جهان امروز جهان تعامل و دوست داشتن است و برای تقویت ارتباط بین ملتها و توسعه صلح و دوستی، گردشگری نقش محوری و اساسی دارد. شیراز بعنوان کلانشهری برخوردار از سابقه کهن مذهبی و تاریخی همواره بعنوان یکی از مقاصد اصلی گردشگری داخلی و خارجی به شمار میرود. از سوی دیگر سفر و سیاحت از منظر آموزههای دینی و قرآنی به عنوان عامل مهمی در رشد و توسعه جوامع انسانی مطرح شده است.
این همه در کنار انتخاب شیراز به عنوان پایتخت جوانان جهان اسلام که هدف اصلی آن ایجاد اتحاد و همبستگی بین امت اسلامی از طریق آشنایی و شناخت بیشتر کشورهای مسلمان از آداب و رسوم یکدیگر است و نیز لزوم معرفی چهره زیبای اسلام و تاریخ و تمکدن غنی کشورهای اسلامی به جهانیان دستمایهای شد برای برپایی جشنواره بین المللی عکس «شیراز امروز».
رئیس جشنواره: علیرضا پاک فطرت (شهردار شیراز)
دبیر جشنواره: هاشم مظاهری زاده (مدیرکل ارتباطات و امور بین الملل شهرداری شیراز)
دبیر اجرایی: اشکان پردل
دبیر علمی: امیر سبوکی
کارشناس دبیرخانه: علی اصغر صادقی، محمدرضا آقائی، وحید امیری
کارشناس امور بین الملل: یاسمین خلیقی
بخشهای جشنواره:
– بخش اول: گردشگری و زیارت
عکسهایی از اماکن، فضاها و آئینهای ملی و مذهبی ایران و دیگر سرزمینهای اسلامی که بتواند به معرفی و رونق گردشگری و جذب توریست بیانجامد و نیز پیامآور صلح و نمایانگر چهره مهر و زیبایی اسلام در جهان امروز باشد، مد نظر کمیته داوران در این بخش خواهد بود.
– بخش دوم: شهرنگار
توجه به فضای شهری شیراز امروز شامل ابنیه مدرن شهری، فضای سبز ونیز حضور مردم در فضاهای بانشاط شهری، همچنین فضاهای کسبوکار در این بخش به داوری گذاشته میشود.
– بخش سوم: مهربانی اینجاست
با توجه به اهمیت اخلاق حسنه که ریشه در اعتقادات دینی و سیره عملی رسول اکرم (ص) دارد و در تاریخ و فرهنگ ایرانی نیز همواره مورد توجه قرار داشته، این بخش تمام جلوههای مرتبط با سبک زندگی اسلامی، آداب اجتماعی، فرهنگ شهروندی و هرآنچه تصویرگر جلوههایی از رفتار صحیح و حسنه در این حوزهها بوده و منحصراً با استفاده از تلفن همراه ثبت شده باشد را مد نظر قرار میدهد.
آییننامه جشنواره:
– شرکت در این جشنواره برای همگان آزاد است.
– جشنواره جهت سهولت عکاسان غیرشیرازی در ارتباط بیشتر با موضوع بخش شهرنگار، از ۱۱ تا ۱۵ اردیبهشتماه سال ۹۶ اقدام به برگزاری یک اردوی عکاسی میکند. عکاسان در این اردو به مدت ۵ شب میهمان جشنواره هستند و تمامی هزینههای اقامت آنها بر عهده جشنواره است. انتخاب عکاسان شرکت کننده در اردو با توجه به کارنامه عکاسی شرکتکنندگان و به وسیله ارسال دعوتنامه از طرف این جشنواره صورت میپذیرد.
– جهت ثبتنام برای اردوی عکاسی ذکر شده، عکاسان باید در زمان مقرر نسبت به ارسال رزومه عکاسی خود به رایانامه رسمی جشنواره به نشانی shiraz.emrooz.fes@gmail.com اقدام کنند. دبیرخانه در انتخاب افراد دعوت شده به اردو و یا ارسال دعوتنامه به سایر عکاسان آزاد است.
– در بخش «شهرنگار»، عکاسی بهصورت رقابتی بوده و کلیه عکاسان شرکت کننده اعم از شیرازی، ملی و بینالمللی حاضر در اردو ملزم به ثبت اطلاعات شخصی و دوربین خود در نرم افزار جشنواره در زمان برگزاری اردو هستند. دبیرخانه از پذیرش آثار خارج از ضوابط فوق از شرکتکنندگان معذور است.
– بخش «گردشگری و زیارت» برای کلیه شرکتکنندگان جشنواره در نظر گرفته شده است. تصاویر این بخش میبایست طی دو سال گذشته تهیه شده باشد.
– در بخش «عکاسی با تلفن همراه» آثار بر اساس نظر هیئت داوران و از بین آثاری که با هشتگ #شیراز_امروز و با تگ شدن نشانی اینستاگرام جشنواره در فضای اینستاگرام درج شده باشد انتخاب و داوری خواهد شد. لازم به ذکر است که تصاویر درج شده که تنها به وسیله تلفن همراه کاربرانن تهیه شده باشد مورد قبول بوده و کاربر ملزم به ارائه فایل اصلی اثر در صورت پذیرش به دبیرخانه است.
– شرکت در بخش «عکاسی با تلفن همراه» برای کلیه کاربران آزاد است. لذا محدودیتی برای تعداد اثر ارسالی توسط عکاس در این بخش وجود ندارد و تعداد اثر آپلود شده در این بخش کاملا آزاد و نامحدود است.
– برای شرکت در بخش «عکاسی با تلفن همراه» ، لطفا حساب کاربریتان در اینستاگرام، پابلیک (عمومی) باشد، چرا که مطابق قوانین اینستاگرام، عکس هایی که توسط حسابهای پرایوت (خصوصی) بارگزاری و هشتگ میشوند، فقط برای خود آن کاربر قابل رویت است و ما امکان دیدن آن عکس را نداریم. لذا از پابلیک بودن حسابهای کاربریتان در اینستاگرام اطمینان داشته باشید. و یا چنانچه قصد ندارید حساب فعلی اینستاگرام تان را پابلیک کنید، پیشنهاد میشود با افتتاح حساب کاربری جدید در اینستاگرام که مخصوص انتشار عکسهای این جشنواره باشد، به یک حساب کاربری پابلیک دسترسی داشته باشید.
– عکاسان میبایست پس از ثبت نام اولیه، آثار خود را حداکثر تا ساعت ۲۳:۵۹ روز۱۵ اردیبهشتماه ۹۶ در سایت رسمی جشنواره بارگذاری کنند. پذیرش آثاری که بعد از تاریخ اعلام شده ارسال شود، مقدور نیست.
– هر عکاس میتواند حداکثر ۷ اثر در هر بخش به صورت تک عکس (بهجز در بخش «مهربانی اینجاست») به دبیرخانه ارسال کند.
– در بخشهای غیر موبایلی: عکسهای رنگی و مونوکروم باید به صورت یک فایل Jpeg با حالت رنگی RGB که اندازه ضلع بزرگ آن حداقل ۱۵۰۰ pixel باشد با نسبت (۲ به ۳) یا (یک به یک)، ارسال شوند و Dpi عکسها حداکثر ۷۲ pixel باشد. کیفیت (Quality) عکس نیز در خروجی فتوشاپ از عدد ۱۰ کمتر نباشد.
– دبیرخانه جشنواره از پذیرش آثاری که بصورت پانوراما ارسال میشود، معذور است.
– دستکاری و ویرایش ساختاری در عکسها مجاز نیست و عکاسان تنها میتوانند در حد استانداردهای پذیرفته شده عکاسی مستند و فتوژورنالیسم اقدام به ویرایش و ادیت عکسها بکنند. ویرایش عکسها تنها در حدی که به اصالت تصویر خدشه وارد نکند مورد قبول است. هیچگونه ترفندی که جنبه مستند بودن عکس را مخدوش کند، مورد قبول نیست.
– اصلاح رنگ، کنتراست، تیرگی و روشنی، کراپ در عکسها در حدی که اصالت عکس را تغییر ندهد قابل قبول است. تشخیص نهایی این مساله به عهده هیات داوران است.
– انتظار میرود از ارسال عکسهایی که قبلا به جشنوارههای داخلی و خارجی ارائه شدهاند، خودداری شود.
– پس از داوری در صورت راهیابی اثر، فایل اصلی عکس برای نمایشگاه و چاپ در کتاب باید ارائه شود، بدیهی است عدم تحویل فایل اصلی، منجر به حذف عکس از جشنواره میشود.
– به تمامی عکاسانی که آثارشان بعد از داوری به نمایشگاه راه پیدا کنند، کتاب جشنواره، حق تالیف (بجز آثار برگزیده) و گواهی شرکت تعلق خواهد گرفت. حق التالیف هر اثر ۵۰ دلار است.
– آثار راه یافته به نمایشگاه در خرداد ماه ۹۶ به نمایش در خواهد آمد. بدیهیست امکان تغییر تعداد آثار به نمایش در آمده در نمایشگاه و کتاب جشنواره با توجه به محدودیتهای فضای نمایشگاهی وجود دارد و انتخاب آثار نمایشگاه بر عهده دبیرخانه جشنواره است. لازم به ذکر است تصاویر بخش «مهربانی اینجاست» به دلیل محدودیتهای چاپی بصورت کلاژ در یک تصویر واحد در نمایشگاه به معرض دید گذاشته میشود.
– در طول برگزاری جشنواره نشستهای آموزشی برگزار میشود.
– رای هیات داوران قطعی است و هیچگونه اعتراضی پذیرفته نیست و تصمیمگیری در مورد مسایل پیشبینی نشده بر عهده برگزار کننده است.
– ارسال اثر به معنای پذیرش تمامی مقررات این جشنواره بوده و شرکتکننده در جشنواره به عنوان عکاس و مالک اثر شناخته میشود و مسئولیت هرگونه دعوی در باب مالکیت اثر از عهده جشنواره خارج است. مسئولیت حقوقیکیفری و مدنی ناشی از هرگونه کپی برداری توسط عکاس بر عهده وی است.
هیئت داوران:
اسامی با توجه به حضور داوران بینالمللی متعاقباً اعلام خواهد شد.
جوایز:
– بخش گردشگری و زیارت:
نفر اول: لوح تقدیر و تندیس جشنواره به همراه ۱۵۰۰ دلار
نفر دوم: لوح تقدیر و تندیس جشنواره به همراه ۱۰۰۰ دلار
نفر سوم: لوح تقدیر و تندیس جشنواره به همراه ۵۰۰ دلار
۵ نفر شایسته تقدیر: لوح تقدیر به همراه ۲۰۰ دلار
– بخش شهرنگار:
نفر اول: لوح تقدیر و تندیس جشنواره به همراه ۱۵۰۰ دلار
نفر دوم: لوح تقدیر و تندیس جشنواره به همراه ۱۰۰۰ دلار
نفر سوم: لوح تقدیر و تندیس جشنواره به همراه ۵۰۰ دلار
۵ نفر شایسته تقدیر: لوح تقدیر به همراه ۲۰۰ دلار
– بخش مهربانی اینجاست:
به ۲۰ نفر اول هرکدام لوح تقدیر جشنواره به همراه ۱۰۰ دلار
تقویم جشنواره:
– ارسال سابقه عکاسان جهت شرکت در اردوی عکاسی: ۱۳ تا ۲۳ فروردین ماه ۹۶
– اعلام نتایج شرکتکنندگان در اردو: ۲۸ فروردین ماه ۹۶
– برگزاری اردوی عکاسی: ۱۱ تا ۱۵ اردیبهشت ماه ۹۶
– آخرین مهلت ارسال آثار: ۱۵ اردیبهشت ماه ۹۶
– آغاز مراحل داوری: ۱۹ اردیبهشت ماه ۹۶
– آئین نکوداشت برگزیدگان: ۲۲ اردیبهشت ماه ۹۶
– افتتاح نمایشگاه: ۲ خرداد ماه ۹۶
– آیین اختتامیه نمایشگاه: ۵ خرداد ماه ۹۶
راههای ارتباطی و تماس:
دبیرخانه جشنواره: شیراز، میدان شهدا، خیابان دهنادی، کوچه گلشن، اداره کل ارتباطات و امور بین الملل شهرداری شیراز
تلفن: ۰۷۱۳۲۲۲۹۸۲۳
پست الکترونیک: shiraz.emrooz.fes@gmail.com
وبسایت جشنواره