جوئل مایرویتس. کریسمس، فرودگاه کِنِدی، ۱۹۶۷
با نزدیک شدن به پایان سال میلادی، چهرهی نقاط بسیاری از جهان تغییر میکند. کریسمس یا «نوئل» یک جشن سالانه مذهبی فرهنگی است که هر ساله میلیاردها نفر در جهان آن را جشن میگیرند. این جشن همزمان با میلاد حضرت عیسی مسیح و مقارن با تحویل سال نو میلادی و شروع زمستان، در ۲۵ دسامبر آغاز و دوازده روز به طول میانجامد.
هر سال عکسهای بسیاری از این دوران در جهان منتشر میشوند، عکسهایی از تزئینات درخت کریسمس، چراغانی خیابانها و خانهها، دورهمیهای خانوادگی و حضور بابانوئل در کنار کودکان خوشحال (کافی است هشتگ #Christmas را در اینستاگرام جستجو کنید تا با خیل عظیم تصویر سلبریتیها در کنار درخت کریسمس و بابانوئل مواجه شوید!). اما شاید برایتان جالب باشد که ببینید عکاسان بزرگ جهان چه نگاهی به این روزهای سال داشتهاند.
در ادامه، عکسهای برخی از بزرگترین عکاسان تاریخ عکاسی از جشن کریسمس و روزهای پایانی سال و نگاهها و برداشتهای خاص و متفاوتشان از این دوران را با هم میبینیم.





برای آشنایی بیشتر با سل لایتر، تماشای آثار و مرور دوران زندگی او، مقاله «سل لایتر: چرا عکاسی خیابانی رنگی او برای دهها سال مخفی ماند؟» را بخوانید.




بهتازگی کتابی از گزیده آثار مری الن مارک منتشر شده است. رجوع کنید به «معرفی کتاب خارجی؛ «کتاب همه چیز» مری الن مارک»

گیلدن که این عکس را در ۲۱ سالگیاش گرفته، دربارهی آن توضیح داده: «در منهتن یک کلاس عکاسی با کِن هیمن داشتم و تکلیفم این بود که یک فتواِسِی تهیه کنم. رفتم جلو فروشگاه مِیسیز و آنجا یک بابانوئل را دیدم که سطلی در دست دارد و برای سازمان «داوطلبان آمریکا» پول جمع میکند. از او پرسیدم که میتوانم روزم را با او بگذرانم و او پاسخ مثبت داد. این عکس در پایان روز کاریاش گرفته شده، وقتی که داشت به دفتر «داوطلبان آمریکا» در مرکز شهر بر میگشت. من بالای پلهها ایستادم و او روی سکو در آن پایین.» وقتی از گیلدن خواسته شد یک راز دربارهی این عکس بگوید، او گفت: «خوشبختانه به بابانوئل باور ندارم چرا که وقتی میسیز را ترک کردیم و بابانوئل من به مرکز شهر و سازمان «داوطلبان آمریکا» در خیابان هیوستن رفت و لباسهایش را عوض کرد، به نزدیکترین بار رفتیم و فهمیدم که او نهتنها الکل مینوشد که یک دائمالخمر است.» (منبع نقل قولها)

برای آشنایی بیشتر با دوران زندگی آندره کرتس به اینجا رجوع کنید.


اونز در اواخر دوران عکاسیاش به عکاسی به دوربین پلارید روی آورد. برای آشنایی بیشتر با واکر اونز مصاحبه با او را در اینجا بخوانید.


این مجموعه دربارهی بیخانمانهایی است که در لباس بابانوئل برای پناهگاهشان و سازمان حامی بیخانمانها با عنوان «داوطلبان آمریکا» پول جمع میکردند. برای تماشای این مجموعه به این نشانی مراجعه کنید.

برای آشنایی با دوران کاری رابرت فرانک به اینجا مراجعه کنید.


برای آشنایی با دوران کاری برونو باربی رجوع کنید به مقالهی «برونو باربی: عکاس انسانگرا»


