جشنواره بین المللی عکس «خیام» با هدف ارتقای سطح عکاسی و گفتگوی بصری میان عکاسان جهان و به منظور بزرگداشت حکیم عمر خیام (۴۲۷-۵۱۰)، دانشمند، فیلسوف و شاعر بزرگ ایرانی، توسط نمایندگی فدراسیون بین المللی هنر عکاسی (فیاپ) و با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، برگزار می‌شود. کلوپ عکس فوکوس، وابسته به موسسه فرهنگی هنری خانه هنر خیام بوده، و نمایندگی فدراسیون بین المللی هنر عکاسی، فیاپ، است.



   جشنواره بین المللی عکس خیام، تنها جشنواره داخلی زیر نظر فدراسیون بین المللی هنر عکاسی (فیاپ) و انجمن عکاسی آمریکا (PSA) (با شماره مجوز ۳۹۳/۲۰۱۷)، (در بخش‌های گردشگری، پید رنگی و پید تک رنگ) است. عکس های راه یافته به این جشنواره، ضمن ثبت در آرشیو FIAP و PSA بنام عکاس، برای دریافت القاب FIAP و PSA نیز محاسبه خواهد شد. دوره‌های پیشین جشنواره خیام عنوان پر شرکت کننده‌ترین جشنواره داخلی را بدست آوردند.



   این جشنواره تنها جشنواره داخلی بود که تعداد شرکت کنندگان خارجی آن از شرکت کنندگان داخلی بیشتر بود. نمایشگاه آثار برتر در ۳۲ شهر به نمایش درآمد. همچنین مطابق قوانین فیاپ، کتاب جشنواره نیز، به تمامی شرکت کنندگان اهدا شد. (حتی شرکت کنندگانی که عکسشان در جشنواره پذیرفته نشد هم کتاب را بصورت رایگان دریافت کردند.) این کتاب توسط فیاپ با امتیاز ۵ ستاره (بالاترین کیفیت) ارزش گزاری شد. 



مراحل شرکت در جشنواره:
۱- مطالعه دقیق و کامل فراخوان

۲- انتخاب عکس‌ها 

۳- تغییر اندازه عکس‌ها با توجه به راهنمای تغییر سایز عکس

۴- ثبت نام در سایت جشنواره

۵- واریز هزینه ثبت نام

۶- آپلود عکس‌ها 



– سایت این جشنواره همان دبیرخانه دیجیتال فوکوس است که به چندین زبان از جمله فارسی است. در هر کشور زبان سایت بصورت خودکار بر اساس زبان آن کشور نشان داده می شود. شرکت کنندگان دوره های قبل جشنواره خیام و سایر جشنواره هایی که از دبیرخانه دیجیتال فوکوس استفاده کرده‌اند، با همان نام کاربری و بدون نیاز به ثبت نام دوباره، می‌توانند در این جشنواره شرکت کنند. همچنین با مراجعه به  سایت دبیرخانه دیجیتال فوکوس میتوان از نتایج خود در تمام جشنواره‌هایی که شرکت کرده‌اید آگاه شده و ایمیل نتایج خود را ارسال کنید.

– برای جلوگیری از ثبت‌نام بی‌هدف و تکراری، سایت به گونه‌ای طراحی‌شده که نام کاربری، کد ملی شرکت‌کننده باشد و نیز تا پیش از واریز هزینه ثبت‌نام، آپلود عکس ممکن نباشد. چون ممکن است در روزهای پایانی اختلال در شبکه بانکی وجود داشته باشد، پیش‌بینی لازم را انجام دهید. 

– واریز هزینه ثبت‌نام به‌صورت آنلاین بوده و بلافاصله پس از واریز آنلاین، مبلغ واریزی به حساب کاربری فرد اضافه شده و می‌تواند عکس‌ها را آپلود کند.

‌- افرادی که امکان واریز وجه آنلاین ندارند، می‌توانند هزینه را کارت به کارت کرده و یا به حساب جشنواره واریز کنند، اما در این صورت می‌بایست مشخصات واریز را در سایت (در بخش واریز غیر آنلاین) ثبت کرده و تنها پس از تأیید واریز توسط دبیرخانه، می‌توانند عکس‌ها را آپلود کنند. تأیید واریز توسط ایمیل و پیامک به شرکت‌کننده اطلاع داده می‌شود. شماره حساب و کارت جشنواره پس از ثبت نام در سایت قابل مشاهده است. ترجیحاً از روش واریز آنلاین استفاده کنید. امکان ثبت واریز وجه غیرآنلاین یک روز پیش از پایان مهلت شرکت بسته خواهد شد.



موضوعات:
A) موضوع آزاد تک رنگ (فقط تک رنگ/سیاه و سفید)
B) موضوع آزاد رنگی (فقط رنگی)
C) موضوع شهر (رنگی/تک رنگ)
D) موضوع خلاقه (تغییر واقعیت) (رنگی/تک رنگ)
E) موضوع گردشگری (رنگی/تک رنگ)
F) موضوع تلفن (رنگی/تک رنگ)



– در هر بخش می‌توان چهار عکس (درمجموع ۲۴ عکس برای ۶ بخش) ارسال کرد. هر عکس را تنها در یک بخش می‌توان شرکت داد. عکس‌ها باید طبق تعاریف زیر و تعاریف فیاپ و PSA،که در انتهای فراخوان آمده، باشند.

– در بخش آزاد می‌توان عکس‌هایی با هر موضوع را شرکت داد. به عنوان مثال: پرتره، آیین‌ها، طبیعت، حیات وحش، چشم انداز، سفر، معماری، طبیعت بی‌جان، فوتوژورنالیسم، نجوم، خلاقه و غیره. در تمامی بخش‌ها استفاده از هر نوع تکنیک مجاز است، از جمله: فتومونتاژ، پانوراما، HDR و غیره. در بخش آزاد رنگی، نقش رنگ در عکس نیز جز امتیازات عکس در داوری منظور خواهد شد.

– به منظور نکوداشت فعالیت‌های خیام در زمینه نجوم، مدال طلای خیام به بهترین عکس با موضوع نجوم اهدا خواهد شد. برنده از بین عکس‌های تمامی بخش‌ها انتخاب خواهد شد. عکس‌های نجوم ابتدا توسط داوران به‌صورت آزاد و از جنبه هنری داوری شده و سپس عکس‌های منتخب توسط امین تفرشی از جنبه تخصصی نجوم داوری می‌شوند.

– تعریف عکس با موضوع نجوم: منظور برگزارکننده از عکس‌های با موضوع نجوم، عکس‌های چشم انداز است که موضوع اصلی در آن مربوط به نجوم باشد، مانند ستاره‌ها، ماه و غیره.

– تعریف عکس با موضوع شهر من: شهر خود یا دیگر شهرهای جهان را نمایش دهید، مردم شهر، فرهنگ شهر، زندگی شهری، چشم‌اندازهای شهری و …

– تعریف عکس با موضوع تلفن: منظور عکس‌های عکاسی شده با موبایل با موضوع آزاد نیست. عکس می‌تواند با دوربین عکاسی و یا موبایل ثبت شده باشد اما موضوع اصلی عکس باید تلفن باشد. منظور از تلفن هم تلفن ثابت و هم تلفن همراه است. این بخش، به نگاه خلاقانه و موشکافانه هنرمندان عکاس به موضوع تلفن به‌عنوان یک وسیله‌ی ارتباطی می‌پردازد و به همه‌ی جوانب نقش تلفن در زندگی روزمره به‌صورت تصویری اشاره دارد، از جمله: نقش تلفن در زندگی، کار، تفریح و سرگرمی، خدمات، سهولت در ارتباط‌های اجتماعی و … 



تقویم جشنواره:

– آغاز ثبت‌نام و دریافت عکس‌ها: ۲ شهریور ۱۳۹۶

– آخرین مهلت ثبت‌نام و دریافت عکس‌ها با تخفیف: ۳۱ شهریور ۱۳۹۶

– آخرین مهلت ثبت‌نام عادی و دریافت عکس‌ها: ۲ دی ۱۳۹۶ (تا ساعت ۱۱  یکشنبه ۱۰ دی تمدید شد)

– داوری: ۱۶ دی تا ۲۳ دی ۱۳۹۶

– اعلام پذیرفته‌شدگان و نامزدهای جوایز: ۲۴ دی ۱۳۹۶

– تحویل کتاب: ارسال با پست



گفتنی است امتیاز ویژه شرکت‌کنندگانی که ثبت‌نام را به روزهای آخر موکول نمی‌کنند، امکان ثبت‌نام با ۲۰% تخفیف است. ثبت نام‌ها در مهلت عادی فاقد تخفیف است. سایت به‌صورت خودکار در پایان روز ۲ دی بسته می‌شود.



شرایط شرکت در جشنواره:
۱- ثبت نام:
– شرکت در جشنواره برای تمام عکاسان جهان، اعم از حرفه‌ای و آماتور آزاد است.
– عکس‌هایی که در دوره‌های قبل جشنواره خیام پذیرفته شده اند و نیز عکس هایی که بسیار شبیه به آنها باشند، نمی توانند در دوره‌های بعدی جشنواره شرکت کنند. 
– کپی رایت: عکس‌ها باید توسط فرایند عکاسی ثبت شده باشند. در صورتی که عکس مونتاژی از چند عکس باشد، تمام اجزای مورد استفاده در عکس باید توسط خود عکاس، عکاسی شده باشد. کلیپ آرت، تصاویر آماده و پس زمینه‌های آماده که در فوتوشاپ استفاده میشوند و فاقد کپی رایت هستند، نباید در عکس‌ها استفاده شوند. FIAP و PSA، و کلوپ عکس فوکوس مسئول استفاده غیر مجاز شرکت کنندگان از کپی رایت نیست. 

– اگر فرایند ثبت نام و عکس‌های ارسالی مطابق شرایط فراخوان نباشد، امکان شرکت عکس‌ها در داوری وجود ندارد.
– ثبت نام و ارسال عکس‌ها باید در سایت جشنواره انجام گیرد.
– در هنگام ثبت نام، صفحه کلید انگلیسی استفاده شود. از فیلترشکن استفاده نکنید.
– اندازه بزرگترین ضلع عکس ۱۴۰۰ پیکسل باشد. (یعنی عرض یا ارتفاع هیچ عکسی از ۱۴۰۰ پیکسل بیشتر نباشد) عکس‌ها را کوچکتر هم ارسال نکنید زیرا در داوری کوچکتر دیده می‌شوند و امتیاز کمتری می‌گیرند.Quality  عکس‌ها را بصورتی انتخاب کنید که حجم هر عکس از ۱ مگا بایت بیشتر نباشد. عکس‌ها باید با فرمت JPEG ذخیره شوند. لطفا اندازه و حجم عکس‌ها را پیش از ارسال کنترل کنید، در صورتیکه عکس‌ها شرایط ثبت نام را نداشته باشند، در هنگام ثبت نام، آپلود نخواهند شد. میتوانید راهنمای روش تغییر سایز عکس را مطالعه کنید. 
– برای چاپ عکس‌های منتخب در سایز نمایشگاهی، پس از پذیرش اثر با عکاس تماس گرفته خواهد شد تا فایل آن را در اندازه بزرگترین سایز عکاسی شده با دوربین ارسال کند.
– عنوان فایل باید عنوان عکس به انگلیسی باشد. هر عکس را در تمام جشنواره‌ها فقط با یک عنوان میتوان شرکت داد. حتی اگر عکسی را قبلا در جشنواره‌ای بصورت رنگی شرکت داده اید و در جشنواره دیگری آن را سیاه و سفید ارایه میکنید هم، نباید عنوان را تغییر دهید. عکس را نمیتوان با عنوان «بدون عنوان»، «شماره فایل دیجیتال» (مثلا DSC۰۵۱۲۱)، حروف خاص (مانند: &، $، #) و یا عنوانی که فقط شماره باشد (مثلا ۱۲۳۲۴۵) ارایه کرد، زیرا اینگونه عناوین، بدون عنوان محسوب شده و عکس‌های بدون عنوان برای دریافت القاب فیپ و پسا محاسبه نمی‌شود. عنوان در داوری خوانده نمیشود و تنها برای شناسایی عکس است، به همین دلیل تمام عکس‌های خود را نامگذاری کنید. عنوان باید کوتاه باشد. عنوان‌های ساده برای عکس خود انتخاب کنید نه عنوان‌های بسیار پیچیده و عرفانی!
– داوری عکس‌ها در تلویزیون الجی و با استفاده از نرم افزار داوری Judgment®  خواهد بود. در هر بخش، چهار عکس هر شرکت کننده در چهار دور مختلف به داوران نشان داده خواهد شد. طبق قوانین فیاپ، مدت زمانی که داوران یک عکس را می بینند با هم برابر بوده و تا پبش از مرحله انتخاب برندگان، داوران از رای یکدیگر اطلاعی ندارند. تنها در مرحله انتخاب برندگان است که داوران در مورد عکس‌ها با یکدیگر صحبت میکنند و رای گیری میشود. داوری بر مبنای پذیرش و رد انجام میگیرد. نظر هیات داوران قطعی است و اعتراضی پذیرفته نخواهد شد.
– هیچ اطلاعاتی از قبیل عنوان عکس، نام عکاس یا کشور به داورها ارائه نمیشود. هیچ نوشته‌ای از قبیل عنوان عکس، نام عکاس یا کشور در داخل عکس نباید باشد. عکسهایی که در داخل آنها این قبیل اطلاعات باشد، از داوری حذف خواهند شد.
– عکس‌های هر بخش باید مطابق تعریف جشنواره خیام و تعریف فیاپ و PSA که در ادامه آورده میشود باشد. درصورت نیاز میبایست فایل خام و بدون ویرایش عکس جهت بررسی مطابقت با تعریف به دبیرخانه ارائه شود. عکسهایی که در چارچوب تعاریف ارائه شده نباشد از داوری حذف خواهد شد.
– براساس فضای نمایشگاه در هر شهر، تعدادی از عکس‌ها در اندازه ۵۰×۷۰ سانتیمتر چاپ شده و به نمایش در می آیند. عکس‌های منتخب بصورت تور و به مدت یکسال در پنج قاره و در بیش از سی شهر به نمایش در خواهند آمد.
– در هنگام برگزاری جشنواره جلسات تخصصی عکاسی با حضور اساتید و هنرمندان برگزار می شود.

 

۲- تحقیقات اخلاقی: 

– شرکت در هر جشنواره‌ای زیر نظر فیاپ، به این منزله است که شرکت کننده شرایط زیر را بدون استثنا و بدون حق اعتراض پذیرفته است:

– حتی اگر عکاس عضو فیاپ هم نباشد، عکس‌های ارسالی عکاس می‌تواند توسط کمیته اخلاق فیاپ مورد بررسی قرار گیرد، تا مشخص شود که آیا مطابق قوانین و تعاریف فیاپ بوده یا خیر.

– فیاپ مجاز به استفاده از تمامی روش‌ها برای بررسی‌های اخلاقی خود است.

– هرگونه خودداری از همکاری با فیاپ و یا خودداری از ارسال فایل اصلی عکس (همانگونه که توسط دوربین ثبت شده و بدون دستکاری است) و یا خودداری از ارائه مدارک کافی، منجر به تحریم عکاس توسط فیاپ می‌شود.

– اسامی عکاسانی که در اثر عدم پایبندی به قوانین فیاپ تحریم شده‌اند به شیوه‌های مختلف منتشر می‌شود تا قانون شکنی عکاس اطلاع‌رسانی شود.

 

۳- اختلاف: 
   در صورت وجود هرگونه اختلاف در مورد انطباق با شرایط فراخوان، پرداخت هزینه ثبت‌نام و یا موارد مرتبط با عکس‌ها (مانند دریافت، پذیرش، انطباق، نتایج کسب‌شده در داوری و جایزه)، تصمیم برگزارکننده و داوران در مورد پذیرفتن یا رد کردن عکس‌ها، تصمیم نهایی است. هرگونه تخلف و نقض شرایط فراخوان حتی اگر ناشی از عدم درک صحیح فراخوان نیز باشد، می‌تواند به مراجع رسمی مختلف گزارش شود و نیز می‌تواند منجر به حذف عکس‌های متخلف از این جشنواره و سایر جشنواره‌ها شود. تصمیم‌گیری در مورد موارد پیش‌بینی‌نشده به عهده برگزارکننده است. شرکت در جشنواره به منزله پذیرش شرایط جشنواره است.



۴- انطباق:

اگر برگزارکننده با دلیل قانع کننده تشخیص دهد که عکسی مطابق قوانین و فراخوان جشنواره نیست، می‌تواند عکس را از جشنواره حذف کند. عکس‌ها می‌بایست در چارچوب قوانین کشور باشد.
 
۵- جوایز: 
–  مجموعاً ۲۰۰۰ دلار جوایز نقدی

– در مجموع ۱۳۰ جایزه و تقدیر به بهترین عکس‌های ژانرهای مختلف اهدا می‌شود. عکس‌های برنده توسط برگزارکننده چاپ شده و به نمایش در می‌آیند.

– جایزه بهترین شرکت‌کننده: نشان آبی آسمانی فیاپ + نشان طلای خیام. ضمن معرفی عکاس، تمامی عکس‌های راه یافته و عکس پرسنلی وی در کتاب جشنواره چاپ خواهد شد.

– جایزه بهترین شرکت‌کننده خاورمیانه: نشان طلای خیام.
– جایزه بهترین شرکت‌کننده داخلی: نشان طلای خیام + پانزده میلیون ریال جایزه نقدی. بدیهی است که عکاسان داخلی می‌توانند برنده جوایز بخش بین‌الملل هم باشند. برنده این جایزه، در صورتیکه سایر شرایط مورد نظر فیاپ برای عضویت در هیئت داوران را داشته باشد، جز هیئت داوران دوره بعد جشنواره خواهد بود.

– جوایز بهترین شرکت‌کننده جشنواره، خاورمیانه و داخلی به شرکت‌کننده‌هایی داده می‌شود که بیشترین پذیرش را در شش بخش داشته باشند، همچنین جوایز کسب شده افراد نیز در محاسبه مجموع امتیازات، در نظر گرفته می‌شود. در صورتی که مجموع امتیازات دو شرکت‌کننده برابر باشد، شرکت‌کننده که زودتر ثبت‌نام کرده باشد، برنده خواهد شد. زمان پرداخت هزینه ثبت‌نام مبنای محاسبه است.

– جایزه بهترین کلوپ: نشان طلای خیام
– جایزه بهترین عکس نجوم: نشان طلای خیام 
– جایزه بهترین عکس خلاقه در هر بخش
– جوایز دبیر جشنواره: مدال‌های طلا، نقره و برنز فوکوس (دو مدال با موضوع آزاد و یک مدال به عنوان جایزه یوز ایرانی) جایزه یوز ایرانی به بهترین عکس شیر، ببر، پلنگ و یا یوزپلنگ تعلق خواهد گرفت. (ترجیحاً عکسی از فریاد شیر) فایل این عکس می‌بایست قابلیت چاپ با کیفیت در اندازه ۱٫۵ متر یا بیشتر داشته باشد.

 
جوایز هر بخش:
– مدال های طلای فیاپ و PSA

– نشان‌های نقره و برنز خیام

– نشان‌های طلا، نقره و برنز کمال‌الملک

– ۲ روبان افتخار فیاپ

– ۱۱ تقدیر 

(تعداد نشان های خیام و کمال الملک و تقدیرها بر اساس ضوابط PSA و با توجه به تعداد تخمینی شرکت کنندگان محاسبه شده است.)



۶ هزینه ثبت‌نام برای عکاسان ایرانی:

ثبت‌نام با تخفیف تا ۳۱ شهریور:

– ۱ تا ۳ بخش: ۵۰ هزار تومان (معادل ۱۳ دلار)

– ۴ تا ۶ بخش: ۶۰ هزار تومان (معادل ۱۶ دلار)



– ثبت‌نام عادی تا ۲ دی:

۱ تا ۳ بخش: ۶۰ هزار تومان (معادل ۱۶ دلار)

۴ تا ۶ بخش: ۷۰ هزار تومان (معادل ۱۹ دلار)



– هزینه ثبت‌نام برای عکاسان غیرایرانی:

 ۱ تا ۳ بخش: ۳۵ دلار

۴ تا ۶ بخش: ۴۰ دلار



–  تغییر مهم نسبت به دوره های پیشین: کتاب پنجمین دوره جشنواره توسط پست سفارشی به آدرس شرکت‌کنندگان ارسال می‌شود و از این پس توزیع کتاب توسط نمایندگان جشنواره در شهرستان‌ها نخواهد بود. البته گزینه دریافت کتاب از دبیرخانه نیز در فرم ثبت‌نام وجود دارد که در صورت انتخاب آن، ده هزار تومان از هزینه ثبت‌نام کسر خواهد شد.

– بر اساس قوانین فیاپ و PSA تمامی شرکت‌کنندگان موظف به پرداخت هزینه ثبت‌نام، جهت تأمین بخشی از هزینه‌های چاپ کتاب و جشنواره می‌باشند و در ازای آن، کتاب جشنواره به تمامی شرکت‌کنندگان اهدا خواهد شد. به عبارت دیگر صرف‌نظر از اینکه عکس‌های شرکت‌کننده در جشنواره پذیرفته شده باشد یا خیر، برگزارکننده موظف به اهدا کتاب جشنواره به وی است. (حتی شرکت‌کنندگانی که عکسشان در جشنواره پذیرفته نشده هم کتاب را به‌صورت رایگان دریافت خواهند کرد.)

– شرکت‌کنندگان دوره‌های پیشین جشنواره که تاکنون کتاب خود را دریافت نکرده‌اند برای اطلاع از روش و مکان دریافت کتاب خود به بخش اخبار سایت مراجعه کنند.

‌- قیمت فروش کتاب در کتاب فروشی‌ها پنجاه هزار تومان خواهد بود. شرکت‌کنندگانی که مایل به خرید نسخه‌های اضافی کتاب می‌باشند می‌توانند کتاب را به قیمت چهل هزار تومان خریداری کنند. این تخفیف تنها شامل افرادی است که عضو فیاپ باشند و یا در جشنواره شرکت کرده باشند.



۷- اعلام نتایج

 نتایج هر شرکت کننده به ایمیل وی ارسال خواهد شد. شرکت کنندگان باید در فرم ثبت نام یک ایمیل صحیح ثبت کرده و مطمئن شوند که در تنظیمات ایمیلشان، ایمیل Result@khayyam.Photo به عنوان غیر اسپم تنظیم شده باشد.



۸- تعاریف:



الف) تعاریف فیاپ:

   – 
عکس تک رنگ:  یک عکس سیاه و سفید که شامل خاکستری کاملا تیره (سیاه) تا خاکستری کاملا روشن (سفید) و دامنه ای از تن های مختلف خاکستری است یک عکس تک رنگ محسوب می شود. یک عکس سیاه و سفید که بجای تن های خاکستری دارای تن های یک رنگ دیگر باشد نیز عکس تک رنگ محسوب می شود و می توان آنرا در بخش سیاه و سفید شرکت داد، چنین عکسی را می توان در کاتالوگ نمایشگاهی با پاتروناژ فیاپ بصورت سیاه و سفید چاپ کرد. به بیان دیگر، یک عکس سیاه و سفید که بخشی از آن دارای تن یک رنگ دیگر باشد و یا با افزودن یک رنگ، به عکس رنگی (چند رنگ) تبدیل می شود و باید در بخش رنگی شرکت داده شود. چنین عکسی در کاتالوگ نمایشگاهی با پاتروناژ فیاپ باید بصورت رنگی چاپ شود.



   – عکس سنتی: یک عکس سنتی باید محتوای اولیه عکس را با حداقل تنظیمات نگه داشته باشد، واقعیت صحنه را نباید تغییر داده و می بایست طبیعی بنظر برسد. بازچینی، جابجایی، افزودن و یا حذف اجزای عکس ممنوع بوده و تنها کراپ کردن مجاز است. با رعایت شرایط بالا، می بایست هر تلاشی به کار گرفته شود تا سطح هنری، در تمامی عکس ها، افزایش یابد.



ب) تعاریف PSA:

   عکس ارسالی باید توسط خود عکاس بر روی امولسیون عکاسی (نگاتیو یا اسلاید) و یا بصورت دیجیتالی عکاسی شده باشد (به عبارت دیگر عکس باید از برخورد نور به امولسیون عکاسی (نگاتیو یا اسلاید) و یا حسگر دیجیتال به‌وجود آمده باشد). به جز در بخش‌های طبیعت، فوتوژورنالیسم و عکس‌های سفر که دستکاری عکس در آنها مجاز نیست، در سایر بخش‌ها عکس را می‌توان با استفاده از تکنیک‌های سنتی، الکترونیکی و یا تکنیک‌های گرافیکی کامپیوتری دستکاری کرد، اما تمام اجزا مورد استفاده باید توسط خود عکاس، عکاسی شده باشد و محتوای عکس غالب باشد. خروجی نهایی باید بر روی کاغذ عکاسی چاپ شده و یا فایل دیجیتال عکس باشد. در سایر بخش ها عکس را می توان با استفاده از تکنیک های سنتی، الکترونیکی و یا تکنیک های گرافیکی کامپیوتری دستکاری کرد، اما تمام اجزا مورد استفاده باید توسط خود عکاس، عکاسی شده باشد و محتوای عکس غالب باشد. خروجی نهایی باید بر روی کاغذ عکاسی چاپ شده و یا فایل دیجیتال عکس باشد.



   – عکس تک رنگ: عکسی تک رنگ محسوب می‌شود که احساس فاقد رنگ بودن را منتقل کند (به عنوان مثال فقط دارای تنالیته‌های خاکستری است که تنالیته‌های خاکستری می‌تواند شامل سفید خالص و سیاه خالص نیز باشد.) یا احساس عکس خاکستری را منتقل می‌کند که در تمام عکس دارای تنالیته فقط یک رنگ است. (به عنوان مثال سپیا، قرمز، طلایی و غیره.) یک عکس خاکستری یا عکسی دارای چند رنگ که تغییر یافته و یا احساس تغییر یافتن را منتقل می‌کند (از راه ایجاد تنالیته موضعی، دارای چند تن رنگی بودن یا دارای نقاط رنگی مختلف بودن)، مطابق تعریف، عکس تک رنگ نبوده و جز عکس رنگی طبقه بندی می‌شود. 



   – عکس خلاقه: خلاقه «تغییر واقعیت» است. عکس باید به طور مشهود تغییر در فرم، شکل، رنگ طبیعی و یا ترکیبی از این سه عامل را نشان دهد. عکس‌های HDR که تغییری در این سه عامل را نشان ندهند، به عنوان خلاقه محسوب نمی‌شوند.عکس خلاقه را می‌توان با استفاده از تکنیک‌های سنتی، الکترونیکی و یا تکنیک‌های گرافیکی کامپیوتری دستکاری کرد، اما تمام اجزا مورد استفاده باید توسط خود عکاس، عکاسی شده باشد و محتوای عکس باید نسبت به کار گرافیکی انجام شده، غالب باشد. پردازش باید توسط خود عکاس صورت گیرد. خروجی نهایی باید بر روی کاغذ عکاسی چاپ شده و یا فایل دیجیتال عکس باشد. ممکن است برخی هنرمندان عکاس تعاریف دیگری برای عکاسی خلاقه داشته باشند، اما چون این جشنواره تحت امتیاز PSA است، الزاماً داوران مطابق این تعریف عکس‌ها را انتخاب خواهند کرد.



   – عکس‌های گردشگری (سفر): یک عکس سفری عکسی است که احساسی از یک زمان یا مکان، تصویر یک سرزمین، مردم آن سرزمین، یا یک فرهنگ در حالت طبیعی آن را نشان دهد. محدودیت جغرافیایی ندارد. عکس‌های فوق کلوزآپی که هویت زمان و مکان را از دست می‌دهد، عکس‌های استودیویی از مدل، یا دستکاری‌هایی در عکس، که باعث می‌شوند موقعیت واقعی نشان داده نشود قابل قبول نیستند. هیچ عنصری از عکس نباید جابجا، clon، اضافه، حذف،بازچینی و یا ترکیب شود. اجازه هیچ گونه تغییر و تبدیل و یا دستکاری وجود ندارد مگر تغییر اندازه عکس، کراپ (crop) ، تاریک یا روشن کردن و ترمیم رنگ اصلی صحنه. از هیچ فیلتر جلوه‌های ویژه نمی‌شود استفاده کرد. هرگونه شارپ کردن عکس باید طبیعی به نظر برسد.



استفاده از عکس‌ها:

– برگزارکننده مجاز به استفاده از تمام یا بخشی از عکس‌های پذیرفته شده در انتشارات مربوط به جشنواره، اعم از کتاب، سایت جشنواره و سایر موارد مرتبط با جشنواره است.

– با توجه به قوانین فیاپ پس از ثبت‌نام، امکان انصراف از شرکت در جشنواره و یا برگشت هزینه ثبت‌نام وجود ندارد. 



راه‌های ارتباطی و تماس:

– دبیرخانه دائمی جشنواره بین‌المللی عکس «خیام»: تهران، خیابان شریعتی، پایین تر از سیدخندان، کوچه موزه (بسطامی سابق)، پلاک ۳۵، واحد ۲، خانه هنر خیام (کلوپ عکس فوکوس)

– تلفن: ۸۸۵۱۸۴۵۷ (ساعات تماس ۸ تا ۱۶ – روزهای شنبه تا چهارشنبه)

– پست الکترونیک: khayyamexhibition2@gmail.com

– تلگرام و اینستاگرام جشنواره