اختصاصی «سایت عکاسی»_ فراخوان شرکت در هجدهمین «عکس سال یونیسف» آلمان منتشر شد.


 هر ساله کمیته‌ یونیسف آلمان، مسابقه جهانی عکس سال این بنیاد را برگزار می‌کند. دکترHeraeus  Jürgen ریاست این بنیاد در بیانیه‌ای هدف این جایزه را این چنین شرح می‌دهد: «عکس‌های خوب در قیاس با سیل انبوه تصاویر روزمره واجد کیفیتی ویژه هستند. آنها برای لحظاتی نگه‌مان می‌دارند تا دقیق‌تر در آنها نظر کنیم. عکس‌های این مسابقه صرفاً نشانگر واقعیت نیستند، آنها ما را به جهان کودکان می‌برند؛ برخی از آنها شارحِ فلاکت و نومیدی‌ این کودکان هستند و برخی دیگر رؤیاها و امیدهایشان را نشان می‌دهند. مستندنگاری وضعیت این کودکان، مسئولیت‌مان را در قبال توجه و طرفداری از حقوق‌شان، گوشزد خواهد کرد.»


 جایزه این بنیاد که تاکنون به عکاسانی چون یان گراروپ، استفانی سینکلیر، مارکوس بلیزدیل و اد کاشی اهدا شده است، شامل یک سفارش کار از کمیته ملی یونیسف آلمان است که طی یک کنفرانس مطبوعاتی به تاریخ ۲۰ دسامبر ۲۰۱۷ (۲۹ آذر ۱۳۹۶) در برلین و با حضور برنده سال اعلام می‌شود.


  پیش‌نیاز شرکت در این مسابقه معتبر، معرفی شرکت‌کننده (nomination) بنا به کیفیت کار وی توسط تعدادی از عکاسان مورد اعتماد یونیسف به دبیرخانه مسابقه است. بر این اساس، دبیرخانه مسابقه یونیسف از «کاوه رستم‌خانی» عکاس مستند ایرانی ساکن آلمان و «مجتبی عبدالرحیم‌خان» دعوت کرده است تا مسئولیت معرفی عکاسان کشورهای فارسی‌زبان و مناطق کُردنشین به دبیرخانه را به عهده گیرند.


  بدین ترتیب عکاسان ایرانی‌ای که تمایل به شرکت در مسابقه امسال را دارند می‌توانند روش ارسال کار به کاوه رستم‌خانی و مجتبی عبدالرحیم خان، به منظور معرفی (nomination) به دبیرخانه را در زیر دنبال کنند:


 روش ارسال عکس به آقایان کاوه رستم‌خانی و مجتبی عبدالرحیم‌خان، جهت تایید و معرفی به یونیسف:

_هر متقاضی می‌تواند حداقل ۱۰ عکس و حداکثر ۱۵ عکس را به ایمیل‌های unicef.poy.me.nomination@gmail.com و mojtaba.abdoulrahimkhan@gmail.com ارسال نماید. 

_فایل‌ها (عکس‌ها) را به صورت Firstname_Lastname_۰۰x نامگذاری و به صورت مسلسل شماره‌گذاری کنید. 

_ مجموعه ارسالی باید در سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ عکاسی یا تکمیل شده باشد.

_عکس‌ها را با ابعاد ۱۸۰۰ پیکسل برای ضلع بزرگتر و dpi۹۶ ارسال کنید.

_حتما در ایمیل خود موضوع پروژه ارسالی را در حداکثر ۲۰۰ کلمه شرح دهید و نام پروژه را همراه با عبارت [unicef‌nomination ۲۰۱۷] در موضوع ایمیل بنویسید‌. توجه فرمایید که اگر گیومه‌ها فراموش شوند ایمیل شما به spam خواهد رفت و خوانده نخواهد شد.

_آخرین مهلت ارسال ایمیل‌ها صبح ۲۳ مهرماه (تا ۲۷ مهرماه تمدید شد) در نظر گرفته شده است.

_به ایمیل‌هایی که در آنها این روند رعایت نشده باشد یا  موضوع عکس‌ها خارج از موضوع کودک و نوجوان باشد رسیدگی نخواهد شد.

 

 پس از اینکه عکس‌های شما به تایید کاوه رستم‌خانی و مجتبی عبدالرحیم‌خان رسید به دو روش می‌توانید آنها را برای مسابقه ارسال نمایید:

الف) با راهنمایی و کمک آقای مجتبی عبدالرحیم‌خان. شماره تماس: ۰۹۱۲۸۰۴۰۶۱۵ ایمیل: [mojtaba.abdoulrahimkhan@gmail.com]

ب) آپلود عکس در سایت توسط منتخبین: در ادامه فراخوان، روش ارسال عکس توسط عکاسان توضیح داده شده است.

 

 منتخبین می‌توانند ۱۰ یا ۱۵ عکس که وضعیت زندگی این کودکان را نشان می‌دهد را در سایت مسابقه آپلود کنند؛ عکس‌هایی که نشانگر فتوژورنالیسم در حد عالی و نمایان‌گر تفسیری مصور از شرایط زندگی این کودکان هستند. آخرین مهلت آپلود عکس‌ها در سایت ۲۰ اکتبر ۲۰۱۷ (۲۸ آبان ۲۰۱۷) در نظر گرفته شده است.


مقررات مسابقه

 فقط عکاسان حرفه‌ای سفارش شده توسط کارشناسان بین‌المللی ما اجازه‌ی شرکت در مسابقه را دارند. آنها یک کد ورودی برای ثبت نام در مسابقه دریافت خواهند کرد. داشتن این کد برای ثبت نام و آپلود عکس‌ها ضروری است.

 هر متقاضی فقط می‌تواند یک گزارش تصویری یا مقاله‌ی تصویری و یا مجموعه عکس در سایت آپلود کند که می‌بایست شامل ویژگی‌های فتوژورنالیسم باشد. مجموعه عکس‌ها باید در سال‌های ۲۰۱۶ یا ۲۰۱۷ گرفته و تکمیل شده باشند. تعداد عکس‌ها باید حداقل ۱۰ و حداکثر ۱۵ فریم باشد. امکان دارد عکس‌ها قبلاً منتشر شده باشند که از این نظر مانعی برای شرکت آنها در مسابقه وجود ندارد.

 فرم‌های ثبت‌نام موجود در سایت فقط از ۱ سپتامبر تا ۲۰ اکتبر ۲۰۱۷ فعال هستند. عکاسان می‌توانند در این بازه زمانی ثبت نام کنند. متقاضیان پس از ثبت نام می‌توانند عکس‌هایشان را در رزولوشن dpi ۳۰۰ و حجم۳۰ مگابایت برای هر عکس آپلود کنند. مهلت نهایی تا ساعت ۱۱:۵۹ روز ۲۰ اکتبر ۲۰۱۷ در نظر گرفته شده است.

 چاپ این عکس‌ها در جلسه داوری به نمایش گذاشته می‌شود. هر گزارش تصویری بدون ذکر نام عکاس، مورد قضاوت هئیت داوران قرار خواهد گرفت. کیفیت فایل آپلودی می‌بایست جوابگوی سطح کلاس گالریِ عرضه‌ی عکس‌ها که در خلال کنفرانس مطبوعاتی ۲۰ دسامبر برگزار خواهد شد، باشد.

 عکاسان با ثبت نام آنلاین، بر این موضوع که آنها صاحب اصلیِ عکس‌های ارسالی و حقوق انحصاری‌شان هستند، صحه می‌گذارند. با این کار، آنها رسماً و علناً اعلام می‌دارند که هیچ‌گونه دستکاری‌ای در هیچ‌کدام از عکس‌ها نداشته‌اند خصوصاً در ارتباط با محتوای آنها. افزودن عناصری به عکس یا حذف عناصری از آن ممنوع است!

 عکاسان با آپلود عکس‌هایشان به کمیته ملی یونیسف، اختیار استفاده‌ی رایگان از عکس‌های منتخب را می‌دهند. به هر حال الزامی‌ست که کمیته آلمانی یونیسف صراحتاً برنده «عکس سال یونیسف» را اعلام کند و از عکس‌ها در تلویزیون، اینترنت و رسانه‌های چاپی استفاده کند یا آنها در نمایشگاه‌های مرتبط به نمایش بگذارد.

عکس‌های منتخب از ۲۶‌ام تا ۲۹‌ام سپتامبر ۲۰۱۸ در فتوکینای کلن آلمان به نمایش عمومی در خواهد آمد.

  شایان ذکر است که سال گذشته آریز قادری برنده‌ی جایزه‌ی نخست هفدهمین دوره‌ی عکس سال یونیسف شد و در مسابقه سال ۲۰۱۵ مجموعه‌هایی از صادق سوری و محمد گلچین از ایران شایسته تقدیر شناخته شدند. همچنین در پانزدهمین جایزه عکس سال یونیسف، عبدالله حیدری نیز به عنوان یکی از ۶ عکاس شایسته تقدیر معرفی و در سال ۲۰۱۰ نیز مجید سعیدی، عکاس ایرانی آژانس گتی ایمیجز، به عنوان برگزیده رتبه دوم مسابقه عکس سال یونیسف انتخاب شد.
 

عکس از مجموعه «ایران: دفاع کردن از حق خندیدن»، عکاس: آریز قادری