موسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی در راستای اهداف فرهنگی خود مبنی بر پاس‌داری از میراث و هنر اسلامی، توسعه فرهنگ رضوی، ترویج آموزه‌های اهل بیت(ع) در میان مجاوران و زائران و توجه به پیام رضوی، ششمین جشنواره ملی عکس خانه دوست را برگزار می‌کند.

بخش‌های جشنواره

الف: زیارت (تلفن همراه) ب: سبک زندگی و سیره رضوی ج : زائرین پیاده رضوی بخش جنبی (معماری حرم رضوی)

معرفی بخش‌ها:

الف )  زیارت در این بخش تمام عکس‌هایی که به صورت عینی و با رویکرد مستندگرایانه به نمایش وجوه مختلف زیارت در اماکن متبرکه حرم حضرت رضا(ع)، حرم امامان معصوم(ع)، عتبات مقدسه و حرم امام زادگان می‌پردازند، حق شرکت دارند. آداب زیارت، آیین‌های مذهبی، سلوک زائر در حرم‌ها و اماکن مربوط به دین اسلام مورد نظر است. در این بخش صرفاً عکس‌هایی که با گوشی تلفن همراه ثبت و با هشتگ 6aqaks97 در اینستاگرام بارگذاری شده، پذیرفته خواهد شد.

ب)سبک زندگی و سیره رضوی حضرت رضا(ع) آینه تمام‌نمای والاترین ویژگی‌های شخصیتی و رفتاری و اسوه‌ای برای تمامی مردمان جهان اند؛ از همین رو با توجه به این حدیث شریف «در برآوردن حاجت حاجتمندان، شاد ساختن آنها و دور کردن ناگوار ی‌ها از آنان، حرص بورزید؛ چرا که در نزد خداوند بزرگ، بعد از ایمان، هیچ کاری برتر از خرسند کردن مؤمنان نیست.» دبیرخانه در این بخش عکس‌هایی صرفاً با رویکرد مستند و با مفهوم ایجاد شادی جمعی، روحیه همیاری و همکاری اجتماعی، مودت و مهرورزی و نیز عکس‌هایی با موضوع کاروان زیر سایه خورشید را پذیرا خواهد بود.

ج ) زائرین پیاده رضوی حالات، توسلات و سلوک زائرین پیاده در مسیرهای بیابانی و جاده‌ای منتهی به حرم امام رضا(ع)، مکان های خدمات رسانی بین راهی، اهدای وقوف و نذور آستان قدس رضوی و مردمی در قالب ارائه مستند با نگاهی تأثیرگذار در این بخش مورد نظر است.

بخش جنبی(معماری حرم رضوی) در این بخش عکس‌هایی با موضوع معماری پذیرفته می‌شود که صرفاً در حرم امام رضا(ع) ثبت شده باشند. دبیرخانه برای این بخش اردویی جداگانه در نظر خواهد گرفت که عده‌ای معدود(حداکثر۱۰ نفر) مجوز عکاسی از جلوه‌های معماری حرم رضوی را دریافت خواهند کرد.

آیین‌نامه فراخوان ششمین جشنواره عکس خانه دوست:

۱- شرکت تمامی عکاسان از سراسر ایران در بخش‌های سه گانه مغتنم است.

۲- محدودیتی در سال تولید عکس نیست و عکاسان می‌توانند عکس‌های گذشته خود را که منطبق با موضوع است در هر سه بخش به جشنواره معرفی کنند.

۳- جشنواره جهت افزایش بار آموزشی خود، اقدام به برگزاری دو اردوی عکاسی می‌کند؛ یک اردوی سراسری برای عکاسان غیرمشهدی در هفته پایانی ماه صفر (۱۳ آبان) و یک اردوی ویژه معماری در تاریخ ۲۲ آبان ماه. عکاسان در این اردوها، میهمان جشنواره هستند و تمامی هزینه‌های اقامت آنها و کمک هزینه خوراک، بر عهده جشنواره است.

۴- ثبت نام و حضور در اردوها رایگان است و هیچ‌گونه هزینه‌ای به عنوان حق ثبت نام نخواهد داشت.

۵- به همین منظور فراخوانی جداگانه برای نحوه شرکت در اردوها، زمان اردو و نحوه شرکت در اردو در مهرماه سال جاری منتشر خواهد شد.

۶- شرکت در جشنواره، محدود به عکاسان اردو نیست، دیگر عکاسان از هر نقطه کشور، فارغ از حضور یا عدم حضور در اردوهای جشنواره، حق شرکت در بخش های «ب» و «ج» را دارند.

۷- رویکرد جشنواره، مستند گرایانه است.

۸- تمام عکاسان از همه شهرها جهت شرکت در جشنواره باید ابتدا ثبت نام اولیه را در سایت رسمی جشنواره انجام دهند و پس از sign up، نام کاربری و رمز عبور خود را برای مراحل بعدی جشنواره نزد خود حفظ کنند. کاربرانی که سال گذشته در سایت ثبت نام کرده‌اند، لازم است مجدداً ثبت نام نموده، حساب کاربری مستقل و جدیدی ایجاد کنند.

۹- در بخش الف (زیارت) صرفاً عکس های ثبت شده با گوشی تلفن همراه پذیرفته خواهد شد. آثار این بخش نیاز به بارگذاری در سایت جشنواره ندارد و لازم است عکاسان آثار خود را در صفحه شخصی‌شان در محیط اینستاگرام بارگذاری نمایند و با درج هشتک مربوط یعنی 6aqaks97# در کپشن عکس، آن را برای ورود به جشنواره مشخص کنند. تمامی عکس‌هایی که از این هشتک برخوردار باشند، جهت داوری، به داوران معرفی خواهد شد، لذا محدودیتی برای تعداد آثار ارسالی توسط عکاس در این بخش وجود ندارد و تعداد آثار آپلود شده در این بخش کاملاً آزاد و نامحدود است.

۱۰- آثار ارسالی در دو بخش «ب» و«ج» باید تنها از طریق سایت جشنواره بارگذاری و ارسال شوند و نیازی به ارسال پستی روی CD یا ارسال پرینت و چاپ اثر نیست. در این دو بخش و بخش جنبی، عکس‌های ثبت شده با تلفن همراه پذیرفته نخواهند شد.

۱۱- ویرایش عکس‌ها نباید به مرزهای گرافیک، تصویرسازی و حذف بعد و پرسپکتیو نماها بیانجامد. شایان ذکر است تراز نور، افزایش یا کاهش کنتراست، کنترل رنگ، کنترل درجه اشباع، کراپ، پاسپارتو، اعمال یا کاهش گرین، تقویت شارپنس و کلاریتی آزاد است.

۱۲- در دو بخش « ب» و «ج» رقابت میان تک عکس و مجموعه عکس صورت می‌گیرد.

۱۳- هر عکاس می‌تواند با ۸ تک عکس و ۲ مجموعه عکس به صورت جداگانه در بخش‌های «ب» و «ج» جشنواره شرکت کند؛ یعنی مجموعاً ۱۶ تک عکس و ۴ مجموعه عکس. عکاسان محترم توجه فرمایند عکس‌هایی در بخش «ج» پذیرفته خواهد شد که مرتبط با موضوعات خواسته شده از حدیث شریف امام رضا(ع) باشد. (به اصلاحیه انتهای فراخوان مراجعه شود.)

۱۴- مجموعه عکس‌های ارسالی می‌توانند ۲ تا ۸ فریم داشته باشند و چنانچه متنی توضیحی پیوست این عکس‌هاست، باید آن را به صورت یک فایل وردی همراه با عکس ها بارگذاری نمایند.

۱۵- در بخش جنبی با موضوع معماری حرم رضوی، هر عکاس می‌تواند نهایتا با ۵ تک عکس در این بخش شرکت نماید.

۱۶- عکس‌های ارسالی می‌توانند رنگی، مونوکروم یا سیاه و سفید بوده، با هر قالبی ثبت شده باشند اما در نهایت باید به صورت یک فایل Jpeg ارسال شوند که اندازه ضلع بزرگ آن حداقل Pixel1500 (در عکس‌های افقی Width =1500 Pixel و در عکس‌های عمودی

Height =1500 pixel ) باشد و حجم فایل ارسالی از ۲ مگابایت تجاوز نکند. D.p.i عکس‌ها تغییر نیافته، با همان رزولوشن باشد. ۱۷/ قبل از ورود به داوری، هیئتی عکس‌های دریافتی را بررسی خواهند کرد و آثاری که به لحاظ فنی یا تطبیق موضوعی مناسب نباشند، از مسابقه کنار گذاشته خواهند شد.

۱۸- جشنواره از پذیرش عکس‌های راه یافته در دوره های گذشته خانه دوست معذور است.

۱۹- شرکت کننده در جشنواره و صاحب فایل بزرگ و اصلی عکس، به عنوان عکاس و مالک اثر شناخته می‌شود و مسئولیت هرگونه دعوی در باب مالکیت اثر از عهده جشنواره خارج است.

۲۰- برگزار کننده حق استفاده از عکس‌های ارسالی را برای مصارف فرهنگی خود اعم از انتشار در بولتن‌ها، مجله‌ها، بیلبورد شهری یا نمایشگاه عکس خواهد داشت.

۲۱- آثار راه یافته به بخش مسابقه، در قالب کتاب نفیسی به چاپ خواهد رسید و به جهت اهداف آموزشی جشنواره، یک نسخه از این کتاب به راه‌یافتگان به جشنواره اهدا خواهد شد.

۲۲- آثار راه‌یافته به بخش مسابقه در قالب نمایشگاهی حرفه‌ای در نگارخانه رضوان مشهد در زمستان سال جاری روی دیوار خواهد رفت و سپس در دیگر شهرستان‌های کشور به نمایش گذاشته خواهد شد.

۲۳- جوایز برگزیدگان در اختتامیه نمایشگاه به عکاسان تقدیم خواهد شد.

۲۴- شرکت کنندگان باید آثار خود را حداکثر تا ساعت ۲۴ روز ۳۰ آبان سال جاری از طریق سایت جشنواره بارگذاری نمایند.

۲۵- ارسال آثار یا ارسال شرح فعالیت‌ها برای ثبت نام اردو، به منزله پذیرش تمامی مقررات این جشنواره از سوی شرکت کننده است.

داوران جشنواره:

مهدی منعم، فرهاد سلیمانی، مسعود زنده روح کرمانی، علی اصغر داودآبادی فراهانی، یلدا معیری، جلال شمس آذران، آکو سالمی

جوایز:

نفر اول در بخش زیارت: سه میلیون تومان

نفر دوم در بخش زیارت: دو میلیون تومان

نفر سوم در بخش زیارت: یک میلیون تومان

نفر اول در بخش سیره زندگی حضرت رضا علیه السلام: سه میلیون تومان

نفر دوم در بخش سیره زندگی حضرت رضا علیه السلام: دو میلیون تومان

نفر سوم در بخش سیره زندگی حضرت رضا علیه السلام: یک میلیون تومان

نفر اول در بخش زائرین پیاده رضوی: سه میلیون تومان

نفر دوم در بخش زائرین پیاده رضوی: دو میلیون تومان

نفر سوم در بخش زائرین پیاده رضوی: یک میلیون تومان

بخش جنبی: معماری حرم رضوی؛ در این بخش به هر عکس راه یافته مبلغ ۱۵۰ هزار تومان حق التالیف پرداخت خواهد شد.

گاهشمار:

آغاز به کار جشنواره: شهریور۱۳۹۷

ثبت نام اردوها: مهر ۱۳۹۷ برگزاری اردوها: آبان ۱۳۹۷

مهلت ارسال اثر: ۳۰ آبان ۱۳۹۷ داوری: آذر ۱۳۹۷

نمایشگاه، چاپ کتاب و اختتامیه: زمستان ۱۳۹۷

عوامل جشنواره سراسری خانه دوست

مدیر جشنواره: محمد علی چمی گو – دبیر جشنواره: فرامرز عامل بردبار – مدیر اجرایی: حمید سبحانی – مسئول دبیرخانه: اعظم بقایی – مسئول سایت: صادق ذباح – عکاس جشنواره: آرمین صمیمی – مسئول فنی آی تی: حسین روکی – گرافیست: مریم جعفری

دبیرخانه جشنواره: مشهد، خیابان کوهسنگی، کوهسنگی ۱۷، شماره۱۴، مکتب هنر رضوان تلفن: ۳۸۴۲۳۵۷۵-۰۵۱

صفحه رسمی خانه دوست در اینستاگرام

سایت جشنواره جهت ثبت نام اردو و ارسال آثار

 

دبیرخانه جشنواره ۱۴ آبان ۱۳۹۷ در خصوص بند ۱۳ فراخوان اصلاحیه‎ای به شرح زیر اعلام کرد:

هر عکاس می‌‌تواند با ۱۰ تک عکس و ۲ مجموعه عکس بصورت جداگانه در بخش های «ب» و «ج» جشنواره شرکت کند. یعنی مجموعا ۲۰ تک عکس و ۴ مجموعه عکس. عکاسان محترم توجه فرمایند عکس هایی در بخش «ج» پذیرفته خواهد شد که مرتبط با موضوعات خواسته شده از حدیث شریف امام رضا (ع) باشد.