین مقاله در زمینه مباحث نظری عکاسی از اندیشمندان ایرانی است. این مجله تاکنون دو کتاب آنلاین نیز با نام Hastbook منتشر کرده است که به معرفی عکاسان و آثارشان میپردازد. تمام این انتشارات به صورت فایل از سایت مجله قابل دریافت است.
مجله Focoart
در این مجله که تاکنون دو شماره از آن منتشر شده است، عکسهای برگزیده عکاسان ایرانی همراه با نقدهایی بر آنها منتشر میشود. مجله به دو زبان فارسی و انگلیسی منتشر و برای مطالعه در محیط وب و نیز دریافت کامل آن، طراحی شده است.
———–
– در این دو قسمت حدود ۳۰ مجله آنلاین معرفی شدند. نکته مشترک در بین این مجلات، وجود سردبیر و هیئت تحریریه این مجلات است که کیفیت و جهتگیری مطالب مجلات را ضمانت میکند.
– حجم مطالب خواندنی و دیدنی در این ۳۰ مجله زیاد است. از سویی به تدریج شماره های جدید منتشر میشوند و از سوی دیگر اغلب آنها آرشیو غنی از مطالب خواندنی دارند. استفاده از این مطالب نیاز به برنامه ریزی و صرف وقت برای علاقمندان خواهد داشت وگرنه در انبوه لینکها و مطالب انبار شده در کامپیوتر گم خواهند شد.
> قسمت اول این مطلب را در اینجا بخوانید
بسیار سپاس گزارم، پاینده باشید.
جناب اقای روشن دست شما درد نکنه
واقعن عالی بود.جمله آخرتون رو موقع دیدن تک تک سایت ها توی ذهنم بود.(…استفاده از این مطالب نیاز به برنامه ریزی و صرف وقت برای علاقمندان خواهد داشت وگرنه در انبوه لینکها و مطالب انبار شده در کامپیوتر گم خواهند شد.)
ممنون جناب روشن.