فوجیفیلم در سال ۲۰۱۰ با معرفی دوربین موفق X100 پا در مسیری گذاشت که اکنون با معرفی X-Pro2 به افقهای تازهای رسیده است.
یکسال پس از معرفی و عرضهی X100، فوجیفیلم با معرفی دوربین X10 مصرفکنندگان خانگی و آماتورها را به عنوان مشتری هدف قرار داد. X10 یک دوربین کامپکت با ظاهر کلاسیک و منظرهیاب اپتیکال است که به سنسور ۱۲ مگاپیکسلی ۲/۳ اینچی مجهز شده و از یک لنز زوم با فاصلهی کانونی معادل 28-mm112 بهره میبرد. با موفقیت این دوربین، فوجیفیلم مدل X۲۰ را در سال ۲۰۱۳ معرفی و عرضه کرد که نسبت به مدل قبل فقط در کارکرد منظرهیاب ارتقا یافته بود. یک سال بعد، یعنی ۲۰۱۴ میلادی X30 پا به عرصه گذاشت؛ از همان سنسور و لنز مدلهای قبلی استفاده میکرد اما دیگر از منظرهیاب اپتیکال خبری نبود و به طور کلی جای خود را به منظرهیاب الکترونیکی داده بود.
ژانویهی امسال فوجیفیلم دوربین X70 را معرفی کرد. برخلاف چیزی که انتظار داریم، X70 عضو اصیلی از خانوادهی معرفی شدهی فوق نیست و به نوعی حاصل ترکیب این خانواده با X100 است. هم به لحاظ ظاهری و هم به لحاظ خصوصیات اصلی X70 یک محصول تلفیقی است که خصوصیات اصلی خود را از X100 به ارث برده، دارای سنسور ASP-C و لنز ثابت است اما فاقد منظرهیاب اپتیکال بوده و در واقع منظرهیاب به کلی حذف شده تا در نتیجه کوچکتر و از همه مهمتر ارزانتر شود. علاوه بر این برخی امکانات جدید در دوربینهای سری X برای اولین بار در این مدل به کار گرفته شده است.
خصوصیات اصلی X70
– سنسور قطع ASP-C
– لنز ۱۸.5mm F1:2.8 وایدانگل (معادل 28mm در دوربین فولفریم)
– سنسور X-Trans نسل دوم با وضوح 16mp
– انجام تنظیمات اصلی از طریق گردونه روی بدنه
– استفاده از سیستم فوکوس جدید با سرعت ۰.۱ ثانیه
– صفحه نمایش لمسی و متحرک با وضوح 1040K نقطه
– مبدل تلهی الکترونیکی
طراحی X70 تلفیقی از زیبایی و کارایی است و با معرفی آن فوجیفیلم خلا سری X بین دوربینهای کامپکت خانگی و کامپکتهای حرفهای خود را پر کرده است. همانند X100 حلقهی تنظیم دیافراگم روی لنز قرار داشته و استفاده از گردونههای تنظیم شاتر و جبراننوردهی روی صفحهی آلمینیومیِ فوقانی، به اضافهی وزن تقریباً ۳۴۰ گرمی X70 کار با آن را سهولت بخشیده و دلپذیر میکند. در واقع X70 سبکترین دوربین خانوادهی X است که از سنسور قطع ASP-C استفاده میکند.
در قلب این دوربین پردازندهی EXR Processor II در مجاورت سنسور امتحان پس داده X-trans II CMOS (که قبلا در X100T استفاده شده) قرار دارد که میزان بالای ثبت جزئیات و کیفیت تصویر، و عملکرد سیستم فوکوس X70 را تضمین میکند. با داشتن ۴۹ نقطهی فوکوس در حالت AF-S (تک فوکوس) و ۷۷ نقطه در حالت AF-C ( فوکوس پیوسته) فوجیفیلم سیستم فوکوس جدیدی را به کار بسته تا متضمن سرعت و دقت بالا حتی در برابر سوژههای متحرک باشد.
برای اولین بار فوجیفیلم از یک صفحه نمایش لمسی با قابلیت حرکت افقی (تیلت) با پوشش صد درصدی و تصویری شفاف به وضوح 1040k در X70 استفاده کرده تا برای کاربران خانگی سهولت و برای کاربران حرفهایتر انعطافپذیری را به ارمغان آورد. علاوه بر این، X70 با تکیه بر سنسور قطع ASP-C خود و طراحیِ منحصربفرد یک مبدل تلهی دیجیتال، امکان افزایش فاصلهی کانونی به 35mm و 50mm (معادل فول فریم) را فراهم آورده است؛ بهواقع این مبدل دیجیتال داخلی میتواند یک لنز را تبدیل به سه لنز کند.
همچون سایر دوربینهای سری X ، X70 از شبیهساز فیلم مخصوص فوجیفیلم بهره میبرد؛ همچنین وجود وایفای داخلی ارتباط دوربین با سایر گجتهای هوشمند را ساده کرده و امکان کار با نرمافزار کنترل از راه دور مخصوص تلفنهای همراه را فراهم میکند تا کار با دوربین و فرایند به اشتراکگذاری عکسها را هر چه بیشتر تسهیل شود.
قیمت این دوربین حدود ۷۰۰ دلار است که در مقایسه یا X30 حدود ۲۰۰ دلار گرانتر و از X100T حدود ۵۰۰ دلار ارزانتر است و باید دید در فاصلهی این دو دوربین جای خود را باز خواهد کرد یا خیر.