کتاب نفیس و ارزشمند «ایران، سرزمین پارسیان» با عکسهای داود وکیل زاده منتشر شد.
این کتاب سترگ به دو زبان فارسی و انگلیسی در قطع رحلی بزرگ (۳۳×۲۳.۵ سانتیمتر) به همراه ۵۱۴ عکس منحصر به فرد از سراسر ایران زمین است که در ۵۴۴ صفحه، پنج رنگ (همراه با رنگ طلا) کاغذ گلاسه ۱۷۰ گرمی با کاور، جلد گالینگور اعلاء، قاب و جعبه مقوایی به همراه بروشور و CD عرضه شده است.
علاقه مندان به تهیه کتاب «ایران، سرزمین پارسیان» میتواند با شماره ۶۶۴۰۱۴۴۴-۰۲۱ انتشارات میردشتی تماس بگیرند.
معرفی عکاس
داود وکیل زاده، متولد ۱۳۳۸ تربت جام،عضو انجمن عکاسان ایران، ممتاز خط شکسته نستعلیق از انجمن خوشنویسان ایران عضو رسمی انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران، عضو انجمن عکاسان دوستار میراث فرهنگی و گردشگری ایران
کتابهای منتشر شده (۱۳۸۵ – ۱۳۸۸): نخستین مجموعه آثار، ایران، جلوههای ناب – تخت جمشید، یادگار باستان – اصفهان، شکوهنقش – ایران، شکوه زیباییها – شیراز جلوهگه راز – ایران، نگارستان یزدان – پرسپولیس میراث تمدن – ایران، با تو من خورشیدم – یزد، گوهر کویر – کرمانشاه، دیار باستان – تخت جمشید، تختگاه شاهان ایران – شیراز، موزه تاریخ ایران – ایران، سرزمین اهورایی – اصفهان، سرای هزارنقش – شیراز، دروازه تمدن – اصفهان، هفت رنگ هنر – آذربایجانغربی، خاستگاه تمدن – آذربایجان شرقی، جلوه گاه تمدن. سایت داود وکیل زاده
یادداشت عکاس در مقدمه کتاب
هو المحبوب
خداوند، زیبایی را آفرید و با این همه تفاوت و گونه گونی به آن رنگ و لعاب بخشید؛ تا انسان، تنها شاهد هوشمندش باشد – بیاموزد آفریدن و جور دیگر دیدن را!
و آنکس که جور دیگر دید و آفرید ، «هنرمند» نام گرفت.
سالها سفر کردن و عبور از فراز و فرود جادهها و به تماشا نشستن لحظات ناب طبیعت، آفریدن از نگاهی تازه را به من آموخت؛ نگریستن از دریچه چهار گوشی که با اشاره دستم، نگاه مرا به درون میکشید و به آغوش میفشرد، تا در صفحهای رنگین از کتابم، جا خوش کند و در برابر دیدگان مشتاق شما، طنازی!
در پیچ و خم راه، توشهام دوربین بود و سه پایه؛ و شوق همیشه رفتن. از دیر رسیدنها دلم میگرفت و زود رسیدن و انتظار لحظات بی تابم میکرد. برای دیدن میراث کهن بیشکیب بودم و جادههای خاکی بیهمسفر، بسیار پیمودم؛ اما در لحظه رسیدن، اسارت خشتهای دیرین در میان لشگری از داربست دلم را به درد میآورد و انتظار نامعلوم فرصتی دیگر، به حسرتم میفزود.
هر جا که جاده مرا از رفتن باز میداشت و خستگی چیره میشد، آنچه اشتیاق سفر را در من زنده میکرد، ایمان به هدف، هویت و سرزمین پاکم بود که خون زنده بیدار را در رگهایم به جریان میانداخت و بر دریچه قلبم تندتر میکوفت؛ تنها چیزی که پژمردهام میکرد، این بود که دیری نمیپاید، درختی را که عکاسی کردهای بریدهاند؛ دشت شقایق را ویلا ساختهاند؛ جنگلها رو به زوال میرود و هر روز عرصه بر طبیعت تنگ تر میشود و حسرت من وشما بیشتر
شاید رسالت من، برای نامیرایی سرزمینم، این است که لحظات اکنون را با صدای قلبم بیامیزم و برای آیندگان جاودانه کنم، تا در صفحهای از تاریخ میهنم، تپش حضورش ماندگار بماند.
ره آورد سفرهای بسیار، کتابی است که پیش روی شماست.
ای دوست ! آهسته بگشا دل در آن پیچیده است.
داود وکیل زاده
یادداشت دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو ـ ایران در مقدمه کتاب
بنام آنکه جان را فکرت آموخت
تاریخ جاودانی هر ملت، تاریخ تمدن و تفکر اوست. گذشته بارور و دیرینه سال ایران، پایه محکمی برای ستونهای آینده کشورمان بوده و خواهد بود. نزدیک به دو هزار سال پیش از میلاد گروهی از آریاییها به فلات ایران آمدند و نام خود را بر این فلات نهادند، نامی که برگرفته از واژه “آرین” بود به معنای آزاده و متمدن. به اعتبار کتیبهها و تاریخنگاری هرودوت، قبایل آریایی مهمی مانند مادها در غرب و شمال غربی و پارسها در جنوب ایران ماندگار شدند و به مرور دولتهای مقتدری تشکیل دادند.
ایران سرزمین شگفتآوری است، زمانی پر قدرت و درخشان سر برآورده و دریغا زمانی نیز زیر سیطره بیگانگان رفته است، اما هر بار با تکیه بر فرهنگ نیرومند خویش با رستاخیزی عظیم به خلق دوباره آنچه از دست داده بود پرداخته است. ایران سرزمین تنوعهاست، تنوع شگرف آب و هوا و تنوع قومیتها که در جای جای این کهن دیار پهناور و در دل طبیعت چشم نواز و منظم آن با لباسها و گویشهای گوناگون زندگی میکنند و آرایه تاریخ ایران و دستمایهای برای پژوهشگران و مردمشناسان سراسر گیتی هستند.
یکی از ویژگیهای بشر در طول زمان تمایل به بیان ذهنیات خویش بوده است که گاه با سرودن شعر یا نوشتن داستان، زمانی سفالسازی و مجسمهسازی و آهنگ سازی و گاه با کشیدن شکل بر دیوارهها آن را ابراز کردهاند. تمدنها زادههای روح بشرند و فرهنگهای کهن سال، میراث خود را طی هزارهها از ورای اقیانوسها و قارهها و با عبور سربلندانه از دژمخوییها، جنگها و نامردمیها به وارثان خود سپردهاند.
کمیسیون ملی یونسکو، همواره از انعکاس دهندگان و ناقلان فرهنگ و تمدن ایران حمایت کرده و برای شناساندن دوباره آنها در ایران و جهان به وظیفه خویش عمل نموده است. این بار نیز بر آن است تا شیفتگان هنر را با یکی از کاملترین و ماندنیترین مجموعه عکسهای ایران از دیدگاه هنرمند صاحب نام، آقای داود وکیل زاده تحت عنوان «ایران سرزمین پارسیان» با مواریث ملی و تاریخی این سرزمین آشناتر سازد.
دکتر محمدرضا سعیدآبادی
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو ـ ایران
آذر ۸۷