تهیه کننده : رحمان حق پرست
با ورود دوربین های SLR مانند Canon EOS 300D و Nikon D70 به بازار و قیمت مناسب آنها، دیگر دوربین های با کیفیت حرفه ای فقط مخصوص عکاسان حرفه ای نیست. این دوربین ها از نظر اندازه و وزن بزرگتر و سنگینتر از دوربین های خانگی دیجیتال (Compact Digital Cameras) هستند. بنابر این مهمتر است که بدانیم برای گرفتن بهترین عکس ها چگونه این گونه دوربین ها را در دست بگیریم. با خواندن راهنمای مختصر زیر به دو هدف دست پیدا می کنید. اول اینکه با راحتی بیشتری در شرایط مختلف عکس می گیرید. دوم اینکه مشاهده خواهید کرد که هنگامی که دسترسی به سه پایه ندارید، عکس های کمتری به علت لرزش دوربین تار و مات شده اند. به بیان دیگر شما عکس های بهتری خواهید گرفت.
در این راهنما از دوربین نیکون D100 استفاده شده است که دوربینی حجیم است ولی نکات گفته شده برای دوربین های SLR و شبه SLR کوچکتر نیز قابل استفاده است.
همیشه ممکن نیست که سه پایه را با خود همراه داشته باشیم. در این مواقع از تکنیک زانو زدن به شکل زیر استفاده کنید. یک زانو را روی زمین بگذارید وسپس یک آرنج خود را روی زانوی پای دیگر قرار دهید. می بینید که به سرعت یک سه پایه به وجود می آید. آرامش داشته باشید. در این حالت می توانید به سادگی نفس خود را هنگام تمرکز روی موضوع کنترل کنید. هرچه تمرکز بیشتری داشته باشید بازو و دست شما کمتر خواهد لرزید.
در این تصویر مدل ما کاملا در آرامش است و آرنج او به طور مسلطی روی زانویش قرار گرفته است. دوربین نیز در کف دستش قرار گرفته است. با انگشتان همان دست نیز به رینگ زوم دسترسی دارد.
بازوها و آرنج ها توسط زانو حمایت نمی شوند. نیمه بالایی بدن منقبض و نا آرام است. هم مدل و هم دوربین به سادگی به لرزه در می آیند. دوربین نیز در دو قسمت خارجی آن گرفته شده است که این امر شدت لرزه های دوربین و دسترسی به رینگ زوم و شاتر را مشکل می کند.
این نیز یک حالت همراه با آرامش و در عین حال محکم دیگر است که برای عکس گرفتن از مناظر و اشیاء ثابت (یا کودکان و حیوانات خانگی در صورتی که بتوانید آنها را ثابت نگه دارید) استفاده می شود. نکته مهم این است که زانوهای شما به سمت بالا باشد تا حمایت لازم را برای آرنج ها فراهم نماید. در صورت داشتن کمردرد از این حالت با احتیاط استفاده کنید.
در این حالت مدل شما واقعا ناراحت است. تکیه دادن آرنج به ران خسته کننده و غیر مفید است. غلاوه بر اینکه دوربین در وضعیت مناسبی قرار نگرفته است، خطر آسیب دیدن گردن و پشت نیز وجود دارد. در این حالت نیز دوربین در دو انتها گرفته شده که علاوه بر احتمال لرزش، دسترسی به دکمه ها نیز مشکل می شود.
ممکن است در اطراف شما وسایلی برای حمایت وجود داشته باشد. مانند درخت، دروازه، تیر چراغ برق و امثال اینها. می توانید به اینها تکیه دهید و به راحتی عکس های خود را با حمایت بالا بگیرید. لرزش دوربین در حداکثر زوم اپتیکال به بالاترین حد می رسد. در این حالت از فضای اطراف بیشترین استفاده را ببرید.
در اینجا مدل بیچاره ما به طرز نادرستی به درخت تکیه داده است. به جای اینکه از حمایت درخت برخوردار شود، در وضعیت عدم تعادل با احتمال لرزش زیاد قرار گرفته است. دکمه های کنترلی دوربین نیز به دلیل اینکه دستها در دو طرف دوربین قرار کرفته اند در دسترس نیست.
با وجود اینکه در این حالت حس دستگیری توسط پلیس به شما دست می دهد، هنگام عکاسی از اجسام ثابت در حالت کلوزآپ و استفاده از حالت ماکرو دوربین به کار می آید. این حالت وحی منزل نیست و شما می توانید به راحتی با تغییر دادن محل آرنج به استحکام مورد نظر خود برسید.
چه فایده ای دارد که روی زمین دراز بکشید ولی فقط از یک آرنج استفاده کنید؟ بعد از چند لحظه تمام بدن شما خواهد لرزید. البته لرزش دوربین را هم به لرزش بدن اضافه کنید. مساله در اینجا استفاده از تمامی ابزارهای حمایتی موجود و در عین حال آرامش در هنگام عکاسی است.
منبع : مجله Digital Camera World شماره ۲۷، دسامبر ۲۰۰۴
مهندس خیلی مقالهی خوبی هست فکر کنم خیلی لازمم بشه وقتی که یه ۳۵۰ بگیرم ، تا حالا به این قسمتش دقت نکرده بودم
با یک عدد یکپایه monopod هم میتوان تا حدی جلوی تکان ها را گرفت . ضمن اینکه با عنوان عصا و جوب دستی نیز استفاده دارد .
با یک عدد یکپایه monopod هم میتوان تا حدی جلوی تکان ها را گرفت . ضمن اینکه با عنوان عصا و جوب دستی نیز استفاده دارد .
سلام
ضمن تشکر از مقالات بسیار خوب و ارزشمند شما
ببخشید که سوال خودم را اینجا مطرح کردم چون
مرورگر من در فرم شما خطا میدهد.
canon powershot a95
فرمت rawرا ساپورت میکند؟
ودر صورت مثبت بودن جواب نحوه عکس برداری در این فرمت را بیان کنید.
تشکر
سلام با سلام و خسته نباشید به شما و همکارانتان از مقاله های مفید و آموزنده من به تازگی با سایت شما آشنا شدم امیدوارم بتوانم از نظرات و افکارات شما بهره مند شوم
لرزش دست بیشتر در مکانهای تاریک و کم نور که سرعت دیافراگم کم است موجب خراب شدن عکس میشود. در دوربینهای دیجیتال میتوان با زیاد کردن سرعت دیافراگم و استفاده از فلاش در مکان تاریک پرش را کم کرد. همچنین هر دوربین دارای تکیه گاههایی ست که عکاس باید دوربین را دقیقا” از همانجا بگیرد تا لرزش به حداقل برسد. این نقاد در دفترچه هر دوربین ذکر شده.
خیلی عالی
متشکرم
اگر ممکنه در مورد فیلمبرداری هم کمی توضیح دهید
عکاسی با دوربینهای دیجیتال حتی خیلی پیشرفته آسان است چه خوب بود در مورد عکاسی با دوربینهای معمولی مثل زنیط و یاشیکا و…در مدلهای قدیمی و ساده هم آموزش بدهید. متشکرم
عکاسی با دوربینهای دیجیتال حتی خیلی پیشرفته آسان است چه خوب بود در مورد عکاسی با دوربینهای معمولی مثل زنیط و یاشیکا و…در مدلهای قدیمی و ساده هم آموزش بدهید. متشکرم
عالی بود اما ایکاش نحوه در دست گرفتن دوربین در حالت کاملا ایستاده را نیز آموزش می دادید
متشکرم
سلام
یه نظر می خواستم بگیرم
سونی w5 دارم
اما ایزوی ۴۰۰ کمه!
برام ایزو و نوردهی مهمه
ضمنا اصل کاری که
.lcd
کانون
a620
بهم پیشنهاد کردن اما نوردهیش ۱۵ ” کمه
اگرمی تونید راهنمایی بکنید
ضمنا زیر ۴۰۰۰۰۰ تومان
با تسکر
سلام
یه نظر می خواستم بگیرم
سونی w5 دارم
اما ایزوی ۴۰۰ کمه!
برام ایزو و نوردهی مهمه
ضمنا اصل کاری که
.lcd
کانون
a620
بهم پیشنهاد کردن اما نوردهیش ۱۵ ” کمه
اگرمی تونید راهنمایی بکنید
ضمنا زیر ۴۰۰۰۰۰ تومان
با تسکر
not so bad
نظری ندارم
ba tashakor az shoma
az kare besyar arzshmande shoma dar rahandazi in site amoozandeh tashakor mikonam
کار خوبیه و زحمت کشیدین ولی ناقصه حالت ایستاده رو هم باید مرور می کردین
سلام و با تشکر از حوصله و پشتکار شما
میخوام بپرسم برای حذف بازتاب نور وقتی از اجسام نورانی یا پشت شیشه عکس میگیریم چه راههایی هست
آقی شهبازی آموزش بسیار خوبی بود .
در مورد دوربین زیر توضیح بدهید
konica minolta dimage G500
از شما بسیار متشکریم.
ali bood vaghean mahshar
man be onvane ye honarmande vagheee az to tashakor mikonam
آموزش واقعا جالبی بود جناب شهبازی. دست شما درد نکنه. واقعا استفاده کردم. خیر ببینی الهی.
لطفا در مورد کار با زنیط و یا دوربین های لنز دار هم بنویسید.
واقعا جای تحسین دارد………………………….