در بخش دوم این مقاله بقیه ترفندهای گرفتن عکسهای پرتره بهتر را بررسی می کنیم.
۱۳- عکسهای سیاه و سفید بار دراماتیک بیشتری دارند
عکاسی سیاه و سفید پرتره دنیای تازه ای از عکاسی را برای عکسهای دیجیتال شما به ارمغان می آورد. در نظر داشته باشید که تعدادی از عکسهای پرترهاتان را با استفاده از مد سیاه و سفید دوربین و یا با استفاده از نرم افزارهای ویرایش عکس، بصورت سیاه و سفید بگیرید. عکسهای سیاه و سفید می توانند صلابت، درام و احساس بیشتری را در عکسهای شما وارد نمایند. همچنین می توانند باعث شوند که سوژه شما شیک تر و برازندهتر به نظر برسند، بخصوص اگر لباس های زیبایی نیز پوشیده باشند.
۱۴- لباسهای بزرگترها عکس کودکان را بامزه تر می کند.
اگر می خواهید از کودک خودتان یا دوستانتان عکس بگیرید، لباسهایی را که به آنها خیلی بزرگ است آزمایش نمایید. مثلا می توان یک کفش بزرگ (مواظب زمین خوردن آنها باشید) یا یک عینک بزرگ یا یک کلاه بزرگ که بخشی از سر را می پوشاند به کودک پوشاند. با دوربین دیجیتالتان آماده گرفتن چند عکس پیاپی باشید. این عکسها، برای همیشه یادگاری و با مزه خواهند ماند.
۱۵- دستها را نادیده نگیرید.
برای اینکه نشان دهید یک شخص دقیقا چگونه آدمی است دستهایش را نیز در عکس بگیرید. گرچه معمولا می گویند چشمها مهمترین بخش صورت است و اصطلاحا پنجره روح به بیرون است، ولی دستها را نیز ندیده نگیرید. وقتی یک شخص صحبت می کند، دستهایش پیوسته حرکت میکند و یک سری حالات را ایجاد می کند که می تواند پرترههای دیدنی و زیبایی باشد. حتی در حالت سکون، موقعیت دستهای یک شخص، چه در حالت به هم گره خورده یا آزاد، می تواند جلوه بهتری به پرتره مورد نظر شما بدهد.
۱۶- از حالات تصنعی جلوگیری کنید.
وقتی میخواهید عکس پرتره بگیرید، به غیر از عکسهای پرسنلی و رسمی که ذاتا همینطو راست، معمولا سوژه شما در مقابل دوربین حالات مصنوعی بخود می گیرد. از این تکنیک که اینجا معرفی می کنم برای طبیعی کردن حالت سوژه و بیرون بردن او از حسی که گرفته استفاده نمایید.
فوکوس، دیافراگم، سرعت شاتر و بقیه تنظیمات لازم را روی دوربین انجام دهید، سپس در مورد موضوعات مورد توجه سوژه یا مثلا موضوعات روز شروع به صحبت نمایید در حالی که دوربین آماده عکس گرفتن از سوژه است. با کمی صحبت و خارج شدن از حال و هوای عکاسی سوژه شروع به گوش کردن حرفهای شما کرده و حالات طبیعی مثل لبخند و سایر عکس العمل های طبیعی در صورتش پدیدار می شود. اکنون وقت آن است که به سرعت شاتر را فشرده و عکس خود را بگیرید.
۱۷- از هر کسی در محل کارش عکس بگیرید.
عکسی که از یک مدیر، رئیس یا عضو هیات مدیره گرفته شود که پشت میز چوب گردوی بزرگش نشسته باشد، می تواند قدرت و پرستیژ آن فرد را نشان دهد. اگر هنگام عکاسی از افراد در محل کارشان، اختیار عمل دارید از هر کسی در همان جایی که کار میکند و پشت میز خودش عکس بگیرید. با این کار ضمن طبیعیتر جلوه کردن عکس، میزان نفوذ و قدرت آن شخص را نیز به نمایش خواهید گذارد.
۱۸- سرعت بالای شاتر ضروری است.
برای اینکه بتوانید حالات لحظه ای چهره افراد را به نمایش بگذارید، استفاده از شاتر با سرعت بالا ضروری است. به غیر از حالتی که شما دارید یک عکس پرتره تحت کنترل در استودیو می گیرید، در بقیه شرایط داشتن یک دوربین دیجیتال با سرعت شاتر بالا ضروری است. شرایطی نظیر:
– مناظر خیابانی
– شخصی که در حال مصاحبه یا سخنرانی است
– بازی بچه ها
حالات چهره می تواند در یک آن تغییر نماید، بنابر این باید این لحظات را قبل از اینکه برای همیشه از دستشان بدهید، شکار نمایید.
۱۹- از بلور کردن بصورت خلاقانه بهره ببرید.
در یک منظره شلوغ، از بلور کردن عکس دیجیتالتان برای نشان دادن حرکت استفاده نمایید. هر چند داشتن شاتر سریع برای شکار دقیق عسکهای دیجیتال از مردم ضروری است، در بعضی از شرایط، عکسهای شما باید حرکت را نشان دهد. در این حالات، همانند منظره یک خیابان شلوغ، از بلور کردن عکس برای نشان دادن نبوغ خود بهره ببرید.
یک راه انجام این کار استفاده از شاتر آهسته هنگام عکاسی از مردمی است که با عجله در حال حرکت هستند. یا یک راه دیگر این است که هنگامی که دارید سوژه متحرکتان را که رویش فوکوس کردهاید، با دوربین دنبال می کنید، از شاتر آهسته استفاده نمایید. در این حالت در حالی که سوژه شما در فوکوس و با شارپنس خوب دیده می شود، پس زمینه بلور شده و منظره جالبی از حرکت را خلق خواهد نمود.
۲۰- سوژه را تحت فشار نگذارید، کمی عقب رفته و از زوم استفاده نمایید.
برای راحتی بیشتر سوژه، کمی عقب رفته و از زوم دوربینتان برای کادر بندی درست استفاده نمایید. تقریبا تمام عکاسان می گویند به غیر از شرایط خاص، بجای استفاده از زوم دوربین، تا حد ممکن به سوژه نزدیک شوید. به غیر از حالاتی که ممکن است برای شما خطرناک باشد، مانند عکاسی از حیوانات وحشی یا جایی که امکان جلو رفتن وجود ندارد.
جلوتر رفتن، نیاز شما را برای داشتن زوم بیشتر برطرف می کند و از لرزش بیشتر دوربین نیز جلوگیری می کند. همچنین با استفاده نکردن از یک لنز تله فتو، شما از تاریک شدن گوشه های تصویر نیز بیشتر جلوگیری خواهید نمود.
ولی، هنگامی که می خواهید عکسهای پرتره نمای نزدیک از صورت افراد بگیرید، کمی عقب ایستادن و استفاده از زوم دوربین می تواند ایده خوبی باشد. بعضی از مردم ممکن است از یک دوربین با لنز بزرگ که در چند سانتیمتری صورتشان نگاه داشته شده باشد احساس عدم امنیت و ناراحتی کنند، پس بهتر است برای اینکه کل کادر را با صورت افراد پر نمایید، کمی عقبتر بایستید و در عوض با زوم دوربین، عکستان را بگیرید.
۲۱- از والدین نیز کمک بگیرید.
برای عکاسی از بچههایی که همکاری نمی کنند از والدین شان کمک بگیرید. اگر بچهای از دوربین شما ترسیده است و نمی خواهد بگذارد عکسش را بگیرید، سعی نکنید با هزارضرب و زور و شکلک و ادا! بچه را ساکت نمایید در حالی که پدر و مادرش فقط شما را نگاه میکنند. اینکار چندان ثمر بخش نیست.
از والدین کودک کمک بخواهید روی صندلی بنشینند و کودک را روی پایشان بنشانند. یکی دو عکس آزمایشی در این شرایط بگیرید و بعد کودک را تنها روی یک صندلی بنشانید. این کار ممکن است کمی زمان عکاسی شما را طولانیتر کند، اما ارزشش را دارد، هدف نهایی گرفتن یک عکس خوب است. هر چه کودکان بزرگتر باشند والدینشان می توانند دورتر بایستند.
۲۲- هوشیار و خندان باشید.
لبخند بزنید و امیدوار باشید که سوژه اتان هم با شما لبخند می زند. وقتی دارید عکسهای رسمی پرتره میگیرید (مانند عکسهایی که برای کسب درآمد میگیرید)، در نظر داشته باشید که حالت شما روی سوژه تاثیر میگذارد. اگر شما خستگی و خواب آلودگی نشان دهید، سوژه شما ممکن است فکر کند که شما از او خوشتان نمی آید یا حداقل از کارتان ناراضی هستید. یا اگر گیجی و سردرگمی در کارتان نشان دهید، ممکن است سوژه اتان فکر کند که خودتان هم نمی دانید که چکار میخواهید بکنید.
خندان، خوشحال و سرزنده باشید تا این حالت خوب شما، در سوژه شما منعکس شود و عکس زیباتری را ایجاد نماید.
۲۳- در جاهای کم نور از تکنیکهای عکاسی در شب استفاده نمایید.
آیا میخواهید در یک جای کم نور مانند درون یک مسجد، کلیسا، سالن تئاتر، جلسات عمومی یا جاهای دیگر که قادر به استفاده از فلاش نیستید یا بهتر است از آن استفاده نکنید، عکس بگیرید؟ شما میتوانید از همان تکنیکهایی که برای عکاسی در غروب یا شب در فضای باز استفاده می کنید، بهره ببرید:
– اگر عسکتان دچار نویز زیادی نمی شود، حساسیت ISO دوربینتان را بالا ببرید. این مورد در دوربین های SLR که می توانند با حساسیت هایی مانند ۱۶۰۰ عکسهای کم نویزی بگیرند، بسیار سودمند است و یکی از برتریهای بارز دوربین دیجیتال نسبت به نگاتیوی است.
– زمان نوردهی را بالاتر ببرید.
– اگر ممکن است از یک سه پایه استفاده کنید و یا دوربین را در یک جای محکم و بدون تحرک قرار دهید تا بتوانید از شاتر آهستهتری استفاده نمایید.
۲۴- از تقاضا برای تغییر مکان اشیاء برای گرفتن عکسی بهتر نهراسید.
از بینش خود بهره جسته و اجزاء ناخواسته را از کادر عکستان حذف نمایید. اگر در حال گرفتن عکسی پرتره یک یک شخص، یک گروه، در خانه یا محل کار هستید، ممکن است آنها بخواهند چیزهایی در اطرافشان در عکس نشان داده شود، مثل جوایز، کلکسیونها، گیاهان و غیره. به هر حال،قبل از گرفتن عکس، بخوبی منظره داخل کادر دوربین را بررسی نمایید تا چیزهای ناخواسته را که به عکس لطمه می زند، از صحنه حذف نمایید. مواردی مانند یک پوستر چسبیده به دیوار، یک کتاب با عنوان خاص، یک ابزار اداری، یک کپه کاغذ یا هر چیز دیگر.
از اینکه از سوژهاتان بخواهید که برای گرفتن عکس بهتر سر و سامانی به اشیاء اطرافش بدهید و آنها را حذف نموده یا دورتر ببرید، نهراسید. اگر بتوانید به آنها توضیح دهید چرا چنین تغییری برای بهتر شدن عکس مفید است، خود آنها با شما در این جهت همکاری خواهند نمود.
۲۵- مد پرتره دوربین دیجیتال تان را نادیده نگیرید.
اگر وقت کافی برای محاسبه تنظیمات لازم برای پرتره ندارید، مد پرتره دوربین دیجیتالتان را فراموش نکنید. آیا نیاز به گرفتن یک عکس فوری پرتره دارید و وقت کافی ندارید تا شاتر و دیافراگمتان را بگونه ای تنظیم نمایید که صورت سوژه در وضوح و فوکوس کامل باشد و پس زمینه او، کاملا بلور شود؟
بیشتر دوربینهای دیجیتال کنونی دارای یک برنامه پرتره در مدهای منظرهاشان هستند که معمولا در صورت استفاده در همان شرایط مورد نظر،نتایج خوبی را می دهند. این مد احتمالا در حالت استفاده از فلاش با مد کاهش قرمزی چشم همراه است (البته همیشه مجبور به استفاده از فلاش نیستید) و معمولا عکسهای پرتره بهتر از متوسطی را نتیجه می دهد.
۲۶- نورسنجی کمی بالاتر از حد لازم برای کاهش لک و پیس ها
با کمی نور بالاتر از حد لازم (اوراکسپوز) می توانید لک ها و کک و مک های صورت را کمتر نشان دهید. وقتی عکس پرتره دیجیتال می گیرید، یک تکنیک ساده که باید بعضی وقتها بکار ببرید کمی اوراکسپوز کردن عکس است. بااین کار لک ها و دیگر تغییرات رنگی پوست صورت را خیلی ضعیفتر نشان می دهید. بخاطر اینکه با کمی افزایش نوردهی، جزئیات تصویر کمتر می شود، جزئیات نقائص صورت نیز کمتر نشان داده می شود. توجه نمایید که انجام این کار به تجربه زیاد و محدوده بندی (براکتینگ) نیاز دارد تا بتوانید بهترین نقطه نوردهی را پیدا نمایید. قطعا مطلوب نیست که نوردهی در حدی باشد که جزئیات مشخصه صورت سوژه و جزئیات مطلوب از بین برود.
اگر تشخیص دادید که با اندکی نوردهی اضافی مشکل موجود برطرف نمیشود، آخرین چاره استفاده از نرم افزارهای ویرایش تصویر مانند فتوشاپ یا فتوپینت یا دیگر نرم افزارهای موجود است. همیشه قبل از انجام تغییرات بر روی عکس و ضبط آن، مطمئن شوید که نسخه اصلی را در جای مطمئنی ذخیره کردهاید.
۲۷- از عکس گرفتن سوژه بر روی صندلی های چرخان و متحرک پرهیز کنید.
برای گرفتن عکس پرتره از صندلیهای چرخان و متحرک استفاده نکنید. این باعث می شود که بیشتر مردم به تغییر وضعیت تشویق شده، در حالی که شما هنوز عکستان را در وضعیت مطلوبی که تنظیم کرده اید نگرفتهاید. این کار علاوه بر به هم زدن وضعیت باعث ایجاد ماتی در تصویر بخاطر حرکت خواهد شد. به علاوه، با ثابت بودن سوژه بر روی یک مکان ساکن، می توانید مطمئن باشید نقطه فوکوس مورد نظرتان حفظ خواهد شد، بخصوص در دیافراگم های باز که عمق میدان کمی دارید.
۲۸- از انعکاس شیشه های عینک جلوگیری کنید.
با استفاه از یک فیلتر پولاریزه دایروی از انعکاس نور در شیشههای عینک جلوگیری نمایید. با توجه به شرایط نورپردازی، هنگام عکاسی از مردمی که عینک دارند، انعکاسهای مزاحمی از شیشه های عینک بر روی عکس اثرات نامطلوبی خواهند گذارد. اگر با چنین وضعیتی مواجه شدید و خواستید از این انعکاس مزاحم جلوگیری نمایید، استفاده از یک فیلتر پولاریزه دایروی را فراموش نکنید. ضمنا بخاطر داشته باشید با استفاه از چنین فیلتری به زمان نوردهی بیشتری نیاز خواهید داشت، چون این فیلتر نور ورودی به دوربین را کاهش می دهد.
۲۹ – سوژه اتان را از دیوار دور نگاه دارید.
سوژه مورد نظرتان برای عکاسی را دقیقا روبروی یک دیوار قرار ندهید. اگر می خواهید برای گرفتن عکس پرترهاتان از فلاش استفاده نمایید، بجای قرار دادن سوژهاتان دقیقا مقابل یک سطح خالی مانند دیوار، آنها را از این سطوح دور نمایید. به غیر از حالتی که شما با استفاده از منعکس کنندههای نور و فلاشهای خارجی می توانید نور را کنترل نمایید، در سایر موارد فلاش دوربین، سایه نامطلوبی از سوژه را روی دیوار تشکیل خواهد داد. این قضیه بخصوص در مورد دیوارها یا سطوح سفید یا دارای رنگ روشن بیشتر صدق می کند.
بیشتر بحث من در مورد نور و کمبود آن است.مورد ۲۳ در مورد یاد آوری شما بر استفاده از ۳ پایه و بالاتر بردن زمان نوردهی و بالا بردن آی اس او بد نبود اما در مورد هر کدام از این موارد اشکالاتی وجود دارد. مورد اول که بالا بردن آی اس او است به راحتی امکان پذیر نیست زیرا دوربینهایی که آی اس او ۱۶۰۰ آنها دارای نویز کم باشد کم است و گران قیمت . من از دوربین ۳۰۰d کانن استفاده میکنم و نویز قابل مشاهده ای دارد. در مورد استفاده از ۳ پایه باید بگویم که حمل آن به راحتی نیست و مشکلاتی نظیر حجم آن نصب آن که در همه جا ممکن نیست و… . در مورد بالا بردن زمان نوردهی باید بگویم که شما حرف خودتان را با ذکر این مورد نقض کرده اید چراکه در مورد شماره ۱۸ نوشته اید که: سرعت بالای شاتر ضروری است و در مورد دوم شماره ۲۳ نوشته اید که زمان نوردهی را بالا ببرید. همان طور که خودتان هم متوجه هستید در مکانهایی مانند مسجد یا محیطهای کم نور نمیتوان از سرعت بالای شاتر عکس گرفت و از آنجایی که میخواهیم از افراد عکس بگیریم نمیتوان از زمان نوردهی بالا استفاده کرد. من دوباره چند را که به ذهنم میرسد را عنوان میکنم:
۱- از افراد بخواهیم که وارد محیط پرنور شوند.(که همه جا امکان پذیر نیست)(بهترین راه بود)
۲-از لنزی استفاده کنیم که نور زیادی جمع آوری کند(که قاعدتا قیمت آن هم گران است)
۳- از فلاش استفاده کنیم (که اجسام را خشک و سایه ها را تند و نور جالبی هم ندارد)
۴-از دوربینی که آی اس او بالای آن نویز زیادی ندارد استفاده کنیم( که قیمت این چنین دوربینی هم گران است)
با تشکر از نظر شما
قضیه مورد ۱۸ با ۲۳ متفاوت است و اولی در جایی که نور کافی باشد کاربرد دارد و دومی در مورد جاهای کم نور است.
کلا قضیه نور در عکاسی همه چیز است و وقتی نور کم است شما یک جزء اصلی برای عکاسی را کم دارید که به هر حال باید با این کمبود بسازید . و این سازش قطعا بدون ضرر نیست. فقط باید ضرورتها و مصالح را سبک و سنگین کنید.. یک جایی همان تصویر نویز دار شارپ و با نور کافی، بر یک تصویر که بر اثر سرعت کم شاتر محو و مات دیده می شود و به هیچ دردی نمی خورد ترجیح دارد و بااستفاده از نرم افزارهای کاهش نویز می توان تا حد بسیار زیادی آنرا به یک عکس قابل استفاده تبدیل کرد. امروزه تجهیز دوربینها با سیستم های ضد لرزش تا حد زیادی قضیه را بهبود داده و شما می توانید در شرایط نوری نا مناسب، با استفاده از سیستم ضد لرزش سرعت شاتری تا ۵ استپ نوری بالاتر را دارا باشید. ضمنا برای جلوگیری از حمل سه پایه سنگین تک پایه یا منوپود وجود دارد که خیلی سبک و کوچک است و حتی می توان آنرا تا کرد و در جیب گذارد که در مکانهای کم نور خیلی بدرد می خورد.
ولی بطور کلی باید دانست، وقتی نور کم است، کارهایی می توان برای بهبود قضیه انجام داد (که درمقاله اشاره شده و شما هم به چند مورد اشاره نموده اید) ، ولی فعلا راه حل نهایی به غیر از افزایش نور وجود ندارد.
با تشکر از اظهار نظر شما درباره نظرات من. در مورد موارد ۱۸ و ۲۳ باید بگویم که ما تا جایی نور میدهیم که کمترین زمان لازم برای نوردهی با عکسی که از لحاظ نوری مناسب باشد را بخواهد و شما در مورد ۱۸ فرمودید که سرعت بالای شاتر ((((ضروری))) است و در صورتی که مکان آن را مشخص نکردید و البته کلمه ضروری میتواند ذهن را به اشتباه بیندارد چراکه تا قبل از این ما تا حداقل نوردهی با نوری مناسب نور میدادیم اما با این تذکر شما کار به نحو دیگر خواهد بود و ما زمانی به تذکر احتیاج داریم که مورد ۲۳ باشد و تکنیک های معمول قابل استفاده نباشد که مشکل اصلی مورد ۲۳ است که نمیتوان نوردهی را زیاد کرد (بنا به دلایل ذکر شده) و در مورد نرم افزارهای کاهش نویز که پیشنهاد میکنید یکی این که آیا نویز را به حد قابل مشاهده ای میگیرند یا نه و دیگر اینکه ای کاش طوری بود که فقط پیشنهاد نکنید بلکه نام نرم افزار و نحوه کاهش نویز با نرم افزار را نیز در یکی از مقاله هایتان توضیح دهید و در حد امکان لینک دانلود دریافت این نرم افزار را در مقاله بگذارید .در مورد دوربینهای ضد لرزش تا زمانی برای خواننده اهمیت دارد که هنوز اقدام به خرید دوربین نکرده باشد و همانطور که میدانید این دوربینها از بعضی جهات به دوربینهای اس ال آر نمیرسند. و همانطور که گفتم بحث اصلی برای ۳ پایه کاربری کم آن است چراکه حتی با گذاشتن آن هم نمیتوان در محیطهای کم نور از افراد متحرک عکس گرفت (چراکه اگر این طور نبود و نور کافی بود با دست هم میتوانستیم عکس بگیریم) و هر چه قدر هم که کوچک باشد و سبک هم از استحکام ۳ پایه کمتر میشود و هم در همه جا نمیتوان از آن استفاده کرد (بنا به دلایلی)
با تشکر
درمورد نام و عملکرد نرم افزارهای کاهش نویز قبلا در سایت مقالاتی داشته ایم و در فروم هم در چند مورد بصورت مبسوط بر روی آن بحث شده است از جمله:
http://www.akkasee.com/digitalcamera/archives/001289.php
در مورد سیستم ضد لرزش این سیستم مختص به دوربینهای شبه SLR نیست. بلکه برای دوربینهای SLR نیز لنزهای دارای سیستم ضد لرزش داریم که عملکرد بسیار خوبی دارند و با لنزهایی با زومهای بالا براحتی می توان روی دست عکس گرفت.
به هرحال نور جزء اصلی عکاسی است و کمبود آن حتما بر روی عکس شما تاثیر می کذارد. حال باید با توجه به شرایط بهترین راه حل را برگزید، ولی مطمئنا این انتخاب به معنی دستیابی به همان کیفیت شرایط نوری مناسب نیست و باید روی بعضی موارد مصالحه و چشم پوشی نمایید.
سلام . مثل همیشه عالی . واقعا خسته نباشی .
با تشکر
این آدرسی که مربوط به سایت عکاسی میشود عالی و خوب بود اما من کمتر عملکرد و نحوه کار با این نرم افزارها را دیدم و فقط نتایج حاصل از کار و قبل از انجام آن را دیدم اما در مورد اینکه مرحله به مرحله توضیح داده شود که باید در نرم افزار چه کار کرد توضیح خوبی داده نشده است. اما در مورد سیستمهای ضد لرزش و لنزهای آن باید بگویم که دوربین من ۳۰۰دی است و لنز ۵۵-۱۸ خودش را دارم و لرزه گیر قابل مشاهده ای ندارد
که اگر هم بخواهم از سیستم لرزه گیر استفاده کنم باید لنز جدیدی تهیه و مبلغ تقریبا بالایی هم بپردازم.و در مورد کمبود نور این مطلب را همیشه باید کنار مقاله هایتان نظیر ((((چگونه عکسهای پرتره بهتری بگیریم))))
(((چگونه نویز تصویر را بگیریم)))))) ((((چگونه با محدودیت دینامیک رنج مقابله کنیم)))))))) ذکر کنید با ..تمام این فنون وتکنیکها هیچگاه نمیتوان عکسی با کیفیتی تهیه کرد که در شرایط نوری مناسب تهیه کرد و نه اینکه ذهن را به سمتی منحرف کرد که گویی میتوان با این تکنیکها کیفیت در شرایط مطلوب را به دست آورد و آن را به اشتباه انداخت. با تشکر
با سلام مجدد. البته آدرسی که شما مربوط به برنامه اینتلیشارپن دادید فقط توضیحاتی در مورد این برنامه داده و جایی برای دانلود این برنامه نگذاشته است. اگر شما آدرسی برای دانلود این برنامه دارید به من بدهید .در ضمن لطفا نظر قبل از این نظر من که در پاسخ مجدد است را هم مطالعه کنید.
امکان همکاری با شما چگونه است ؟ منتظرم . درود
از موارد ذکر شده توسط دوستان استفاده کردم اما من دوربین olmpus C-720 دارم و علاقه وافری جهت کار در زمینه پرتره مخصوصا کودکان دارم (که معمولان در فضای بسته هستند) لطفا مرا با توجه به مدل دوربین در این زمینه راهنمایی کنید متشکرم
ba salam va khasteh nabashid.kheily aly bood va mesle hamishe kamel . ba tashakore faravan
مطالب بسیار عالی بود ـ موفق باشید