مجموعه «مُحَرَّمانه» تلاشی است برای ثبت لحظاتی از مراسم عاشورا و تاسوعا که در ایام ماه محرم برگزار میشود. ایده اولیه جمع آوری مجموعهٔ تصاویر مستند از این مراسم شاید جایگاهی داشته باشد در ذهن نوجوانی هنرمند که در سالهای بعد با کسب تجاربی در زمینه عکاسی به اجرا درآمده است. عکاسی از مراسم محرم به صورت جدی از سال ۱۳۸۳ آغاز و تا کنون حدود ۴۵۰۰ قطعه عکس از این مراسم تهیه نموده است.
۱۰۰ تصویر برگزیده از میان این تصاویر در سال ۱۳۹۰ به توصیه اساتید و هنرمندان، جهت چاپ در کتابی با نام مُحَرَّمانه آماده شد و در همان سال نیز نمایشگاهی از برخی تصاویر این کتاب در شهر کتاب مرکزی برگزارگردید.
این مجموعه حاصل تلاش و تجربه جدیدی است در در حوزه عکاسی از مراسم مذهبی با نگرشی روایت گونه از هر آنچه در آن هنگام به وقوع پیوسته است، با نگاهی به نمادهای این مراسم که هر یک معانی و تفاسیری را از واقعه عاشورا، با خود به همراه دارند. در کنار عکاسی تصاویر این مجموعه فعالیت پژوهشی نیز آغاز شد تا تصاویر با متونی مناسب همراه شوند. این مطالب اشارهای منطقی و اصولی دارد به فلسفه جمیع فعالیتهایی که در دهه محرم انجام میشود از جمله تعزیه خوانی، نخل گردانی، سینه زنی و زنجیر زنی و…. و همچنین تفسیری است بر نمادها و نشانهها ی مورد استفاده در این مراسم. مانند نخل، علم، کتل، رخدیسها، تندیسها و…. در بخشی دیگر نیز به بحث معماری پرداخته شده، بدان گونه که معماری حسینیه مورد بررسی قرار گرفته و تاریخچه مختصری از آن نیز آورده شده است.
امیرحسین جباری، متولد ۱۳۵۹، و کارشناس ارشد طراحی صنعتی است.
فعالیتهای هنری را از سنین نوجوانی با شرکت در کلاسهای انجمن خوشنویسان شروع کرده و تا کنون در زمینههای مختلف هنری از جمله خوشنویسی، عکاسی، نقاشی خط، گرافیک و… فعالیت داشته است.
از فعالیتهای او میتوان به عکاسی و پژوهش در زمینه هنرهای ایرانی و اسلامی و تهیه چندین مجموعه عکس از بناها و آثار معماری اسلامی و هچنین عکاسی و تدوین کتاب نقوش ایاصوفیه اشاره نمود.
وی تاکنون در دو نمایشگاه انفرادی در زمینه عکاسی و خوشنویسی و دو نمایشگاه گروهی در ایران و خارج از کشور در زمینه عکاسی شرکت داشته است. توجه به جزئیات، نمادها و نشانههای هنر ایرانی از مواردی است که در آثارش به آن توجه دارد.
افتتاحیه شنبه ۹ دی ۱۳۹۱ ساعت ۱۷ تا۲۰
نمایشگاه تا ۲۰ دی از ساعت ۹ تا ۱۹ به غیر از ایام تعطیل ادامه دارد.
نگارخانه اندیشه، خیابان شریعتی، قبل از پل سید خندان، بوستان اندیشه