حسن غفاری عکاس مستند و مردمنگار در مصاحبه با خبرگزاری موج، به موج منفی شکلگرفته در رابطه با برگزاری نمایشگاه «پرنسسهای کوره» واکنش نشان داد. او در این مصاحبه عنوان کرده است: «ما در اینجا با یک قضاوت زود هنگام مواجهایم و بهنظرم بهتر بود اجازهی نمایش آثار و شنیده شدن حرف هنرمند داده میشد. حتی اگر در مورد این کار اصطلاح «گدا گرافی» یا «هنر فقر» و یا «کاسبی از فقر» به کار برده شود، باید پرسید اشکال آن چیست اگر بتواند تأثیری در جهت مقابله با محرومیتها و فقر ایجاد کند؟»
این عکاس با مثال آوردن از داستانهای قدیمی شناختهشده، ادامه میدهد: «آیا منتقدان این نمایشگاه می توانند کتمان کنند که همهی کودکان رویاهایی دارند و در عالم رویاهای خود ممکن است شاهزادهای بشوند؛ همچنان که در داستانهایی مانند «سیندرلا» یا «شاهزاده و گدا» هم این اتفاق میافتد و یک نفر از قعر فقر و سختی به قصر و خوشبختی راه پیدا میکند؟ آیا میتوانند بگویند چرا برای همهی بچهها جشن تولدشان اهمیت دارد؟ چرا همه دختران دوست دارند در مجالس مهمانی و بهویژه عروسیشان، ولو برای چند ساعت، بهترین لباس را بر تن داشته باشند و بیش از همه دیده شوند؟ حتی اگر دقت کنیم دعای خیلی از پدران و مادران برای دخترانشان این است که او را در لباس عروسی ببینند؟ خب میتوان به این نتیجه رسید که این یک ویژگی ذاتی و طبیعی است که در همه بهویژه دختران وجود دارد و اگر یک هنرمند، حتی برای ساعتی آن را برایش محقق کند اشکال آن چیست؟»
او ادامه داد: «به نظر من به تصویر کشیدن رویاهای این کودکان، حتی برای دقایقی، مشکلی ندارد بویژه که تلنگری در مخاطب مرفه خود ایجاد کند؛ و اگر قرار است که برخوردی صورت بگیرد باید با آن معضل اجتماعی باشد و نه حرکت یک هنرمند و گالری که نیتشان نشان دادن این فاصله شدید طبقاتی است.»
این عکاس و مدرس عکاسی دانشگاه همچنین اشتباه را به گالریدار نسبت داده است. غفاری در این باره گفته: «البته ما با ویدئویی که مدیر گالری برای دعوت از مخاطبان به این نمایشگاه [منتشر کرده] روبهرو شدیم که انگار خود او بیش از همه در رویای «پرنسس» بودن سیر میکند. آرایش و لحنی عجیب که این را تداعی میکند که نگاهی فانتزی به این مقوله دارد و نمیداند که اهمیت مسأله تا چه حد است و در واقع تلاش و اثر هنرمند در خامدستی مدیر گالری مستحیل شد؛ اما این توجیهگر رفتار تند و مواجههی پرحجم با این نمایشگاه نمیتوانست باشد.»
حسن غفاری واکنشهای شکلگرفته در رابطه با این نمایشگاه را «مؤید تلاشی برای پاک کردن صورت مسأله» دانسته «و نه حل کردن آن» و در پایان خاطر نشان کرده که « اگر آثار امثال این هنرمند باعث شود تا فرد خیری اقدام به قبول فرزندخواندگی این کودکان کند یا اینکه با حمایتهایی که جذب میشود برخی از مشکلات آنها در زندگی حل شده و یا گوشهای از رویاهایشان محقق شود، کار موفق و درستی صورت گرفته است. البته مشروط به آنکه این فعالیت به یک نمایش ساده در محیط یک گالری محدود نشود و بتواند در سطح وسیعی مطرح شده و به اصلاحات اجتماعی کمک کند.»
«پرنسسهای کوره» نام نمایشگاهی است که قرار بود با نمایش پانزده عکس از علی صوفی، جمعه ۸ اسفند ۱۳۹۹ در گالری کاما افتتاح شود و بهمدت دو هفته ادامه داشته باشد. اما در آستانهی برگزاری این نمایشگاه، در اثر واکنشهای منفی گسترده نسبت به محتوای عکسهای بهنمایشدرآمده از کودکان در این نمایشگاه، گالری کاما از لغو این نمایشگاه خبر داد.
نقد برگزاری این نمایشگاه به قلم امید امیدواری را در اینجا بخوانید: «درباره «عکاسی سلاخی» در ایران».