عرصه خبر و رسانه همیشه با چالش های مکرری رویرو است. یکی از این چالش ها ناآگاهی خبرنگاران و نویسندگان نسبت به موضوعاتی است که به آن می پردازند و در بسیاری از موارد این ناآگاهی و بی دقتی در تهیه خبرها مشکلات بسیاری را برای افرادی که به نوعی با آن خبر در ارتباطند به وجود می آورد. و وقت و انرژی بسیاری باید صرف شود تا به تکذیب و تصحیح اشتباه خبرنگاران پرداخت.
در روز شنبه ۲۰ فروردین ۱۳۸۵ در صفحه مهرگان روزنامه ایران مطلبی با عنوان “گنج پیدا!” درباره بهمن جلالی به چاپ رسید. این مطب نه یک مصاحبه و نه یک کار تحقیقی. به ظاهر خبرنگار و نویسنده محترم با نگاهی سریع به مطالب از قبل منتشر شده درباره بهمن جلالی آن هم فقط در روزنامه مطبوع خود با عجله و بی دقتی و چسباندن مطالب پراکنده از وی سعی در پر کردن صفحه داشته است. شاهد این مدعا مطلب ” جلالی و روایت شهرى که بود” است که در تاریخ ۱۳ دی ۸۴ در صفحه آخر روزنامه ایران به چاپ رسید.
جلالی و روایت شهرى که بود
بهمن جلالی عکاس و مدرس دانشگاههاى تهران با عکسهایی از خرمشهر به برلین می رود.
به گزارش ایسنا جلالی ۱۲۵ اسلاید و عکسهایی از اشغال خرمشهر و هشت سال دفاع مقدس را در برلین به نمایش می گذارد.
بهمن جلالی که سالها است در دانشگاههاى هنرى به تدریس عکاسى و عکاسى خبرى مشغول است، فیلمی ۱۲ دقیقه اى را نیز آماده کرده تا در فستیوال فیلم و عکس مستند برلین عرضه کند.
او در این «اسلایدشو» که نام «روایت شهرى که بود» را انتخاب کرده است چگونگی اشغال این شهر را نشان می دهد.
از دیگر کارهاى ارزنده بهمن جلالی در طی این سالها گردآورى و اصلاح نگاتیوهاى شیشه اى گنجینه کاخ گلستان بوده که در معرض نابودى بوده اند. به گفته او این شیشه ها ـ نگاتیوها ـ فروخته می شدند و در رستورانها مورد استفاده قرار می گرفتند.
جلالی همچنین با نگاهی متفاوت این عکسهاى قاجارى را تغییر داده و در نمایشگاههایی در خارج و داخل کشور به نمایش درآورده است. وى مجموعه اى نه تایی از این عکسها را به موزه نانت فرانسه فروخته است.
جلالی در این سالها داورى بسیارى از مسابقات عکاسی از جمله کاوه گلستان را انجام داده است، او همچنین دبیر دوسالانه عکاسی قبل بوده است. نمایشگاه «روایت شهرى که بود» پایان دى ماه سال جارى در برلین برگزار خواهد شد.
حال نویسنده محترم به خود این زحمت را نداده که به “تصحیح و پوزش” که در فردای همان روز در روزنامه ایران ۱۴ دی ۱۳۸۴ و در همان صفحه آخر به چاپ رسیده توجه کند و اشتباه تکرار شده قبلی را دوباره تکرار نکند.
تصحیح و پوزش
در صفحه آخر دیروز خبرى نقل شده بود از زبان بهمن جلالی عکاس باسابقه کشورمان که نگاتیوهاى دوره قاجار کاخ موزه گلستان فروخته می شدند.این بخش از خبر به اشتباه به نقل از وى نقل شده بود که بدینوسیله تصحیح می گردد.
متاسفانه در این یاداشت، یادآوری نشده که این مطلب در خبر ایسنا نیز نبوده و توسط روزنامه اضافه شده است:
http://www.isna.ir/Main/NewsView.aspx?ID=News-642703
خیلی با مزه است که انسان در انتقاد به خبرنگاران و نویسندگان نا آگاه و اشتباهات موجود در خبرهای انها مطلبی منتشر کند اما مطلب خودش دچار اشتباه و نقل خبر نادرست باشد
بار اول که خبر را خواندم فکر کردم بهمن جلالی میراث فرهنگی ایرانیان را به فروش رسانده است.
درست است که خبر تصحیح شده است اما تکلیف انهایی که تنها بار اول و با وجود مطلب نادرست متن را خوانده اند چه میشود.