به روایتِ یک شاهدِ عینی

350,000 تومان

مجموعه عکس‌های صحنه آرایی شده‌ی آزاده اخلاقی از رویدادهای تاریخی معاصر کشور

توضیحات

توضیحات

«به روایتِ یک شاهدِ عینی» کتاب مجموعه عکس‌های صحنه آرایی شده‌ی آزاده اخلاقی از رویدادهای تاریخی معاصر کشور از تیرماه ۱۲۸۷ تا تیرماه ۱۳۷۷ است که توسط گالری محسن منتشر شده است.

در این مجموعه، مرگ هفده چهره سیاسی و فرهنگی در تاریخ معاصر ایران از صوراسرافیل و ملک المتملکین (۳ تیر ۱۲۸۷)، محمد تقی خان پسیان (۱۵ مهر ۱۳۰۰)، میرزاده عشقی (۱۲ تیر ۱۳۰۳)، محمد فرخی‌یزدی (۲۵ مهر ۱۳۱۸)، تقی ارانی (۱۴ بهمن ۱۳۱۸)، آذر شریعت‌رضوی، مصطفی بزرگ‌نیا، احمد قندچی (۱۶ آذر ۱۳۳۲)، فروغ فرخزاد (۲۴ بهمن ۱۳۴۵)، محمد مصدق (۱۴ اسفند ۱۳۴۵)، غلامرضا تختی (۱۷ دی ۱۳۴۶)، صمد بهرنگی (۱۲ شهریور ۱۳۴۷)، مرضیه احمدی اسکوئی (۶ اردیبهشت ۱۳۵۳)، بیژن جزنی (۲۹ فروردین ۱۳۵۴)، حمید اشرف (۸ تیر ۱۳۵۵)، علی شریعتی (۲۹ خرداد ۱۳۵۶)، محمود طالقانی (۱۹ شهریور ۱۳۵۸)، مهدی باکری (۲۵ بهمن ۱۳۶۳) تا سهراب شهیدثالث (۱۰ تیر ۱۳۷۷) به تصویر کشیده شده است.

احسان رسول اف، تهیه کننده‌ی «به روایت یک شاهد عینی» می‌نویسد:

«به عکس‌ها که نگاه می‌کنم،‌گاه نمی‌دانم رو به گذشته ایستاده‌ام یا در آستانه‌ی آینده؛ بریده‌ی جراید را از بایگانی برداشته‌ام یا وب سایت‌های خبری روز را می‌بینم؛ تاریخ را می‌خوانم یا پیشاپیش کتاب تقدیر را ورق می‌زنم. این عکس‌ها درست بر مرز‌ها می‌ایستند؛ حد میان واقعیت و کابوس، فرض و فال، ابژه و سوژه، استناد و چیدمان، ژورنالیسم و هنر، تراژدی و حماسه، تاریخ و آینده و دیروز و فردا»

 

آزاده اخلاقی، که نقطه‌ی عزیمت این مجموعه را بیش از آنکه محصول درگیری با تاریخ بداند، نتیجه‌ی شوک زمان حال روایت می‌کند، در مقدمه‌ی کتاب خود می‌نویسد:
«نقطه عزیمت این مجموعه، محصول شوکی جمعی است و تاملی در چنین امکانی. نوعی خیال‌پردازی آرمان شهرانه است شاید، نوعی خوش بینی مفرط که در لحظات گشایش و التهاب جمعی به آدم دست می‌دهد، تصور لحظه‌ی حضور جسمانی ما و مردگانی است که می‌ستاییم در زمانی از نوع دیگر، زمانی که هنوز نیامده است.»

درباره عکاس:

آزاده اخلاقی، عکاس، فیلم ساز و مترجم ایرانی که فارغ التحصیل دانشگاه آر.‌ام. آی. تی ملبورن است، از سال ۱۳۸۰ تا کنون عکس‌های مفهومی و صحنه آرایی شده‌ی خود را در نمایشگاه‌های مختلف در داخل و خارج کشور و همچنین فیلم‌های خود را در فستیوال‌های متعدد از جمله موزه‌ی بروکلی، پوسان و اسلو به نمایش درآورده است.
این عکاس و فیلم ساز جوان موفق به دریافت جوایزی چون جایزه‌ی سوم مسابقه عکاسی اسکان بشر به انتخاب سازمان ملل متحد در سال ۱۳۸۸ و جایزه اول مسابقه عکاسی زنان و زندگی شهری در سال ۱۳۸۹ شده است.

اطلاعات تکمیلی

اطلاعات بیشتر

عکاس

انتشارات

قطع

نوع جلد

نظرات (0)

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “به روایتِ یک شاهدِ عینی”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *