Supratim Bhattacharje. مجموعه برنده مسابقه عکس سال یونیسف ۲۰۲۱

کمیته‌ی‌ یونیسف آلمان طی فراخوانی از عکاسان خبری و مستند جهان برای شرکت در مسابقه عکس سال یونیسف ۲۰۲۲  (UNICEF Photo of the Year 2022) دعوت به عمل می‌آورد.

هدف این مسابقه، که از سال ۲۰۰۰ هر سال توسط کمیته‌ی‌ یونیسف آلمان برگزار می‌شود، تشویق و حمایت از عکاسان و فتوژورنالیست‌هایی است که با گزارش‌های تصویری خود راوی شرایط «کودکان و نوجوانان» در سراسر جهان هستند.

آن گونه که ریاست یونیسف آلمان گئورگ گراف والدرزه (Georg Graf Waldersee) خاطر نشان کرده، هدف آنها گردآوری و نمایش «عکس‌هایی است که سرنوشت، صداقت و صمیمیت کودکان را نشان می‌دهند، برخی بی‌رحمانه و برخی امیدبخش. آنها جاذبه‌ی قوی‌ای برای همدلی و شفقت دارند، و مسئولیت مشترک‌مان را به ما یادآوری می‌کنند: تلاش برای بهزیستی کودکان جهان.»

تا کنون حدود ۲۰۰۰ عکاس از بیش از ۹۰ کشور از تمامی قاره‌ها برنده‌ی این جایزه شده‌اند، عکاسانی مثل یان گراروپ، استفانی سینکلیر، مارکوس بلیزدیل و اد کاشی.

پیش‌نیاز شرکت در این مسابقه‌ی معتبر، معرفی شرکت‌کننده (nomination) توسط تعدادی از عکاسان مورد اعتماد یونیسف به دبیرخانه‌ی مسابقه است. بر این اساس، دبیرخانه‌ی مسابقه‌ی یونیسف از مجید سعیدی، نازنین طباطبائی، مجتبی عبدالرحیم خان و سعید فرجی دعوت کرده است تا مسئولیت معرفی عکاسان ایرانی به دبیرخانه را به عهده بگیرند.

بدین ترتیب عکاسانی که تمایل به شرکت در مسابقه‌ی امسال را دارند، می‌توانند روش ارسال کار به مجید سعیدی، نازنین طباطبائی، مجتبی عبدالرحیم خان و سعید فرجی به منظور معرفی (nomination) به دبیرخانه را در ادامه دنبال کنند.

روش ارسال مجموعه‌عکس جهت تأیید و معرفی به یونیسف

  • هر متقاضی می‌تواند حداقل ۱۰ عکس و حداکثر ۱۵ عکس (فتورپرتاژ، فتواِسِی یا مجموعه‌عکس با ویژگی‌های فتوژورنالیستی) را حداکثر تا ۲۲ مهر ۱۴۰۱ به ایمیل یکی از معرفی کنندگان  زیر ارسال کند:

    ‌– مجید سعیدی: majidsaeedi@aol.com
    – نازنین طباطبائی: picnazanin@gmail.com
    – مجتبی عبدالرحیم خان:unicef.poy@gmail.com
    – سعید فرجی : saeedpoyunicef@gmail.com
  • فایل‌ها (عکس‌ها) به شکل زیر نامگذاری و به‌ترتیب شماره‌گذاری شوند:

    Firstname_Lastname_number
  • مجموعه ارسالی بایستی در سال‌های ۲۰۲۱ یا ۲۰۲۲ تکمیل شده باشد.
  • عکس‌ها با ابعاد ۱۸۰۰ پیکسل برای ضلع بزرگتر و dpi96 ارسال شوند.
  • حتماً در ایمیل خود موضوع پروژه ارسالی را در حداکثر ۲۰۰ کلمه شرح دهید و نام پروژه را همراه با عبارت [unicef  nomination 2022] در موضوع ایمیل بنویسید‌.
  • شماره تلفن همراه عکاس در ایمیل نوشته شود.
  • به ایمیل‌هایی که در آ‌ن‌ها این روند رعایت نشده باشد یا موضوع عکس‌ها خارج از موضوع کودک و نوجوان باشد، رسیدگی نخواهد شد.
  • پس از این که عکس‌ها به تأیید یکی از معرفی کنندگان رسید، حداکثر تا چند روز پیش از مهلت نهایی ارسال عکس در ۲۴ مهرماه ۱۴۰۱ با صاحب پروژه‌های برگزیده برای ادامه‌ی روند ارسال کار به مسابقه تماس گرفته خواهد شد.

شرایط شرکت در مسابقه

  • شرکت در این رقابت رایگان است.
  • فقط عکاسان حرفه‌ای سفارش شده توسط کارشناسان بین‌المللی یونیسف اجازه‌ی شرکت در مسابقه را دارند. هر متقاضی فقط می‌تواند یک گزارش تصویری یا مقاله‌ی تصویری و یا مجموعه‌عکس که می‌بایست دارای ویژگی‌های فتوژورنالیستی باشد. مجموعه‌عکس‌ها باید در سال‌های ۲۰۲۱ یا ۲۰۲۲ گرفته و تکمیل شده باشند. تعداد عکس‌ها باید حداقل ۱۰ و حداکثر ۱۵ فریم باشد. امکان دارد عکس‌ها قبلاً منتشر شده باشند که از این نظر مانعی برای شرکت آنها در مسابقه وجود ندارد.
  • فرم‌های ثبت‌نام موجود در سایت تا ۱۶ اکتبر ۲۰۲۲ (۲۴ مهر ۱۴۰۱) فعال هستند. عکاسان می‌توانند عکس‌هایشان را در رزولوشن dpi ۳۰۰ و حجم حداقل ۴ مگابایت و حداکثر ۳۰ مگابایت برای هر عکس آپلود کنند.
  • چاپ این عکس‌ها در جلسه‌ی داوری به نمایش گذاشته می‌شود. هر گزارش تصویری بدون ذکر نام عکاس، مورد قضاوت هیأت داوران قرار خواهد گرفت. همچنین کیفیت فایل آپلودی باید جوابگوی ارائه در نمایشگاهی باشد که در خلال کنفرانس مطبوعاتی دسامبر ۲۰۲۲ برگزار خواهد شد.
  • عکاسان با ثبت نام آنلاین، بر این موضوع که آنها صاحب اصلیِ عکس‌های ارسالی و حقوق انحصاری‌شان هستند، صحه می‌گذارند. با این کار، آن‌ها رسماً و علناً اعلام می‌دارند که هیچ‌گونه دستکاری‌ای در هیچ‌کدام از عکس‌ها، خصوصاً در ارتباط با محتوای آنها نداشته‌اند. افزودن عناصری به عکس یا حذف عناصری از آن ممنوع است.
  • عکاسان با آپلود عکس‌هایشان به کمیته‌ی ملی یونیسف، اختیار استفاده‌ی رایگان از عکس‌های منتخب را می‌دهند. به هر حال، کمیته‌ی آلمانی یونیسف موظف است صراحتاً برنده‌ی «عکس سال یونیسف» را اعلام کند و از عکس‌ها در تلویزیون، اینترنت و رسانه‌های چاپی استفاده کند یا آنها را در نمایشگاه‌های مرتبط به نمایش بگذارد.

داوری

  • یک هیأت داوری مستقل به ریاست پرفسور Klaus Honnef ژورنالیست و پژوهشگر هنر، برندگان را در نوامبر ۲۰۲۱ انتخاب می‌کنند. هیأت داوران متشکل‌اند از Peter-Matthias Gaede، Ute Noll، Jutta Schein و Bernd von Jutrczenka و Gisela Kayser.

جوایز

  • مجموعه‌عکس‌های برنده (رتبه‌های اول تا سوم) و آثار شایسته‌ی تقدیر تا پایان ژانویه ۲۰۲۲ در House of the Federal Press Conference  در برلین آلمان به نمایش در می‌آیند.
  • برنده «عکس سال یونیسف» شخصاً به جشن اهداء جوایز و کنفرانس مطبوعاتی در برلین آلمان دعوت می‌شود.
  • تمامی عکاسان شایسته تقدیر گواهی دریافت می‌کنند.

مهلت نهایی ارسال آثار به معرفی کنندگان

  • ۱۴ اکتبر ۲۰۲۲ (۲۲ مهر ۱۴۰۱)

شایان ذکر است تاکنون در دوره‌های مختلف برگزاری مسابقه عکس سال یونیسف، آریز قادری (برنده‌ی جایزه‌ی نخست ۲۰۱۶)، مجید سعیدی (برگزیده‌ی رتبه‌ی دوم ۲۰۱۰)، عبدالله حیدری (شایسته‌ی تقدیر ۲۰۱۴)، صادق سوری و محمد گلچین (شایسته‌ی تقدیر ۲۰۱۵)، یونس خانی (شایسته‌ی تقدیر ۲۰۱۳) و حسین فاطمی (شایسته تقدیر ۲۰۱۲) از جمله‌ی عکاسان ایرانی هستند که توانسته‌اند در این مسابقه برنده شده و مورد تقدیر قرار بگیرند.