بسم الله الرحمن الرحیم
روح لطیف و فطرت خدا باور و معنویت گرا از ودیعه های بی بدیل خداوندی است. و دیعه ای که درمراحل گوناگون و مسیر تکوینی زندگی به شکل های گوناگون تجلی کرده و به تناسب محیط فرهنگی، خانواده و جامعه، قوت و ضعفهایی می یابد اما بدون تردید دوران کودکی از این حیث که طینت پاک، آلوده کژیها و پلشتیها نگردیده، نمایه ای روشنتر از فطرت و باورهای پاک انسانی و اندیشه های پر طراوت و با نشاط اوست و آن سان که چنین زمینه ای با تعالیم، باورها و اندیشه های زلال اسلامی پیوند می خورد آثار مبارک و نافذ خود را تا اعماق وجود نهادهای پاک سیرت رخنه می دهد و قالبهای برگرفته از تعیین زمان ها و مکان ها را در هم می شکند و روشنایی بخش عالم ظلمت و زشتی خواهد بود .
در چنین فضا و باوری اولین جشنواره عکس کودک و معنویت شکل گرفت. گروه داوران ضمن تقدیر از این اقدام ارزشمند که با در نظر گرفتن هنر عکاسی که با برخورداری از قابلیتها و گستره تأثیر گذار آن می تواند قالب مناسبی برای بیان این مفهوم باشد و با آرزوی تداوم برنامه ریزیهای مناسب برای نیل به ایجاد جریان فرهنگی – هنری موثر و ماندگار در این حوزه ، به مسؤلین ذیربط پیشنهاد می نماید که با چاره اندیشی لازم تلاش بایسته رابرای تشکیل و ساماندهی دبیر خانه ثابت مصروف کنند. دبیرخانه مزبور می تواند در استمرار و برنامه ریزیهای مناسبتر و تخصصی تر، ساماندهی برنامه های گوناگون مرتبط در طول سال، بازخوان تجربه های صورت گرفته مشابه در جامعه فرهنگی و هنری کشور و تنظیم تقویم ثابت و منظم برای اجرای دوره های آتی فعالیت نماید. از این رهگذر می توان به بالندگی و تأثیر گذاری این فعالیت ارزشمند در پیکره فرهنگ و هنر جامعه امیدوار بود.
گروه داوران همچنین ضمن تشکر از حضور دلگرم کننده هنرمندان عکاس کشور در اولین دوره، توجه ایشان و سایر علاقه مندان را به این نکته مهم جلب می نماید که مفهوم و مصادیق معنویت و تجلی آنها در آینه پاک ضمیر کودکان بسیار گسترده تر از آن است که به برخی مناسک و مراسم مذهبی و به ویژه عزاداریها محدود شود. بلکه با کمترین جستجو و نکته بینی می توان جلوه های متنوع و زیبای آن را در عرصه های گوناگون زندگی فردی و اجتماعی کودکان جستجو کرد و به تصویر کشید. از اینرو گروه داوران به دلیل نزدیکی مضمون و کیفیت آثار در بعضی از بخشها آثار برتر را را واجد رتبه و ویژگیها مشترک شناختند.
دیگر نکته آن که متأسفانه به دلیل فرصت اندک برای حضور جامعتر عکاسان در برخی از بخشهای اعلام شده آثار منتخب در برگیرنده کمیت، کیفیت، تنوع مطلوب و در خور موضوع نبود، بهمین خاطر هیأت داوران در بخش پیامبر اعظم نتوانستند اثری را برای نمایشگاه انتخاب نمایند، که با هماهنگی صورت گرفته جوایزآن به بخش مقاومت مردم فلسطین و لبنان تعلق گرفت، که امید می رود با پیش بینی زمان مناسبتر و برنامه ریزی هدفمندتر و دقیق تر در زمینه تولید و ارائه آثار جدی تر شاهد این نقیصه نباشیم .
گروه انتخاب و داوری آثار، مرکب از آقایان مجتبی آقایی، محمد اسلامی راد و فرهاد سلیمانی با بررسی ۲۷۸۰ اثر رسیده از ۵۷۱ هنرمند عکاس که آثارشان را با موضوع اصلی کودک و معنویت و در بخش ویژه با دو موضوع سال پیامبر اعظم و مقاومت مردم فلسطین و لبنان مجزاء ارسال کردند، و با صرف وقت و دقت لازم آثار را ارزیابی کرد، با عنایت به ویژگی های فنی و انطباق آثار با مضمون و مـوضوع هـر بخش و اصـل نوآوری و خلاقیت که از بارزترین ویژگیهای هنر عکاسی است در نهایت ۷۷ اثر از ۵۸ عکاس را برای نمایشگاه برگزید.
ازخداوند متعال توفیق روز افزون خدمتگزاران فرهنگ و هنر این مرز بوم را مسئلت می نمایم.
هیئت داوران اولین جشنواره عکس کودک و معنویت
مجتبی آقایی ، محمد اسلامی راد ، فرهاد سلیمانی
آذر ۱۳۵۸ – تهران