” هوالمصور”
کمان زیبای هفت رنگ بارها در آسمان هفت استان ساحلی جغرافیای پهناور ایران عزیزمان شکل گرفته و ما را برآن داشته تا با نگاهی عمیق نظاره گر تقابل نور و آب باشیم و به همراهی آب و آبادانی بیاندیشیم و تلاش دریائیان دریادل را که جلوه ای زیبا از جلوه های زندگی و اجتماع است را در کنار گنج روان شاهد باشیم و امیدمان انتشار آنچه باشد که در دل داریم. گفتنی های بسیار از زندگی، زیبایی، اتفاق، تلاش و امیدها در قالب چهارگوش عکس هایمان.
هیات داوران سومین جشنواره عکسهای دریایی ایران ضمن اعلام خرسندی، مراتب تشکر و قدردانی خود را از استقبال قابل توجه هنرمندان عکاس از سومین جشنواره عکسهای دریایی(با توجه به محدودیت زمانی اعلام فراخوان تا آخرین مهلت دریافت آثار) اعلام می دارد. و از زحمات بیدریغ برنامه ریزان، برگزارکنندگان و تلاش همراه با شور وجدیت دبیر محترم جشنواره برای برپایی شایسته جشنواره نیز قدردانی می نماید. و برخود لازم می داند تا نکات زیر را یادآور گردد.
الف ) سومین جشنواره عکسهای دریایی ایران با همت سازمان بنادر و کشتیرانی و با هدف ادامه حرکت زیبا ونوپا شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران که آغازگر آن بوده است برگزار گردیده و امید است که این حرکت ارزشمند فرهنگی در هر دوره به مراتب بالاتری صعود نموده و با پشتوانه قوی تصویری از مناطق ساحلی و دریایی کشور به جشنواره ای ایده آل و بین المللی نزدیکتر شود.
ب) در سیاست اعلام شده از سوی دبیرخانه سومین جشنواره مقرر گردیده بود حداکثر ۱۵۰ عکس برای نمایشگاه انتخاب شود که به دلیل حجم بالای آثار رسیده هماهنگی گردیده تا عکسها به ۱۶۶ قطعه افزایش پیدا کند.
ب) در بسیاری از آثار ارسالی اصول زیباشناسی و ترکیب بندی در سطح قابل قبولی رعایت گردیده ولی محدودیت ذکر شده باعث گردید تا بسیاری از عکسهای مناسب انتخاب نگردند و این عدم انتخاب به معنای غیرقابل قبول بودن آنها نیست.
ج) با توجه به تجربه سه دوره برگزاری جشنواره انتظار می رود که در چهارمین جشنواره سیاست های کلی سازمان بنادر و کشتیرانی برای مشخص نمودن حوزه فعالیت و جغرافیای عکاسی، متناسب با فراخوان و ایجاد زمینه های کاری عکاسان بطور دقیق اعمال گردد. تا داوران با آسودگی خاطر بیشتر به امر داوری و قضاوت بپردازند (بطور مثال تعریف از کشتی،بندر، طبیعت و …. ) که این موضوع ضرورت ایجاد یک شورای سیاست گذاری مستقل را می طلبد.
در این زمینه می توان به دو مورد از حرکت هایی که به تقویت جشنواره چهارم کمک می کند اشاره نمود.
۱- ایجاد فرصت برای عکاسان توسط متولیان امور دریایی، راه اندازی سفر گروهی عکاسان و فراهم کردن امکان حضور در بنادر، مانورها و مراسمهای دریایی و غیره
۲-آموزش و تولید مقالات تحقیقی که گستره صحیح و علمی ، بنادر، کشتیرانی و حوزه مورد نظر را مشخص نماید ، تا این مقالات به عنوان فاز مطالعاتی برای عکاسان قابلیت بهره برداری داشته باشد.
ه) تعدادی از آثار ارسالی با بخشهای جشنواره غیر مرتبط بودند که علیرغم کیفیت مناسب به دلیل عدم تناسب با موضوع در بخش مورد نظر از گردونه رقابت خارج گردیدند.
و) تعدادی از آثار در نحوه ارائه، فاقد کیفیت مناسب، چاپ، پرینت و ابعاد بودند که در مقایسه با دیگر آثار حذف گردیدند. جا دارد هنرمندان محترم در عرضه و ارائه آثار خود دقت لازم را بکار گیرند.
تعداد آثار راه یافته به نمایشگاه از میان ۴۰۹۲ قطعه عکس ارسالی از ۶۸۴ عکاس بدین شرح است:
•بخش بندر و کشتی ۳۵ قطعه عکس از میان ۶۵۲ قطعه عکس ارسالی
•بخش طبیعت و محیط زیست ۴۰ قطعه عکس از میان ۸۸۷ قطعه عکس ارسالی
• بخش انسان و دریا ۴۹ قطعه عکس از میان ۱۴۰۰ قطعه عکس ارسالی
•بخش آزاد (در حوزه های مرتبط با موضوع دریا) ۴۲ قطعه عکس از میان ۱۱۵۳ قطعه عکس ارسالی
با تشکر، هیات داوران سومین جشنواره عکسهای دریایی ایران
محمد اسلامی راد/ سیدعباس میرهاشمی/ سعید صادقی/ فرهاد فخریان/ فرهاد سلیمانی اسعد نقشبندی/ امیرعلی جوادیان
برگزیدگان سومین جشنوار عکسهای دریایی ایران فردا طی مراسمی معرفی و جوایز آنها اهداء خواهد شد.