دوشنبه ۲۲ دیماه ۹۳ کارگاههای تخصصی اولین روز برگزاری «ده روز با عکاسان» از سوی انجمن عکاسان تبلیغاتی و صنعتی ایران در خانه هنرمندان برگزار شد و در نوبت صبح آن محمد کرور کارگاهی با موضوع «از ایده تا اجرا در عکاسی تبلیغاتی و صنعتی» برپا کرد.
این کارگاه همچنین اولین کارگاهی بود که در سومین دوره این برنامه آغاز به کار میکرد. کرور در این این کارگاه با نشان دادن تصاویر به شرکتکنندگان به صورت عملی مباحث این شاخه عکاسی را معرفی کرد. روابط عمومی انجمن عکاسان ایران، بعد از پایان کارگاه گپ کوتاهی با او انجام داده که در زیر بازنشر میشود. او معتقد است عکاسی تبلیغاتی صرفا مواجه شدن با یک خدمت یا محصول نیست:
*ویژگی خاص عکاسی تبلیغاتی چیست و چه موضوعی آن را از دیگر زمینههای عکاسی جدا میکند؟
در عکاسی تبلیغاتی هنر در خدمت محصول و فکرتان است، برای آنکه باید منظور و مفهومی را در راستای جذب مخاطب و معرفی سوژه خود بکار ببرید. حالا این سوژه میتواند یک محصول یا یک خدمت باشد. بحث دانش و هنر در عکاسی تبلیغاتی مهم است.
*جایگاه عکاسی تبلیغاتی در ایران چگونه است؟
متاسفانه به عکاسی تبلیغاتی در ایران توجه زیادی نشده اما تحولی شروع شده است که من از بابت آن بسیار خوشحال هستم به خصوص تغییراتی در بحث ایموشنال کردن تبلیغات بوجودآمده است که در این کارگاه هم به آن تاکید شد. عکاسی تبلیغاتی صرفا مواجه شدن با یک خدمت یا محصول نیست بلکه بیشتر بحث ایجاد احساس در مخاطب است تا حس باورپذیری در او ایجاد شود. خوشبختانه این تحول شروع شده است، موقعیت گستردهای هم دارد و میتواند پیشرفت زیادی کند البته اگر به زمینههای آن فراهم شود و منش درستی در مورد آن صورت بگیرد.
*کارگاهی که برگزار کردید، چطور بود؟
خودم راضی بودم و کار سختی را انجام دادم البته بحثی که امروز ارائه شد، موضوعی نیست که بتوان طی ۲ ساعت آن را تشریح کرد. با اینهمه چون کارگاه بود و باید کار گروهی انجام میدادیم، همه شرکتکنندگان همکاری کردند اما وقتی قرار پروژه از ایده پردازی، طرح، عکاسی و اجرا در ۲ ساعت انجام شود، کار سختی خواهد شد و به نظرم کار پیچیدهای بود.
*سومین دوره «ده روز با عکاسان» را چگونه ارزیابی میکنید؟
از برگزاری این رویداد خوشحالم اما به نظر من اطلاع رسانی، ارتباطات و یکسری از جزییات حرفهای انجام نمیشود و متاسفانه بحث پوشش خبری آن میتوانست بیشتر شود چون خیلیها از برپایی این برنامه و کارگاهها بیاطلاع بودند. از سوی دیگر هزینه شرکت در این دورهها گران بود و افرادی که عضو انجمنها نیستند باید ۴۵ هزار تومان برای شرکت در این کارگاه پرداخت میکردند درحالی که این مبلغ برای قشر دانشجو زیاد است و این در صورتی است که این کارگاهها میتواند فرصتی باشد که اطلاعات بیشتری را فرا بگیرند.
همچنین شهرام جعفری، برگزارکننده کارگاه «عکاسی از مواد غذایی» هم معتقد بود موضوعی که باعث تمایز این شاخه از دیگر شاخههای عکاسی میشود، کوتاه بودن زمان است.
به گزارش روابط عمومی انجمن عکاسان ایران، اولین روز از برنامه «ده روز با عکاسان» با برگزاری دو کارگاه تخصصی برگزار شد. در دومین کارگاه که از ساعت ۱۳:۳۰ الی ۱۵:۳۰ در خانه هنرمندان برگزار شد، شهرام جعفری به موضوع «عکاسی تخصصی مواد غذایی» پرداخت.
او در این کارگاه به بیان تجربهها و مباحثی که در این شاخه عکاسی مطرح است، پرداخت. بعد از اتمام کارگاه روابط عمومی انجمن عکاسان ایران، از او در مورد تفاوت عکاسی از مواد غذایی با دیگر شاخههای عکاسی پرسید. او در توصیف خصوصیات این نوع عکاسی گفت: «ویژگی خاص عکاسی از مواد غذایی این است که به دلیل کوتاه بودن زمان عکاسی، پیچیدگیهای خاص خود را دارد، سلیقه در آن بسیار اعمال میشود و سفارش دهندهها و کمپانیها سلیقههای شخصی خود را در عکاسی مواد غدایی اعمال میکنند.»
او ادامه داد: «این ویژگیها باعث شده است عکاسی از مواد غذایی با دیگر زمینههای عکاسی مثل عکاسی از موبایل و دیگر محصولات که مورد عکاسی قرار میگیرند، متفاوت شود. در واقع در عکاسی مواد غدایی یک نوستالژی مورد نظر است.»
او در مورد جایگاه این شاخه عکاسی در ایران گفت: «عکاسی مواد غذایی در ایران به سمت و سوی خوبی میرود.» وی همچنین کارگاه برگزار شده را خوب توصیف کرد و برگزاری سومین دوره «ده روز با عکاسان» را فوقالعاده دانست و گفت که نظر مثبتی به این برنامه دارد.