برای بسیاری از مردم، نور کم معادل است با عکاسی سخت. ولی در واقع نور کم هم یک فرصت خوب برای گرفتن عکسهایی هیجان انگیز است! بنابر این وقتی در پیک نیک هستید با ابری شدن هوا آماده خلق تصاویری زیبا باشید. تنها باید چند نکته ساده را رعایت نمایید:
۱- دوربین را محکمتر و ثابتتر از همیشه نگهدارید.
برای اجتناب از عکسهای مات بر اثر تکان خوردن دوربین، دوربینتان را به یک محل ثابت مثل پشتی یک صندلی یا میز، یا به یک ستون یا درخت تکیه دهید. با این کار از حرکت دوربین و مات شدن تصویر جلوگیری می شود. بهترین کار این است که از یک سه پایه بزرگ یا جیبی استفاده نمایید.
۲- منتظر ساکن شدن سوژه شوید.
اگر سوژه شما حرکت می کند، منتظر شوید تا قبل از گرفتن عکس، حرکتش کند شده یا ساکن شود.
عکس با فلاش
عکس با فلاش خاموش و حساسیت بالای دوربین – عکسها با فوجی F10
3- فلاش را خاموش کنید.
هنگامی که در خارج خانه در نور کم عکس می گیرید (مثل غروب یا هوای به شدت ابری) و سوژه مورد نظر شما در برد فلاش دوربینتان قرار ندارد(بیشتر از حدود ۳ متر)، برای داشتن نوردهی موثرتر فلاش دوربین را خاموش کنید و عکس را با نور موجود بگیرید. دوربین را تا حد ممکن ثابت نگه دارید یا از سه پایه استفاده نمایید.
۴- از مد فلاش مخصوص عکاسی در شب استفاده نمایید.
در دوربین هایی که مد فلاش مخصوص شب دارند، استفاده از این مد بسیار بجا و موثر است. منتها باید به افرادی که از آنها عکس می گیرید تذکر دهید که بعد از زدن فلاش چند ثانیه بیحرکت بمانند. چون بعداز فلاش، دیافراگم هنوز باز است. دوربین هم مانند حالت بدون فلاش باید تا حد ممکن بیحرکت نگاه داشته شود و استفاده از سه پایه به شدت توصیه می شود.
۵-از فیلم مخصوص نور کم یا حساسیت بالای دوربین استفاده نمایید.
در دوربینهای آنالوگ از فیلمهای با حساسیت بالا مخصوص نور کم استفاده نمایید. از فیلمی با حساسیت ۴۰۰، ۸۰۰ یا حتی بالاتر مانند Kodak Max versatility یا Kodak Max versatility plus استفاده نمایید. در دوربین های دیجیتال براحتی می توانید حساسیت دوربین را بالا ببرید. البته در دوربینهای غیر حرفهای با افزایش حساسیت، نویز دوربین بالا می رود که در خیلی از موارد در چاپهای معمولی دیده نمی شود و تا حدود زیادی نیز با نرم افزارهای اصلاح نویز قابل برطرف شدن است، ولی باید از قبل عملکرد دوربینتان در چنین شرایطی را بشناسید تا بتوانید بهترین تنظیم را انتخاب نمایید.
۵- دکمه شاتر را به آرامی فشار دهید.
برای اینکه بر اثر فشردن شاتر دوربین تکان نخورد، دکمه شاتر را به آرامی بفشارید. به نرمی و کم کم آن را فشار دهید تا عکستان شارپ و دقیق باشد.
با سلام خدمت شما. راهنمایی خوبی بود ولی بسیاری از راهنمایی ها در زمانی موثر است که سوژه حرکت نمیکند و مانند هان مثال بالا که در زمان پیک نیک که هوا ابری می شود اما در کنار آن به عکاسی از افراد هم اشاره شده که استفاده و حمل ۳ پایه در همه جا امکان پذیر نیست و اگر هم ۳ پایه باشد برای موضوعاتی مفید خواهد بود که ثابت هستند! در بعضی مواقع هم بیش از یک سوژه وجود دارد و به هیچ وجه نمیتوان زمانی را یافت که سوژه ها حرکت نمی کنند در ضمن ترجیح داده میشود که از نور فلاش به علت خشک بودن نور آن و تندی سایه ها استفاده نشود و در مورد بالا بردن حساسیت این نکته وجود دارد که حتی در دوربینهای حرفه ای هم با بالا رفتن حساسیت نویز نیز بالا میرود و نمیتوان این نویز را نادیده گرفت و در چاپ قابل مشاهده بوده و با استفاده از نرم افزارهای کاهش نویز نتیجه مطلوب به دست نمی آید و مورد دیگر این که به جای اینکه دکمه شاتر را به آرامی فشار داد میتوان دوربین را در حالت تایمر گذاشت تا فرصتی برای ثابت شدن دوربین باشد تا تکان خوردن آن در لحظات اول بر طرف شود در ضمن بنده همیشه گفتم که در کنار مقاله هایتان یا در مجاور آن همیشه این نکته را حتما درج کنید که به هیچ وجه نمیتوان با فنون و ترفندها عکسی گرفت که در شرایط مطلوب نوری گرفته میشود و نباید اذهان را به سمتی منحرف کرد که میتوان با این ترفندها به آن شرایط مطلوب دست یافت
ba salam khedmate hameie azizan va tashakor be khater rahnamee hatoon vali fekr mikonam yek morede dige hast ke dar akasi dar noor kam mitoone moaser bashe diaf ast ke ba taghir an yani baz kardan an ta had emkan mitoone komake ziadi be ma be konad va baz tashakor mikonam az shoma va khoda hafez.
جناب شهبازی،
بنظر میآید که برخی خوانندگان مطالب شما، انتظار معجزه دارند. و نمیدانند که ترکیبی از عوامل و فاکتورهای مختلف هستند که میتوانند در تهیه یک عکس خوب موثر باشند.
یا میایند و میگویند چون مقاله تان نظر نداشته ÷س مفید نبوده یا میایند و میگویند که اذهان! عمومی را منحرف نکنید که میشود در نور کم عکس گرفت یانه.
بنظر میاید که این مطالب تبدیل شده به یک وظیفه . و بقولی بدهکار هم شده اید.
میدانم که تهیه مطالب چقدر وقت گیر و سخت است.من همین جا از تمام زحمات شما تشکر میکنم. خدا قوت.
با تشکر
قبلا هم در بحثی که برای پرتره مطرح شده بود گفتم. وقتی بحث شرایط خاص میشود، کاملا مشخص است که منظور یک وضعیت اظطراری و غیر عادی است و توصیه ها برای بهتر شدن است وگرنه مگر جایی گفته ایم نورها را کم کنید و عکس بگیرید!
ضمنا بعضی چیزها همانطور که قبلا هم گفتم بدیهی است و ضعیف ترین مخاطب ما حتما آنقدر می داند که نور و عکاسی دو مساله جدا نشدنی هستند. مثل شنا و آب. اگر شما به کسی آموزش شنا بدهید آیا به او میگوید وقتی آب در استخر نیست در آن شیرجه نرود…!
نگفتی از این چیزاهم بلدی شیطون!!!!
با سلام
بنده هیچ وقت به عنوان طلبکار ظاهر نخواهم شد و زحمات افرادی که زحمت میکشند را نادیده نمیگیرم اما ترجیح میدهم که همیشه نظرم را برای بهبود نوع مطالب بگویم. باید بگویم که در عکاسی حال حاضر نور ((کم)) جزو شرایط خاص محسوب میشود که هیچکدام از آنها در شرایط نوری مناسب ((وضعیت اضطراری)) یا ((غیر عادی)) یا شرایط خاص نیست و اصلا مطرح نمیشود اما وقتی میگوییم در نور کم میخواهیم عکس بگیریم این مطالب (نظیر چیزهایی که قبلا نوشتم که نمیتوان از آنها استفاده کرد مثلا حرکت سوژه ، نویز و…)
به خودی خود پیدا خواهند شد و نمیتوان در حال حاضر با هیچ ترفندی که بدون اشکالی که غیر قابل ملاحضه باشد از آنها گذشت.
kheili ali bud
سلام خسته نباشید
از سایت بسیار خوبتان ممنون
سلام خسته نباشید
از سایت بسیار خوبتان ممنون
چطور میتوانم در سایت شما عضو شوم تا بتوانم مقالات ومطالب را در مورد عکاسی داشته باشم
لطفً در صورت امکان مرا راهنمایی نمایید
با سپاس فراوان
حمید شیری از نیشابور
دانشجوی گرافیک فردوسی مشهد
منتظر راهنمایی شما بزرگواران هستم
خداحافظ
سلام من هم سوال آقای شیری از نیشابور را دارم علاوه بر اینکه من میخواهم عکاسی را از ابتدا یاد بگیرم و در واقع میشود گفت بیسواد هستم اگر سایت آموزش عکاسی را به بنده معرفی کنید یا خود شما همچون امکانی را داشته باشید از شما ممنون خواهم شد.پاسخ شما را در همین صفحه خواهم خواند.
با سلام و عرض احترام
از زحمات شما خیلی متشکرم سایت خیلی خوبی دارید و خسته نباشید.
با احترام مجدد – مرتضوی
سلام :
خسته نباشید
لطفاٌ چند تا عکس هنری برایم بفرست
ممنون
با سلام
از این ترفند ها خیلی خوشم آمد متشکرم
salam va khasteh nabashid ,lotfan dar morde estefadeh az shater va diaf bishtar tozih dahid mamnoon mishavam
سلام
اگه در مورد دوربین conon g6 اطلاعی دارید منو راهنمایی کنید که چه طوری عکسهای با کیفیت بگیرم
و در شب چطوری؟
بسیار جالب بود
jaleb boood az rahnamaie shoma moteshakeram
با سلام
می خواستم بگویم ما هر جور هم که در شب عکاسی کنیم با کمی دقت می شود فهمید که عکس در شب گرفته شده و این راه حل شما فقط کمک می کند عکس های بهتری با کیفیت مطلوب گرفته شود.به هر حال طرفند خوبی ارائه دادید. متشکرم
درباره لنزهایی که به گرفتن عکس در نور کم ممکن است کمک کنند اطلاعاتی دارید؟