حفظ آثار تاریخی به لحاظ طیف وسیعی از مزایای فرهنگی و اجتماعی دارای اهمیت است و غرور مدنی جوامع را ارتقا میدهد.
گردشگری فرهنگی، در صورت هدفمند بودن، هم به لحاظ مالی و هم بهعنوان عاملی برای برانگیختن علاقه و جلب حمایت برای حفاظت از اماکن تاریخی ارزش دارد. استفاده مجدد از بناهای تاریخی در راستای کارکردهای گردشگری میتواند به آنها عملکردی زنده ببخشد و میتوان از این میراث بهعنوان ابزاری استفاده کرد که نسلهای آینده را قادر به قدردانی و تداوم حفاظت از آنها میکند، که همین عامل منجر شد در طرح پیش رو، کاخ تچر به منظور مکان برگزاری نمایشگاه انتخاب گردد.
نمایشگاه عکس تصویر میراث، نمایشگاهیست متشکل از ۲۵ اثر از ۲۳ عکاس، که تعدادی از این هنرمندان برای نخستین بار است که در یک حرکت گروهی گرد هم آمدهاند.
پس از انتشار فراخوان، تعداد ۲۳۴ اثر از ۹۶ عکاس به دبیرخانه رسید که از این میان، ۲۵ اثر از ۲۳ عکاس جهت ارائه در نمایشگاه انتخاب شد.
در بررسی و انتخاب عکسها، علاوه بر جنبههای زیباییشناسانه، تنوع تصاویر هم از درجه اهمیت زیادی برخوردار بوده است.
اسامی هنرمندان صاحب اثر در نمایشگاه به ترتیب زیر است:
آلفرد یعقوبزاده، خسرو معماری، محمدامین دانشور، بابک بردبار، حسن غفاری، سعید محمودی ازناوه، حسین کریمزاده، سعید عربزاده، اسحاق آقایی، مهگان فرهنگ، فاطمه نهاری، طاهره رخبخش زمین، سهراب کاوه، حسین خسروی، فرشید احمدپور، هادی دهقانپور، سروش نفیسی، میلاد نعلبندیان، علی رایگان، مجید بازایی، فرشید اشکر، فرزاد اشکر، سامان باقری،
نمایشگاه عکس «تصویر میراث» همزمان با هفته میراث فرهنگی افتتاح شده و از تاریخ ۳۱ اردیبهشت ماه تا ۴ خرداد ماه در محل کاخ تچر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید در معرض دید گردشگران قرار خواهد گرفت.
این نخستین بار است که نمایشگاهی در کاخ تچر برگزار میشود. نمایشگاهی که هم به لحاظ تاریخی و هم بهعلت منحصر به فرد بودن محل برگزاری، قطعا میعادگاه خاص اهالی فرهنگ و هنر خواهد بود.
فاطمه نهاری دبیر هنری و اجرایی نمایشگاه عکس «تصویر میراث» است.