آماده سازی: ملاحظات
• دستگاههای بازرسی مجهز به اشعه ایکس در فرودگاههای کشورهای توسعه یافته بسیار پیشرفته هستند؛ در نتیجه امکان آسیب دیدن تجهیزات عکاسی شما منتفی است. اما در کشورهای کوچک و یا دورافتاده، تا حد ممکن سعی کنید مامور را برای عدم بازرسی دوربینتان با دستگاه مجاب کنید. البته در نظر داشته باشید که دوربین با یک یا دو بار عبور از دستگاه متوجه خطر جدی نخواهد شد. پس در صورت مجاب نشدن مامور بازرسی، صبور باشید و دوربین را تحویل دهید.
• تا حد امکان دوربین و تجهیزات مربوطه را با خود به داخل کابین ببرید و در غیر این صورت آن را در وسط چمدان با لباس یا پارچه های قطور پشمی جاسازی کنید.
• به تعداد کافی باطری و نگاتیو (چنانچه از نگاتیو استفاده می کنید) باخود همراه داشته باشید چرا که در مکانهای توریستی این اقلام بسیار گرانتر از معمول عرضه میشوند.
• در صورت زیاد بودن وسایل از سه پایههای کوچک چند سانتیمتری استفاده کنید. این سه پایهها کوچک، سبک و قابل تنظیم به حالتهای عمودی و افقی هستند.
مطالعه قبل از سفر
یکی از مهمترین مقدمات سفر، مطالعه درباره محلی است که به آن مسافرت خواهید کرد. سعی کنید یک برنامه زمانبندی شده برای خودتان تهیه کنید هر چند ممکن است فرصت انجام تمام آنها را پیدا نکنید. چقدر باعث تاسف شما خواهد شد اگر ابزار مناسب برای تهیه عکس از یک آبشار دیدنی در مسیر همراه نبرده باشید تنها به علت اینکه از وجود آن بیخبر بودهاید.
انتشارات زیادی وجود دارند که کتابهای تخصصی راهنمای سفر را چاپ میکنند
مجلات ویژه، بخش سفر روزنامهها، کتابچههای راهنما از جمله منابع خوب و مفید برای به دست آوردن اطلاعات هستند. درباره وضعیت جغرافیایی، آب و هوایی، فستیوالها و تعطیلات رسمی کسب اطلاع کنید. اگر به زبان آن کشور احاطه ندارید حتما و حتما کلمات و جملات ابتدایی در یک ارتباط ساده را یاد بگیرید. این جملات اکثرا در کتابچههای راهنما سفر هر کشور وجود دارد.
بهترین منبع برای کسب اطلاعات جزیی کسانی هستند که قبلا به آن منطقه سفر کرده اند. مردم دوست دارند دیدهها و شنیدههای خود را با دیگران قسمت کنند. وبلاگها و تالارهای گفتگو با موضوعهای سفر بهترین منابع اینترنتی خواهند بود.
یک مجله از سفرهایتان درست کنید
عکسهای شما باید چیزی بیش از یک مجموعه عکس نامنظم از سفرهایتان باشد. به آنها نظم ببخشید هر چند شبیه یک داستان دنباله دار از کار در نیاید اما میتوانید آنها را تقسیم بندی و برایشان عنوانهایی انتخاب کنید. هر سفر شروع ، میانه و پایانی دارد و اگر آنها را با نظم به نمایش در آورید برای شما با معناتر و برای بینندگان جذاب تر خواهد بود.
به چیدمان عکس ها نظم و ترتیب دهید
اگر دوربین شما امکان ثبت تاریخ عکسها را دارد برای هر روز تاریخ شروع و پایانی مشخص کنید. عکسهایی که نمایانگر احساس همسفرهایتان است را در کنار مناظر و عکسهای دیگر قرار دهید؛ عکسهای لحظات شاد، خستگی، سرخوشی. این عکسها آلبوم شما را جذاب و بیننده را به دیدن عکسها ترغیب میکند.
امروزه برنامههای زیادی به شما امکان ایجاد آلبومهای کامپیوتری و یا اینترنتی را میدهند.
اگر عکسهایتان را در آلبوم قرار میدهید بعضی از نشانهها مانند بلیطها، صورت حساب رستوران، بروشور یک موزه و غیره میتواند آلبوم را جذاب و دیدنی کند. در آخر اینکه از نمایش دادن عکسهایتان و درخواست نظر سایر عکاسها امتناع نکنید. از تجربه دیگران استفاده کنید و تجربههای خودتان را در اختیارشان بگذارید.