۱- آندریاس گرسکی Andreas Gursky (متولد ۱۹۵۵)
جدای از رکوردهای فروش آثارش در دنیای عکاسی هنری، گرسکی عکاسی است که جهان معاصر را به شیوهی فریبنده به تصویر میکشد. عکسهای او مکانهایی را تصویر میکنند که وجود ندارند.
چطور؟
البته که به کمک دستکاریهای دیجیتالی! او محلهای عادی و معمولی را دستکاری میکند تا به زیباییشناسی یا نگاه شخصی خودش برسد.
به گفتهی خودش علت این کار او این است که برخی عناصر در این محیطهای عادی اذیتش میکنند.
تمامی عکسهای او ابعاد بزرگ یا نقطهی دید مرتفع ندارند، اما با این حال این از ویژگیهای عکسهای گرسکی است.
باید صادقانه بگویم که در ابتدا با کار او چندان ارتباط برقرار نکردم. اما با چندباره بررسی کردن آثارش رفتهرفته بسیار به او علاقهمند شدم.
به جرأت میتوانم بگویم هنگامی که به عکسها خیره میشوم، انگار در حال نگاه کردن به نقاشیهای پالاک هستم، با این تفاوت که میفهمم موضوع از چه قرار است. ممکن است برخی درک درستی از نقاشیهای پالاک داشته باشند، اما فهم من از هنر آبستره چندان نیست که دقیق نقاشیهایش را درک کنم، از نگاه کردن به آنها لذت میبرم گرچه مطلب چندانی دستگیرم نمیشود. برخلاف این نقاشیها، عکسهای گرسکی را توانستهام بهخوبی بفهمم.
برای تماشای آخرین مجموعهی گرسکی با نام «آمازون» به سایت او رجوع کنید.
آندریاس گرسکی در اینترنت:
– سایت شخصی
– آندریاس گرسکی در Artsy
– تاثیرگذارترین عکسهای همه دوران – 99cent
Andy Warhol متولد سال ۱۹۲۸ عمری تقریبا کوتاهی داشت و در ۵۹ سالگی در سال ۱۹۸۷ درگذشت. مشهورترین هنرمندی که زود تر از بقیه متوجه یکنواختی زندگی بشر در قرن بیستم شد. همه جا تکرار و همه جا تولیدات کارخانه ائی سری و تولید انبوه. آمریکا مظهر زندگی نوین بود و خطوط تولید ابتداء در کارخانه های آمریکائی ابداع شدند.
Andreas Gursky 27 سال بعد از تولد اندی وارهول در سال ۱۹۵۵ در شهر لایپزیگ آلمان شرقی به دنیا آمد که آن زمان تحت رژیم کمونیستی اداره میشد.بعد ها با خانواده به آلمان غربی مهاجرت کردند. پدر و پدر بزرگ گورسکی هر دو عکاس حرفه ائی بودند. گورسکی تا حدودی روش کارش مثل وارهول است البته ا این تفاوت که بعدی مسحور کننده به کارهایش میدهد. عکس وی از پیست مسابقات اتومبیل رانی و یا فروشگاه های بزرگ پر از کاملا بیشتر از نکه هشدایر بر یک نواخت سازی زندگی باشد بیشتر تمجید از زندگی نوین به سبک رژیم های کمونیستی دوران جنگ سرد اروپای شرقی است.
استقبال از کارهای گورسکی شاید به دلیل مهارت وی در ادیت عکس ها و کاستن از تلخی تکرار در زندگی مدرن باشد. میتوان فروشگاه بزرگ با تولیدات یک نواخت را به شکل تابلوئی رنگی آبستره عکاسی کرد. شاید بزرگترین طنز کارهی گورسکی تکرار همان کارهای اولیه اش باشد. گورسکی همون ایده اولیه را درصحنه های مختلف به کار میگیرد. هنوز اتفاق مهمی در کارهایش نیفتاده و خودش به کارخانه تولید انبوه عکس های تکراری تبدیل شده.