«روزمرگیهای معاصر» پروژهای هنری به نمایشگاهگردانی علی میراسماعیلی است که به بررسی پدیدارشناسانهی وضعیت انسان معاصر، چالشها، تعاملات و مواجهات روزمرهی او تمرکز دارد. این پروژهی دنبالهدار از سه سال پیش آغاز شده است و فصل اول آن با عنوان «کجواجها» تیرماه سال ۹۷ در قالب نمایشگاه عکس و چیدمان در گالری سایه به نمایش درآمد؛ در این نمایشگاه که به بررسی رابطهی انسان معاصر با| امر واقعی| میپرداخت، آثار پنج هنرمند نوظهور ارائه شده بود.
«فراموشی» فصل دوم پروژهی «روزمرگیهای معاصر» بود که به |تلاش ناخودآگاه و اجتناب ناپذیر انسان معاصر برای به یاد نیاوردن | میپرداخت؛ این فصل نیز با معرفی هفت هنرمند که بیشتر آثارشان در قالب عکس ارائه شده بود مهرماه سال گذشته به نمایش گذاشته شد و در فصل سوم پروژه با عنوان «خودردیابی»، نه هنرمند منتخب توسط علی میراسماعیلی، در تیرماه سال ۹۸ موفق به نمایش آثارشان در قالب عکس، چیدمان و دیحیتال آرت شدند که این فصل نیز با استقبال و تحسین مخاطبان همراه شد. «خودردیابی» به | مواجهه انسان معاصر با خویشتن| میپرداخت.
همچنین فراخوان فصل چهارم پروژه روزمرگیهای معاصر با موضوع شرایط، مهرماه سال گذشته منتشر شد و هنرجویان منتخب برای شرکت در این فصل زیر نظر نمایشگاه گردان پروژه در حال انجام مراحل نهایی کار بر روی ایدههای خود در قالب عکس، چیدمان و ویدیوآرت هستند. حال در ادامهی این روند و با توجه به بستر مناسبی که نمایش موفقیتآمیز فصول اول تا سوم فراهم آورد و با نزدیک شدن فصل چهارم به مراحل پایانی، فراخوان فصل پنجم پروژهی «روزمرگیهای معاصر» با موضوع «خلاء» جهت مشارکت علاقمندان منتشر میشود:
- در بستر زمان | شرایط | به گونهای پیش رفته که در زندگی انسان معاصر خلاء ای ایجاد شده است. احساسی مزمن، مشترک اما متفاوت، دال بر وجود حجمی از فضا که خالی از ماده است و به فقدان امری وجود داشته یا نداشته ارجاع میدهد؛ جبری خودساخته یا تحمیلی، کوچک یا بزرگ، منفرد یا مکرر، که در بطن روزمرگیها رخنه کرده و سرگذشت متفاوتی را برای انسان معاصر رقم زده است.
- پروژهی «روزمرگیهای معاصر» درفصل پنجم نیز به مانند فصول قبلی در تلاش است تا بدون وابستگی خاصی به هر یک از گونههای ارایهی اثر هنری، به بررسی مفهوم «خلاء» و تأثیر آن بر روند زندگی انسان معاصر بپردازد، به همین دلیل این فراخوان هیچ محدودیتی از لحاظ رشتهی هنری برای افراد قائل نیست و هر کس با هر رشته و سبکی امکان شرکت و ارسال پروپوزال دارد.
- با توجه به چالش برانگیز و البته گسترده بودن تعریف معاصریت، هیأت انتخاب شرکتکنندگان برای فصل پنجم پروژهی «روزمرگیهای معاصر»، بیشتر به پروپوزالهایی علاقه نشان میدهد که موضوع «خلاء» را در دو دههی گذشته و دهههای پیش رو بررسی کرده باشند.
- این پروژهی نمایشگاهی فقط به ارایهی آثاری میپردازد که در طی دورهی آمادهسازی برای نمایشگاه و زیر نظر نمایشگاهگردان پروژه تولید شده باشند، به همین دلیل آثاری که قبل از این فراخوان یا بیرون از فضای پروژه آماده شدهاند، امکان نمایش را نخواهند داشت.
- علاقمندان به شرکت در این پروژه میبایست ایدهی پیشنهادی خود بر اساس موضوع فصل پنجم را به صورت یک پروپوزال در قالب فایل Word یا Pdf به نشانی اینترنتی crp.opencall@gmail.com ارسال نمایند.
- هیچ محدودیتی برای تعداد کلمات به کار رفته برای توضیح ایده وجود ندارد و همچنین در صورت نیاز میتوان عکس، فیلم و صدا نیز برای توضیح بهتر ایده به پیوست ایمیل ارسال نمود.
- آخرین مهلت ارسال پروپوزال برای شرکت در نمایشگاه تاریخ ۳۱ شهریور ۱۳۹۸ خواهد بود و با توجه به برنامهریزی صورت گرفته این زمان به هیچ وجه تمدید نخواهد شد.
- پس از بررسی پروپوزالهای دریافت شده توسط هیأت انتخاب، اسامی منتخبین برای شرکت در نمایشگاه فصل پنجم پروژهی «روزمرگیهای معاصر» روز ۳۰ مهرماه ۱۳۹۸ منتشر خواهد شد.
- هیأت انتخاب متشکل از علی میراسماعیلی، ماهنو شیرزاد و معصومه شصتی است.
- هدف از این پروژه حمایت و معرفی استعدادهای نوظهور است، به همین دلیل پروژهی «روزمرگیهای معاصر» پیشاپیش ازعدم همکاری با هنرمندان شناختهشدهتر عذرخواهی میکند.
برای کسب اطلاعات بیشتر صفحهی اینستاگرام این پروژه را دنبال کنید.
علی میراسماعیلی عکاس، مدرس عکاسی، مؤلف و مترجم در زمینهی عکاسی و ویرایشهای عکس است. او علاوه بر تدریس کلاسهای «عکاسی مقدماتی» و «نرمافزار لایتروم» در آموزشگاه عکاسی حرفهای، به عنوان مدرس در دانشکدهی هنرهای زیبای دانشگاه تهران و دانشکدهی خبر حضور دارد. از میراسماعیلی کتاب «لایتروم، تاریکخانهی دیجیتال» و «تکنیکهای ویرایش عکس در فتوشاپ» به چاپ رسیده است.